Четверг, 16.05.2024, 12:31 Вы вошли как Гость · Группа "Гости" · RSS
Новости Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость

Основное меню
Категории новостей
Святой Престол. Мир
Украина СНГ
Литургические чтения Толкование литургических чтений
Воскресная школа для детей Евангелизация
Новости сайта Публикации
Архив новостей
Мини - чат
Помогите ребёнку
Facebook



добавить на Яндекс
 
Главная » 2011 » Октябрь » 13 » Літургійні читання на четвер, 13 жовтня
07:33
Літургійні читання на четвер, 13 жовтня

Римо-кат.: Четвер XXVIII звичайного тижня

Греко-кат.: свщмч. Григорія, єпископа Великої Вірменії

Римо-католицький календар

Четвер XXVIII звичайного тижня

Перше читання
Рим 3, 21-29

Читання з Послання святого Павла Апостола до римлян

Брати! Нині ж, незалежно від Закону, виявилася Божа праведність, про яку свідчать Закон і Пророки. А праведність Божа – через віру в Ісуса Христа в усіх і на всіх, хто вірить, – бо немає різниці; адже всі згрішили й позбавлені Божої слави, але оправдуються даром, Його благодаттю, через викуплення, що в Ісусі Христі. Його Бог дав як жертву примирення в Його крові через віру, щоби показати Свою справедливість у прощенні раніше вчинених гріхів, – у Божому довготерпінні; щоби показати Свою справедливість нинішнього часу, – що Він справедливий і оправдує того, хто вірить в Ісуса. Тоді де те, чим хвалитися? – Воно виключене! Яким законом? Ділами? Ні, тільки Законом віри! Бо вважаємо, що людина оправдується вірою, незалежно від діл Закону. Хіба Бог тільки для юдеїв, а не для всіх народів? Так, Він і для інших народів.

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 130 (129)

Тільки у Бога милість і спасіння

З глибини взиваю, Господи, до Тебе *
О Господи, почуй мій голос!
Хай твої вуха будуть уважні *
до голосу благання мого!

Коли Ти, Господи, зважатимеш на провини, – *
о Господи, хто встоїться?
Та в Тебе є прощення, *
щоб мали страх перед Тобою.

Жду на Господа, душа моя жде, *
і я надіюсь на Його слово.
Душа моя чекає на Господа *
більш, ніж сторожа на ранок.

Спів перед Євангелієм
Йн 14, 6

Алілуя, алілуя. алілуя
Я – путь, істина і життя,
ніхто не приходить до Отця, як тільки через Мене.
Алілуя, алілуя. алілуя

Євангеліє
Лк 11, 47-54

† Читання святого Євангелія від Луки

Того часу Ісус промовив до фарисеїв та учителів Закону: «Горе вам, бо будуєте пам’ятники пророкам, яких батьки ваші повбивали! Отже, свідчите і схвалюєте вчинки своїх батьків, бо ті вбивали їх, а ви будуєте їм надгробки. Через те й Божа мудрість сказала: "Пошлю до них пророків та апостолів, і з них декого вб’ють і будуть переслідувати, щоб від цього роду домагатися крові всіх пророків, що пролита від створення світу; від крові Авеля до крові Захарії, який загинув між жертовником і храмом; так, кажу вам, вимагатимуть звіт за це в цього роду! Горе вам, законникам, бо ви взяли ключ пізнання, та самі не ввійшли, і тим, які входять, перешкодили!» А коли Він виходив звідти, книжники і фарисеї почали сильно нападати й дуже випитувати Його, сподіваючись зловити Його на слові.

Слово Господнє

Греко-католицький календар:

свщмч. Григорія, єпископа Великої Вірменії

Ап. – Еф. 232 зач.; 5, 33-6, 9.

33. Нехай же кожний з вас зокрема любить свою жінку так, як себе самого, а жінка нехай поважає чоловіка. 1. Діти, слухайтеся в Господі батьків ваших, бо це справедливо. 2. Шануй батька свого і матір - це перша заповідь з обітницею: 3. щоб тобі добре було і щоб ти на землі був довголітнім. 4. А й ви, батьки, не дратуйте дітей ваших, виховуйте їх у послусі й Напоумленні Господньому. 5. Раби, слухайтеся панів сьогосвітних із страхом та пошаною, у простоті вашого серця, як Христа, 6. працюючи не задля ока, щоб подобатися людям, а як Христові слуги, що з душі чинять волю Божу. 7. Служіть охоче, як Господеві, а не як людям, 8. свідомі того, що кожен одержить нагороду від Господа за те, що зробить доброго, чи то раб, чи вільний. 9. І ви, пани, чиніть їм те саме: облиште погрози і знайте, що як для них, так і для вас є Господь на небі, який не зважає на особи.

Єв. – Лк. 13 зач.; 4, 16-22.

16. І прибув він у Назарет, де був вихований, увійшов своїм звичаєм суботнього дня в синагогу й встав, щоб читати. 17. Йому подано книгу пророка Ісаї, і, розгорнувши книгу, він натрапив на місце, де було написано: 18. "Господній Дух на мені, бо він мене помазав. Послав мене нести Добру Новину бідним, звіщати полоненим визволення, сліпим прозріння, випустити пригноблених на волю, 19. оповістити рік Господній сприятливий.” 20. А згорнувши книгу, він віддав її слузі та й сів. Очі всіх у синагозі були пильно звернені на нього. 21. І він почав до них говорити: "Сьогодні збулось це писання у вухах ваших.” 22. Всі свідчили про нього і чудувалися словам ласки, які линули з уст його, й говорили: "Чи ж він не син Йосифа”?


http://credo-ua.org

Категория: Литургические чтения | Просмотров: 550 | Добавил: Andrii40 | Пожалуйста проголосуйте за эту новость  Рейтинг: 0.0/0
Copyright Сatholic-info. © 2024
Поиск
...
Опрос
Какой праздник для вас самый главный?
Всего ответов: 530
Мы на You Tube
Радио Мария ОнЛайн
Праздники
НАША КНОПКА


...
Block contentТелебачення Віковічного Слова
eXTReMe Tracker Маранафа: Библия, словарь, каталог сайтов, форум, чат и многое другое. Твоя Библия: Библия, ответы на вопросы, христианская библиотека. Рейтинг Francis.ru
 

Бесплатный хостинг uCoz