Четверг, 09.05.2024, 09:14 Вы вошли как Гость · Группа "Гости" · RSS
Новости Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость

Основное меню
Категории новостей
Святой Престол. Мир
Украина СНГ
Литургические чтения Толкование литургических чтений
Воскресная школа для детей Евангелизация
Новости сайта Публикации
Архив новостей
Мини - чат
Помогите ребёнку
Facebook



добавить на Яндекс
 
Главная » 2011 » Февраль » 13 » 13 ЛЮТОГО, НЕДІЛЯ
09:53
13 ЛЮТОГО, НЕДІЛЯ

ПЕРШЕ ЧИТАННЯ

Сир 15, 15-20

Читання з Книги Сираха.

Якщо тільки побажаєш - заповіді збережеш, і дотримати вірність - у твоїй добрій волі. Перед тобою Він поставив вогонь і воду: куди лиш захочеш, туди й простягнеш твою руку. Ось перед людьми - життя і смерть: що забажає, те йому й дасться. Бо велика мудрість Господня: Він сильний владою і всевидющий. Його очі на тих, які Його страхаються, і сам Він відає кожне діло людське. Нікому не велів Він бути нечестивим, нікому не давав Він дозволу грішити. Слово Боже.

 

ПСАЛОМ РЕСПОНСОРІЙНИЙ

Пс119 (118)

Благословенній, хто йде за Законом.

 

 

Щасливі ті, що їх дорога бездоганна, *

що ходять за Господнім законом.

Щасливі ті, що Його свідоцтва пильнують, *

шукають Його всім серцем.

 

 

Ти повелів заповіді Твої, *

щоб пильнувати вельми.

О, якби мої дороги були певні, *

щоб зберігати Твої установи!

 

 

Добре чини з Твоїм слугою, *

щоб я міг жити й Твоє слово пильнувати.

Відкрий мої очі, щоб я міг бачити *

дива закону Твого!

 

 

Навчи мене, о Господи, дороги установ Твоїх, *

триматимусь її на кожнім кроці.

Дай мені розум, і я берегтиму Твій закон, *

зберігатиму його усім серцем.

 

ДРУГЕ ЧИТАННЯ

1 Кор 2, 6-10

Читання з Першого послання святого Павла Апостола до корінтян.

Браття: Ми говоримо про мудрість досконалих, а не про мудрість цього віку чи правителів цього віку, які минають. Але ми говоримо про Божу премудрість, заховану в таємниці, яку відкрив Бог перед віками для нашої слави; її ніхто з правителів цього віку не пізнав, бо коли б пізнали, то не розіп’яли би Господа слави. Але, як написано: "Чого око не бачило й вухо не чуло і що на серце людині не приходило, – те приготував Бог тим, які люблять Його!” Нам це Бог відкрив через Свого Духа, бо Дух досліджує все, навіть глибини Божі. Слово Боже.

 

СПІВ ПЕРЕД ЄВАНГЕЛІЄМ

Йн 6, 636. 686

Алілуя, алілуя, алілуя.

Слова твої, Господи, є життям і духом

Ти маєш слова життя вічного.

 

ЄВАНГЕЛІЄ

Мт 5, 17-37

Читання святого Євангелія від Матея.

Того часу Ісус сказав до своїх учнів: "Не думайте, що Я прийшов відмінити Закон або Пророків. Я не прийшов відмінити, але сповнити. Воістину кажу вам: доки будуть існувати небо й земля, жодна йота, жодна риска із Закону не зникне, – все збудеться. Якщо хтось порушить одну з цих найменших заповідей і так навчить людей, – він найменшим назветься в Царстві Небесному, а хто виконає і навчить, той великим назветься в Царстві Небесному. Тож кажу вам, що коли ваша праведність не перевищить праведності книжників і фарисеїв, то не ввійдете до Царства Небесного. Ви чули, що було сказано прадавнім: "Не вбивай, а коли хто вб’є, той підлягає суду”. А Я кажу вам, що кожний, хто гнівається на брата свого, підпадає під суд. Якщо хто скаже на свого брата: "Рака” (дурний), – той підлягає верховному суду. А хто скаже: "Божевільний”, – той підпадає під вогняну геєну. Отже, якщо принесеш свій дар до жертовника і там пригадаєш, що твій брат має щось проти тебе, залиши там свій дар перед жертовником, піди спершу помирися зі своїм братом, а тоді вже приходь і принось свій дар. Домовляйся швидко зі своїм противником, доки ти з ним на дорозі, щоби противник не видав тебе судді, а суддя – слузі, й не кинули тебе до в’язниці. Воістину кажу тобі: не вийдеш звідти, доки не віддаси останнього кодранта. Ви чули, що було сказано: "Не чини перелюбу”. А Я кажу вам, що кожний, хто погляне на жінку, щоби пожадати її, той уже вчинив перелюб з нею у своєму серці. Якщо ж твоє праве око спокушає тебе, – вийми його і кинь геть від себе, бо краще для тебе, щоби пропав один із твоїх членів, аніж щоб усе твоє тіло було вкинуте до геєни. І якщо твоя права рука спокушає тебе, – відрубай її і кинь геть від себе, бо краще для тебе, щоби загинув один із твоїх членів, аніж щоб усе твоє тіло було вкинуте до геєни. Сказано було: "Хто розведеться зі своєю дружиною, нехай дасть їй розвідного листа”. А Я кажу вам, що кожний, хто розлучається зі своєю жінкою, – за винятком випадку розпусти, – той штовхає її на перелюб; і хто одружується з розлученою, той чинить перелюб. Знову, ви чули, що сказано було стародавнім: "Не клянися неправдиво, а виконуй перед Господом клятви свої”. А Я кажу вам зовсім не клястися: ні небом, бо воно є Божим престолом, ні землею, бо вона є підніжжям для Його ніг, ні Єрусалимом, бо це місто великого Царя; не клянися і своєю головою, бо не можеш жодної волосини зробити ані білою, ані чорною. Тож нехай же буде ваше слово: "Так, так”, "Ні, ні”, а що більше цього, – те від лукавого”. Слово Господнє.

Категория: Литургические чтения | Просмотров: 551 | Добавил: Andrii40 | Пожалуйста проголосуйте за эту новость  Рейтинг: 0.0/0
Copyright Сatholic-info. © 2024
Поиск
...
Опрос
Какой праздник для вас самый главный?
Всего ответов: 530
Мы на You Tube
Радио Мария ОнЛайн
Праздники
НАША КНОПКА


...
Block contentТелебачення Віковічного Слова
eXTReMe Tracker Маранафа: Библия, словарь, каталог сайтов, форум, чат и многое другое. Твоя Библия: Библия, ответы на вопросы, христианская библиотека. Рейтинг Francis.ru
 

Бесплатный хостинг uCoz