Пятница, 19.04.2024, 20:05 Вы вошли как Гость · Группа "Гости" · RSS
Новости Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость

Основное меню
Категории новостей
Святой Престол. Мир
Украина СНГ
Литургические чтения Толкование литургических чтений
Воскресная школа для детей Евангелизация
Новости сайта Публикации
Архив новостей
Мини - чат
Помогите ребёнку
Facebook



добавить на Яндекс
 
Главная » 2016 » Ноябрь » 21 » Звернення з нагоди Дня Гідності та Свободи
23:13
Звернення з нагоди Дня Гідності та Свободи

Ось уже втретє відзначаємо в Україні День Гідності та Свободи. Це свято встановлено в нашій державі з метою утвердження ідеалів свободи і демократії, а також віддання належної шани патріотизму й мужності наших співвітчизників, які постали на захист гідності, національних інтересів, прав і свобод громадян України.

Гідність людини коріниться в її створенні на образ і подобу Божу. Саме ця істина, а також безумовна любов Бога до людини є підставою до ставлення з пошаною насамперед до самих себе, до наших ближніх, до приятелів і тих, кого називаємо ворогами, до кожної людської істоти.

Як люди і як християни, Божі діти, ми покликані до усвідомлення своєї гідності і до вміння постояти за свою гідність. Відстоювання ж власної гідності не відбувається через насильство, деспотичну владу та демонстрацію вищості. Історія і сучасність показують, що такі методи ведуть лише до руйнації, збільшення ненависті, воєн. Натомість, для будування миру необхідною є рішуча воля до пошани інших людей і народів, їхньої гідності, а також життя в братерстві.

Здатними до цього може вчинити нас лише життя у силі Святого Духа, яке черпаємо з молитви, святих Таїнств, розважання Божого Слова, збереження Божих заповідей.

Разом зі святим апостолом Павлом закликаємо усіх вірних: «Ходіть за Духом, і не вчините пожадливості тіла. А плід Духа: любов, радість, мир, довготерпіння, доброта, милосердя, віра, лагідність (Гал 5,16.22). Нехай допомагає нам у цьому Пресвята Богородиця – Допомога вірних і святий Архангел Мисаїл, покровитель України.

Львів, 21 листопада 2016 року

№ 45/2016

Конференція Римсько-Католицьких Єпископів в Україні

 

Джерело: Київсько-Житомирська дієцезія

Категория: Украина | Просмотров: 593 | Добавил: Andrii40 | Пожалуйста проголосуйте за эту новость  Рейтинг: 0.0/0
Copyright Сatholic-info. © 2024
Поиск
...
Опрос
Какой праздник для вас самый главный?
Всего ответов: 529
Мы на You Tube
Радио Мария ОнЛайн
Праздники
НАША КНОПКА


...
Block contentТелебачення Віковічного Слова
eXTReMe Tracker Маранафа: Библия, словарь, каталог сайтов, форум, чат и многое другое. Твоя Библия: Библия, ответы на вопросы, христианская библиотека. Рейтинг Francis.ru
 

Бесплатный хостинг uCoz