Воскресенье, 12.05.2024, 16:01 Вы вошли как Гость · Группа "Гости" · RSS
Новости Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость

Основное меню
Категории новостей
Святой Престол. Мир
Украина СНГ
Литургические чтения Толкование литургических чтений
Воскресная школа для детей Евангелизация
Новости сайта Публикации
Архив новостей
Мини - чат
Помогите ребёнку
Facebook



добавить на Яндекс
 
Главная » 2010 » Июнь » 13 » Блаженний Алойзій Ґрозде. Юнацьке свідчення вірності Христові
21:02
Блаженний Алойзій Ґрозде. Юнацьке свідчення вірності Христові

У неділю, 13 червня 2010 р., під час Служби Божої з нагоди Національного Євхаристійного Конгресу в Словенії, кардинал Тарчізіо Бертоне, Державний Секретар Апостольської Столиці, легат Папи Венедикта XVI, беатифікував Слугу Божого Алойзія Ґрозде, мученика за віру.
Блаженний Алойзій народився в Зґорнє Водалє на півдні Словенії. Виростав без батьків, вихований побожними дідусем та бабусею і тіткою, а пізніше переїхав на навчання до ліцею у Любляні. Був членом Католицької Акції та Марійської Дружини. Останні роки навчання у ліцеї збігли з другою світовою війною та громадянською війною у Словенії.
Коли Алойзій у 1942 р. через військовий стан не зміг відвідати родину під час літніх вакацій, то отримав дозвіл поїхати додому під час наступних зимових свят. Вирушивши у дорогу, через поломку на залізниці, вирішив іти пішки до Мірни, вислухавши перед тим Службу Божу у Стічній. При вході до села його перепинили партизани. Під час обшуку у хлопця знайшли молитовник, «Наслідування Христа» Томи Кемпійського та книжку про об’явлення Пресвятої Богородиці у Фатімі. Його схопили, тортурували і, врешті, вбили, з ненависті до віри, яку він визнавав. Кілька годин перед тим так само, в тому ж селі, загинув один католицький семінарист. 23 лютого 1943 р., діти, які збирали квіти в лісі коло Мірни, знайшли непохованим його тортуроване тіло.
Після поховання, могила Алойзія стала метою паломництв словенських вірних, свідомих того, що моляться на могилі мученика, відважного свідка Євангелія та християнської віри. В 50-ту річницю смерті Люблянська архидієцезія розпочала канонізаційний процес.


Radio Vatikani
Категория: Мир | Просмотров: 603 | Добавил: Andrii40 | Пожалуйста проголосуйте за эту новость  Рейтинг: 0.0/0
Copyright Сatholic-info. © 2024
Поиск
...
Опрос
Какой праздник для вас самый главный?
Всего ответов: 530
Мы на You Tube
Радио Мария ОнЛайн
Праздники
НАША КНОПКА


...
Block contentТелебачення Віковічного Слова
eXTReMe Tracker Маранафа: Библия, словарь, каталог сайтов, форум, чат и многое другое. Твоя Библия: Библия, ответы на вопросы, христианская библиотека. Рейтинг Francis.ru
 

Бесплатный хостинг uCoz