Пятница, 29.03.2024, 09:27 Вы вошли как Гость · Группа "Гости" · RSS
Новости Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость

Основное меню
Категории новостей
Святой Престол. Мир
Украина СНГ
Литургические чтения Толкование литургических чтений
Воскресная школа для детей Евангелизация
Новости сайта Публикации
Архив новостей
Мини - чат
Помогите ребёнку
Facebook



добавить на Яндекс
 
Главная » 2012 » Сентябрь » 17 » Літургійні читання на понеділок, 17 вересня
00:05
Літургійні читання на понеділок, 17 вересня
Римо-кат.: Святого Роберта Белларміно, єпископа і Вчителя Церкви (необов’язковий спомин)
Понеділок ХХIV звичайного тижня, рік ІІ

Греко-кат.: свщмч. Вавили, єп. Антіохійського
прор. й боговидця Мойсея

Римо-католицький календар

Понеділок ХХIV звичайного тижня, рік ІІ

Перше читання
1 Кр 11, 17-26. 33

Читання з Першого послання святого Павла Апостола до коринтян

Браття:

Робивши ж вам оці зауваження, не можу я вас похвалити за те, що ваші сходини виходять вам не на добро, а на зло. Найперше бо зачуваю, що коли сходитеся на збори, - роздори постають між вами; і я цьому почасти вірю, бо мусять бути у вас єресі, щоб виявилися випробувані між вами. Ваші сходини не є - споживання вечрі Господньої. Бо кожен поспішає їсти свою вечерю: дехто ж голоден, а дехто п’яний. Хіба не маєте домів, щоб їсти - пити? Чи може хочете зневажати Божу церкву, і засоромлювати тих, які нічого не мають? Що маю вам сказати? Чи похвалю вас? За це не похвалю.

Я бо, що прийняв від Господа, те й передав вам: Господь Ісус тієї ночі, якої був виданий, узяв хліб і, віддавши подяку, розламав і сказав: «Це моє Тіло, воно за вас дається. Це робіть на мій спомин». Так само й чашу по вечері, кажучи: «Ця чаша - Новий завіт у моїй Крові. Робіть це кожний раз, коли будете пити, на мій спомин». Бо кожного разу, як єсте хліб цей і п’єте цю чашу, звіщаєте смерть Господню, аж доки він не прийде. Отож, брати мої, коли ви сходитеся їсти, один одного дожидайте.

Слово Боже

Респонсорійний псалом
Пс 40(39), 7-8а. 8б-10. 17 (П.: 1 Кр 11, 26б)

Божу смерть звіщайте, поки Він не прийде

Жертви й офіри ти не хочеш,
вуха відкрив у мене.
Ти всепалення й жертви за гріх не домагався
Тоді сказав я: «Ось Я приходжу.

У сувої книги написано про мене:
Чинити твою волю, Боже мій, я радий,
і твій закон у мене в серці.»
Я оповів про справедливість на великім зборі,
не затуляв я уст моїх, Господи, ти знаєш.
.
Хай радуються й веселяться в тобі всі,
що тебе шукають і нехай завжди кажуть ті,
кому люба твоя допомога:
«Хай возвеличиться Господь!»

Спів перед Євангелієм
Йо 3, 6

Алілуя, алілуя, алілуя.

Так Бог полюбив світ, що Сина свого Єдинородного дав;
щоб кожний, хто вірить в Нього, мав життя вічне.

Євангеліє
Лк 7, 1-10

+ Слова святого Євангелія від Луки

Коли Ісус скінчив усі слова свої до народу, який слухав Його, ввійшов у Капернаум. А був там в одного сотника слуга хворий, що мав умирати; він був дорогий для нього. Почувши про Ісуса, він послав до Нього старший юдейських, благаючи Його, щоб прийшов і вирятував слугу його.

Прийшли ті до Ісуса й почали наполегливо Його просити, кажучи: «Він достойний, щоб Ти йому зробив це, любить бо народ наш і збудував нам синагогу». І пішов Ісус з ними.

Та як він уже недалеко був від дому, сотник вислав друзів, щоб Йому сказати: «Господи, не трудися, бо я недостойний, щоб Ти зайшов під мою крівлю. Тому я й не насмілився іти до тебе; але скажи лиш слово, й одужає слуга мій. Бо й я чоловік, що стою під владою, маю вояків під собою і кажу одному: „Іди” і той іде; а іншому: „Ходи сюди”, і той приходить; і слузі моєму: „Зроби це”, і той робить».

Почувши це Ісус, здивувався ним, і, обернувшись, сказав до народу, що йшов за ним: «Кажу вам, що навіть в Ізраїлі я не знайшов такої віри».

І коли послані повернулися додому, знайшли слугу здоровим.

Слово Господнє


Греко-католицький календар

свщмч. Вавили, єп. Антіохійського
прор. й боговидця Мойсея

Ряд: Ап. – Гал. 211 зач.; 4,28-5,10.

28. Ви ж, брати, як Ісаак, діти обітниці. 29. Та як тоді, хто народився за тілом, гонив того, хто родився за духом, так і тепер. 30. Тільки ж що Письмо каже: "Прожени рабиню та її сина, бо син рабині не успадкує з сином вільної.” 31. Отак, брати, ми сини не рабині, а вільної. 1. Христос нас визволив на те, щоб ми були свобідні. Тож стійте і під кормигу рабства не піддавайтеся знову. 2. Ось я, Павло, кажу вам, що коли ви обрізуєтеся, Христос вам ні в чому не допоможе. 3. Свідчу знову кожному, хто обрізується: Він мусить увесь закон чинити. 4. Ви, що шукаєте в законі оправдання, від Христа відлучилися, від благодаті ви відпали. 5. Ми бо духом з віри очікуємо надії оправдання, 6. бо у Христі Ісусі нічого не означають ні обрізання, ні необрізання, але - віра, чинна любов'ю. 7. Ви бігли добре. Хто ж то вам став на перешкоді, що ви правді не повинуєтеся? 8. Це переконання не від того, хто вас кличе. 9. Трохи закваски квасить усе тісто. 10. Я певний в Господі, що ви не матимете інших думок; а хто заколочує вас, буде засуджений, хто б він не був.

Єв. – Мр. 27 зач.; 6,54-7,8.

54. А коли вийшли з човна, люди зараз же його впізнали 55. і розбіглися по всій країні та почали приносити хворих на ліжках, де тільки чули, що він перебуває. 56. І куди він тільки приходив, - у села чи міста, чи в слободи, - клали на майданах хворих і просили його про змогу бодай доторкнутися краю його одежі; і хто тільки торкавсь його, ставав здоровий. 1. Фарисеї ж і деякі з книжників, які були прийшли з Єрусалиму, зібрались коло Ісуса. 2. І бачивши, що дехто з його учнів їсть хліб нечистими, тобто немитими руками, - 3. бо фарисеї й усі юдеї, додержуючи передання старших, не їдять, поки не вимиють добре рук, 4. і не споживають, повернувшися з торгу, поки себе не покроплять, та й багато іншого вони перейняли й дотримують: миття чаш, глеків, мосяжного посуду, - 5. отож питали його книжники та фарисеї: "Чом твої учні не поводяться за переданнями старших, а їдять немитими руками?" 6. Він же відповів їм: "Добре пророкував про вас, лицемірів, Ісая, як ото написано: Народ цей устами мене почитає, серце ж їхнє далеко від мене; 7. та вони марно мене почитають, навчаючи наук - наказів людських. 8. Заповідь Божу занедбавши, притримуєтеся ви передання людського: обмиваєте глеки та кухлі й ще багато в тому роді."


Источник: Credo

Категория: Литургические чтения | Просмотров: 752 | Добавил: Andrii40 | Пожалуйста проголосуйте за эту новость  Рейтинг: 0.0/0
Copyright Сatholic-info. © 2024
Поиск
...
Опрос
Какой праздник для вас самый главный?
Всего ответов: 529
Мы на You Tube
Радио Мария ОнЛайн
Праздники
НАША КНОПКА


...
Block contentТелебачення Віковічного Слова
eXTReMe Tracker Маранафа: Библия, словарь, каталог сайтов, форум, чат и многое другое. Твоя Библия: Библия, ответы на вопросы, христианская библиотека. Рейтинг Francis.ru
 

Бесплатный хостинг uCoz