Вторник, 30.04.2024, 09:15 Вы вошли как Гость · Группа "Гости" · RSS
Новости Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость

Основное меню
Категории новостей
Святой Престол. Мир
Украина СНГ
Литургические чтения Толкование литургических чтений
Воскресная школа для детей Евангелизация
Новости сайта Публикации
Архив новостей
Мини - чат
Помогите ребёнку
Facebook



добавить на Яндекс
 
Главная » 2010 » Август » 22 » 22 СЕРПНЯ, НЕДІЛЯ
07:35
22 СЕРПНЯ, НЕДІЛЯ

(зел) ХХІ Неділя звичайна

ПЕРШЕ ЧИТАННЯ
Іс 66, 18-21
Читання з Книги пророка Ісаї
Так говорить Господь: "Я знаю їхні діла й думки їхні. Я прийду, щоб зібрати всі народи та язики, і вони прийдуть та узріють мою славу. Я дам їм знак і пошлю врятованих з-поміж них до народів: до Таршішу, Путу, Луду, Мешеха й Рошу, Тувала та Явану й до далеких островів, що ніколи про Мене не чували й не бачили моєї слави. І возвістять народам мою славу. І приведуть усіх братів ваших з-поміж усіх народів у дар Господеві на конях, колісницях, на носилах, на мулах та верблюдах – на мою святу гору в Єрусалим, – слово Господнє, – так, як сини ізраїльські приносять дари в чистій посудині у дім Господній. З них Я теж візьму у священики й левіти”, – слово Господнє. Слово Боже.

ПСАЛОМ РЕСПОНСОРІЙНИЙ
Пс 117(116),1-2(П.: Мк 16,15)
Добру Новину всій землі звіщайте.

Хваліте Господа, усі народи! *
Славте Його, усі люди!
Велике-бо до нас Його милосердя, *
і вірність Господа повіки.

ДРУГЕ ЧИТАННЯ
Євр 12, 5-7. 11-13
Читання з Послання до євреїв
Брати! Ви забули про заклик, що звернений до вас як до синів: «Сину мій, не нехтуй Господніми картаннями і не падай духом, коли Він докоряє. Адже кого Господь любить, того й карає, і б’є кожного сина, якого приймає». Якщо зазнаєте докору, то з вами Бог поводиться, як зі синами. Хіба є такий син, якого батько не картає? Усяке ж покарання в даний час не здається радістю, але смутком; та згодом ті, які навчені ним, приносять мирний плід праведності. Тому випростайте опущені руки і знеможені коліна, і стежки для ваших ніг зробіть прямими, аби кульгаве не збочило, але радше щоб виправилося. Слово Боже.

СПІВ ПЕРЕД ЄВАНГЕЛІЄМ
Йн 14, 6
Алілуя, алілуя, алілуя.
Я – путь, істина і життя.
Ніхто не приходить до Отця, як тільки через Мене.

ЄВАНГЕЛІЄ
Лк 13, 22-30
† Читання святого Євангелія від Луки
Того часу проходив Ісус містами й селами, і навчав, ідучи в Єрусалим. Сказав Йому хтось: "Господи, чи мало є тих, які спасаються?” Він відповів їм: "Силкуйтесь увійти через вузькі двері, бо багато хто, кажу вам, буде намагатися ввійти, та не зможе. Коли ж встане Господар і замкне двері, ви станете знадвору й будете стукати у двері, кажучи: "Господи, Господи, відчини нам!” А Він у відповідь скаже вам: "Я не знаю вас, звідки ви є!” Тоді почнете казати: "Ми їли й пили перед Тобою, і Ти навчав на наших площах”. А Він відповість вам і скаже: "Я не знаю вас, звідки ви! Відступіть від Мене всі, які чините беззаконня!” Там буде плач і скрегіт зубів, коли побачите Авраама, Ісаака, Якова й усіх пророків у Царстві Божому, а себе – вигнаними геть. І прийдуть зі сходу, із заходу, з півночі, з півдня і сядуть у Царстві Божому. І ось, є останні, які будуть першими, і є перші, які будуть останніми!” Слово Господнє.



http://www.liturgia.alfaomega.org.ua/

Категория: Литургические чтения | Просмотров: 682 | Добавил: Andrii40 | Пожалуйста проголосуйте за эту новость  Рейтинг: 0.0/0
Copyright Сatholic-info. © 2024
Поиск
...
Опрос
Какой праздник для вас самый главный?
Всего ответов: 530
Мы на You Tube
Радио Мария ОнЛайн
Праздники
НАША КНОПКА


...
Block contentТелебачення Віковічного Слова
eXTReMe Tracker Маранафа: Библия, словарь, каталог сайтов, форум, чат и многое другое. Твоя Библия: Библия, ответы на вопросы, христианская библиотека. Рейтинг Francis.ru
 

Бесплатный хостинг uCoz