Суббота, 20.04.2024, 00:21 Вы вошли как Гость · Группа "Гости" · RSS
Новости Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость

Основное меню
Категории новостей
Святой Престол. Мир
Украина СНГ
Литургические чтения Толкование литургических чтений
Воскресная школа для детей Евангелизация
Новости сайта Публикации
Архив новостей
Мини - чат
Помогите ребёнку
Facebook



добавить на Яндекс
 
Главная » 2012 » Сентябрь » 14 » Воздвиження хреста.
00:35
Воздвиження хреста.

Роздуми до Слова Божого на свято Воздвиження Всечесного Хреста

о. Роман Лаба OSPPE

Тож так, як Мойсей змія підняв у пустині, - так треба Синові Чоловічому бути піднесеним, щоб кожен, хто вірує у нього, жив життям вічним.

Йоан Євангелист по новому відчитує текст з Книги Чисел про мідяного змія, якого Бог наказав Мойсеєві підняти в пустині на палиці, вказуючи на звершення цього слова в Ісусі Христі. Пригадаймо цю подію. В Книзі Чисел читаємо про певну подію, яка сталася з Ізраїлем на шляху до Землі Обіцяної:

І рушили вони від Гор-гори шляхом до Червоного моря, щоб оминути Едом-землю. Та люди в дорозі підупали на дусі, і почали вони нарікати на Бога й на Мойсея: «Для чого вивели ви нас із Єгипту, - щоб повмирати в цій пустелі? Хліба нема, води нема, а той легенький хліб набрид нам!» 6 Тоді Господь наслав на людей вогненних гадюк, і почали вони кусати їх. І вимерло в Ізраїля сила народу. 7 Прийшли люди до Мойсея та й кажуть: «Згрішили ми, бо говорили проти Господа й проти тебе; помолися ж до Господа, щоб віддалив від нас гадюк.” І Мойсей помолився за народ. 8 Господь же мовив до Мойсея: «Зроби собі вогненну гадюку й повісь її на стовпі, а як укусить когось гадюка, то він погляне на неї й зостанеться живий.» 9 І зробив Мойсей мідяного змія й повісив його на стовпі; і коли когонебудь кусала гадюка, то він звертав очі на мідяного змія й лишався живий (Числа 21, 4 – 9).

Що спільного має ця подія з райською сценою і що ця подія розп’яттям Сина Чоловічого?

Коли змій кусає людину, то внаслідок цієї отрути вона вмирає. Маємо чотири речі: змія (лукавий), отрута (гріх), укус (спокуса, на яку людина піддається) і наслідок цього укусу (смерть). Христос піднесений на хресті і возвеличений у воскресінні став наче «змій, у котрому збирається і знищується вся отрута» (Йн 3, 14). Ісус Христос у собі знищив і змія, і отруту, і наслідки укусів – смерть (ізоляція від Бога)



Источник: Credo
Категория: Толкование литургических чтений | Просмотров: 828 | Добавил: Andrii40 | Пожалуйста проголосуйте за эту новость  Рейтинг: 0.0/0
Copyright Сatholic-info. © 2024
Поиск
...
Опрос
Какой праздник для вас самый главный?
Всего ответов: 529
Мы на You Tube
Радио Мария ОнЛайн
Праздники
НАША КНОПКА


...
Block contentТелебачення Віковічного Слова
eXTReMe Tracker Маранафа: Библия, словарь, каталог сайтов, форум, чат и многое другое. Твоя Библия: Библия, ответы на вопросы, христианская библиотека. Рейтинг Francis.ru
 

Бесплатный хостинг uCoz