Вторник, 16.04.2024, 15:17 Вы вошли как Гость · Группа "Гости" · RSS
Новости Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость

Основное меню
Категории новостей
Святой Престол. Мир
Украина СНГ
Литургические чтения Толкование литургических чтений
Воскресная школа для детей Евангелизация
Новости сайта Публикации
Архив новостей
Мини - чат
Помогите ребёнку
Facebook



добавить на Яндекс
 
Главная » 2012 » Сентябрь » 18 » Літургійні читання на 18 вересня
00:13
Літургійні читання на 18 вересня

Римо-католицький календар

Вівторок ХХІV звичайного тижня, рік ІІ

Перше читання
1 Кр 12, 12-14. 27-31а

Читання з Першого послання святого Павла Апостола до коринтян

Браття:

Так само, як тіло є одне, хоч і багато має членів, і всі члени тіла, хоч є їх і багато, становлять одне тіло, так і Христос. Усі бо ми христилися в одному Дусі, щоб бути одним тілом чи то юдеї, чи греки, чи раби, чи вільні, і всі ми були напоєні одним лише Духом. Тіло бо складається не з одного тільки члена, а з багатьох.

Ви ж - Христове тіло, і члени кожний зокрема. І деяких поставив Бог у Церкві: поперше - апостолів, подруге - пророків, потретє - учителів, потім - дари чудес, потім дари зціляти, допомагати, управляти й говорити різними мовами. Чи ж усі апостоли? Чи ж усі пророки? Чи всі учителі? Чи ж усі чудотворчі? Чи ж усі мають дар Ізціляти? Чи ж усі мовами говорять? Чи ж усі тлумачать? Дбайте пильно про ліпші дари.

Слово Боже

Респонсорійний псалом
Пс 100(99), 1-2. 3. 4-5 (П.: пор 3г)

Ми - люд Господній, вівці його стада

Ликуйте перед Господом,
уся земле!
Служіте Господеві з радістю!
Увійдіть перед Його обличчя веселі!

Знайте, що Господь, то Він - Бог;
Він створив нас,
і ми Йому належимо.
Його народ ми й вівці Його пасовиська.

Увійдіть із подякою в Його ворота,
в Його двори з хвалою;
дякуйте Йому, благословіте Його ім’я!
Бо добрий Господь, повіки Його милість +
і по всі роди Його вірність.

Спів перед Євангелієм
Лк 7, 16

Алілуя, алілуя, алілуя

Великий пророк устав між нами
і Бог навідався до народу свого.

Євангеліє
Лк 7, 11-17

+ Слова Євангелія від святого Луки

Ісус пішов у місто, що зветься Наїн, а з ним ішли Його учні й сила народу. Коли ж вони наблизились до міської брами, якраз виносили мертвого сина, єдиного в матері своєї, що була вдовою; і було з нею досить людей з міста.

Побачивши її, Господь зглянувся над нею і сказав до неї: «Не плач». І приступивши, доторкнувся до мар, і ті, що несли, зупинились.

Тоді Ісус сказав: «Юначе, кажу тобі, встань!» І мертвий підвівся й почав говорити. І Він віддав його матері.

Страх огорнув усіх, і вони прославляли Бога та й говорили: «Великий пророк!устав між нами», і: «Бог навідався до народу свого».

Чутка про Ісуса розійшлася по всій Юдеї і по всій країні.

Слово Господнє



Греко-католицький календар

прор. Захарії, отця Йоана Предтечі

Ап. – Гал. 212 зач.; 5, 11-21.

11. Я ж, брати, коли ще проповідую обрізання, то чого мене ще гонять? Отже, кінець отій соблазні, що від хреста! 12. Коли б то вже зовсім покалічили себе ті, що заколот у вас зчиняють! 13. Ви бо, брати, покликані до свободи; аби тільки свобода ваша не стала приводом до тілесности; але любов'ю служіть один одному. 14. Увесь бо закон міститься у цій одній заповіді: "Люби ближнього твого, як себе самого.” 15. Коли ж ви між собою гризетеся та їсте один одного, вважайте, щоб один одного не знищили! 16. Знову кажу: Духом ходіте, і тіла пожадливостей не будете чинити; 17. бо тіло пожадає проти духа, і дух пожадає проти тіла. Вони суперечать одне одному, так що ви не можете робити того, що хотіли б. 18. А коли дух вас водить, то ви не під законом. 19. Учинки ж тіла явні: розпуста, нечистота, розгнузданість, 20. ідолослужба, чари, ворогування, свари, заздрість, гнів, суперечки, незгоди, єресі, 21. зависті, пияцтво, гульня і таке інше, про що я вас попереджаю, - як я вже й раніше казав, що ті, що таке чинять, царства Божого не успадкують.

Єв. – Мр. 28 зач.; 7, 5-16.

5. отож питали його книжники та фарисеї: "Чом твої учні не поводяться за переданнями старших, а їдять немитими руками?" 6. Він же відповів їм: "Добре пророкував про вас, лицемірів, Ісая, як ото написано: Народ цей устами мене почитає, серце ж їхнє далеко від мене; 7. та вони марно мене почитають, навчаючи наук - наказів людських. 8. Заповідь Божу занедбавши, притримуєтеся ви передання людського: обмиваєте глеки та кухлі й ще багато в тому роді." 9. І сказав їм: "Красненько відкидаєте заповідь Божу, щоб зберегти ваше передання. 10. Мойсей бо наказав: Шануй батька твого й матір твою, і - хто проклинає батька або матір - смерть такому! 11. А ви твердите: Коли хтось батькові скаже чи матері - корван, мовляв, священний дар є те, чим я мав би тобі допомагати, - 12. тим то й не даєте більше змоги зробити щось для батька чи матері. 13. Тож ви якраз касуєте слово Боже тим вашим переданням, яке ви самі собі передали, - та й чимало іншого такого чините!" 14. І прикликавши знову народ, промовляв до нього: "Слухайте мене всі й розумійте! 15. Нема нічого зовнішнього для людини, що, входивши в неї, могло б її осквернити; лише те, що виходить з людини, те осквернює людину. 16. Хто має вуха слухати, хай слухає!"



Источник: Credo

Категория: Литургические чтения | Просмотров: 737 | Добавил: Andrii40 | Теги: Лк 7, Евангелие, 11-17 | Пожалуйста проголосуйте за эту новость  Рейтинг: 0.0/0
Copyright Сatholic-info. © 2024
Поиск
...
Опрос
Какой праздник для вас самый главный?
Всего ответов: 529
Мы на You Tube
Радио Мария ОнЛайн
Праздники
НАША КНОПКА


...
Block contentТелебачення Віковічного Слова
eXTReMe Tracker Маранафа: Библия, словарь, каталог сайтов, форум, чат и многое другое. Твоя Библия: Библия, ответы на вопросы, христианская библиотека. Рейтинг Francis.ru
 

Бесплатный хостинг uCoz