Понедельник, 29.04.2024, 12:46 Вы вошли как Гость · Группа "Гости" · RSS
Новости Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость

Основное меню
Категории новостей
Святой Престол. Мир
Украина СНГ
Литургические чтения Толкование литургических чтений
Воскресная школа для детей Евангелизация
Новости сайта Публикации
Архив новостей
Мини - чат
Помогите ребёнку
Facebook



добавить на Яндекс
 
Главная » 2012 » Март » 8 » Літургійні читання на четвер, 8 березня
09:34
Літургійні читання на четвер, 8 березня
Римо-кат.: Св. Йоана Божого

Греко-кат.: Перше і друге знайдення чесної голови св. славного прор., Предтечі і Хрестителя Господнього Йоана

Римо-католицький календар

Четвер ІІ тижня Великого Посту

Перше читання
Єр 17, 5-10

Читання з Книги пророка Єремії

Так говорить Господь: "Проклятий той, хто уповає на людину і покладає на тіло свою силу, чиє серце відступає від Господа. Він, мов та билина у степу без листя, не спроможна бачити добра, коли воно надходить, і живе на сухих місцях у пустині, на землі солоній та безлюдній. Щасливий чоловік, який на Господа уповає і чия надія в Господі. Він, немов дерево, посаджене над водою, що до потоку простягає своє коріння; як прийде спека, воно не боїться, і листя його зеленіє; під час посухи йому байдуже, воно не перестає родити. Лукаве над усе у світі серце людське – і ледаче! Хто його збагнути може? Я, Господь, вивідую серце, випробовую нутро, щоб відплатити кожному за його діяннями, за плодами його вчинків”.

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 1, 1-2. 3. 4 і 6 (П.: Пс 40(39), 5а)

Благословенний, хто довіривсь Богу

Блажен чоловік, що за порадою безбожників не ходить †
і на путь грішників не ступає, *
і на засіданні блюзнірів не сідає,
але в Господа законі змилування має *
і над Його законом день і ніч розважає.

Він – мов те дерево, посаджене понад потоками водними, *
що плід свій дає у свою пору
й що лист його не в’яне, *
і все, що чинить він, йому вдається.

Не так безбожники. *
Вони – немов полова, що вітер розвіває.
Бо про путь праведників Господь дбає, *
а путь безбожників пропаде.

Спів перед Євангелієм
Пор. Лк 8, 15

Слава Тобі, Царю віків
Блаженні, котрі у серці щирому і доброму
затримують слово Боже
і дають плід у терпінні.
Слава Тобі, Царю віків

Євангеліє
Лк 16, 19-31

Читання святого Євангелія від Луки

Того часу Ісус промовив до фарисеїв, кажучи: "Один чоловік був багатий, одягався в багряницю та вісон і розкішно бенкетував щодня. А другий – бідний, на ім’я Лазар, лежав перед його ворітьми у струпах і бажав насититися тим, що падало зі столу багатого; приходили пси й лизали його рани. Сталося, що бідний помер, і віднесли його ангели на лоно Авраама; помер же й багатий, і його поховали. І, терплячи муки аду, він звів свої очі й побачив здалека Авраама та Лазаря на його лоні, й закричав, гукаючи: "Батьку Аврааме, змилосердься наді мною і пошли Лазаря, щоби змочив кінчик свого пальця у воді й охолодив мій язик, бо мучуся в цьому полум’ї”. Та Авраам промовив: "Сину, згадай, як ти одержував своє добро за свого життя, а Лазар – одне лихо. А тепер він тут втішається, ти ж – мучишся. І крім усього цього, між нами й вами лежить велика безодня, щоб ті, які бажають перейти звідси до вас, не змогли, і щоби звідти до нас не пере ходили”. Той же відказав: "Благаю тебе, батьку, пошли його до дому мого батька, бо маю п’ятьох братів, нехай засвідчить їм, щоб і вони не прийшли на це місце страждання”. Та Авраам відповів: "Вони мають Мойсея та пророків: хай їх слухають”. А той продовжував: "Ні, батьку Аврааме, коли ж хто з мертвих прийде до них, то покаються” Він же сказав йому: "Якщо Мойсея і пророків не слухають, навіть якби хто з мертвих воскрес, не повірять”.

Слово Господнє

Греко-католицький календар:

Перше і друге знайдення чесної голови св. славного прор., Предтечі і Хрестителя Господнього Йоана

Алітургійний день

Іс. 7. 1-14

1. За часів царя юдейського Ахаза, сина Йотама, сина Уззії, виступив Рецін, цар сирійський, і Пеках, син Ремалії, цар ізраїльський, проти Єрусалиму, щоб його звоювати; та не здолали його здобути. 2. Якже сповіщено домові Давида: Арам, мовляв, розтаборився в Ефраїмі, - серце царя й народу затремтіло, як тремтить дерево в лісі від вітру. 3. Господь же сказав до Ісаї: «Вийди назустріч Ахазові, ти й син твій Шеар-Ашув, на край водогону з верхнього ставу, на шлях, що йде через поле шаповала, 4. та й скажи йому: Вважай, мовляв, і будь спокійний! Не бійся, і серце твоє нехай не тривожиться перед отими двома недогарками-головешками, що куряться, дарма що палає гнівом Рецін і сирійці та син Ремалії. 5. Через те, що Сирія задумала на тебе лихо, кажучи: 6. - Двигнімось проти Юди, налякаймо його, звоюймо його й настановім над ним сина Тавела царем, - 7. так говорить Господь Бог: Нічого з того не буде, так воно не станеться. 8. Бо голова Сирії - Дамаск, а голова Дамаску - Рецін. Ще шістдесят п'ять років, і Ефраїм, зруйнований, перестане бути народом. 9. Голова Ефраїма - Самарія, і голова Самарії - син Ремалії. А як не вірите, не встоїтеся.» 10. І заговорив Господь знову до Ахаза, кажучи: 11. «Проси собі знаку в Господа, Бога твого, або глибоко з-під землі, або вгорі високо!» 12. Ахаз же відказав: «Не проситиму і не буду спокушати Господа.» 13. Тоді він сказав: «Слухайте ж, доме Давида: мало з вас докучати людям, що докучаєте ще й Богові моєму? 14. Оце ж сам Господь дасть вам знак: Ось дівиця зачала, і породить сина і дасть йому ім'я Еммануїл.

Бт. 5. 32 - 6. 8

32. Як Ноєві було 500 років, він породив Сима, Хама та Яфета. 1. І сталось, як почали люди множитися на землі та народилися в них дочки, 2. побачили сини Божі людських дочок, що були гарні, та й стали брати їх собі за жінок, хто котру вподобав. 3. І сказав Господь: "Не перебуватиме дух мій у чоловікові назавжди, бо він також є тіло, й тому віку його буде 120 років." 4. Були ж того часу велетні на землі - були вони й потім, коли сини Божі жили з дочками людськими, й ці їм родили. То були славетні велети давнини. 5. Побачив Господь, що людська злоба на землі велика та що всі думки й помисли сердець увесь час тільки злі, 6. і жалував, що створив людину на землі, тож на серці йому стало важко; 7. і сказав: "Знищу з лиця землі людину, яку я сотворив: людину, скотину, плазунів і птиць піднебесних, бо каюсь, що створив їх." 8. Та Ной здобув ласку в очах Господніх.

Прип. 6, 20 - 7, 1.

20. Пильнуй, мій сину, заповіді батька твого, не відкидай навчання матері твоєї. 21. Прив'яжи собі до серця їх, назавжди, повісь собі на шию. 22. Бо заповідь - то світильник, а навчання - світло; повчальні докори - дорога життя. 23. Коли ходитимеш, вона буде тебе водити, як ляжеш, буде чатувати над тобою, а як пробудишся, буде з тобою розмовляти, 24. щоб зберегти тебе від злої жінки, та від облесливости язика чужої. 25. Не пожадай у твоїм серці її вроди, і не давай себе звести її морганням, 26. бо задля повії можна зубожіти до куска хліба, тим часом, як замужня на дороге життя полює. 27. Чи ж можна в пазуху вогню набрати так, щоб одежа не згоріла? 28. Або чи можна по жару ходити так, щоб не опеклися ноги? 29. Отак воно з тим, хто до дружини ближнього вчащає: хто б її не торкнувся, не буде той безвинним. 30. До злодія не ставляться з презирством, якщо вкрав, щоб попоїсти, коли був голодний. 31. Та як упіймають, усемеро заплатить; усе, що має в хаті, мусить він віддати. 32. Хто перелюбствує, тому ума бракує; сам себе губить, хто це чинить. 33. Він стусанів і ганьби набереться, сором його не зітреться ніколи. 34. Бо ревнощі запалять лютість у серці мужа, і він не пощадить у день помсти. 35. Ніякого він викупу не прийме, нічим не вдовольниться, хоча б і як ти помножив дари. 1. Мій сину! Зберігай мої слова, заповіді мої сховай у себе.


http://www.credo-ua.org

Категория: Литургические чтения | Просмотров: 616 | Добавил: Andrii40 | Пожалуйста проголосуйте за эту новость  Рейтинг: 0.0/0
Copyright Сatholic-info. © 2024
Поиск
...
Опрос
Какой праздник для вас самый главный?
Всего ответов: 530
Мы на You Tube
Радио Мария ОнЛайн
Праздники
НАША КНОПКА


...
Block contentТелебачення Віковічного Слова
eXTReMe Tracker Маранафа: Библия, словарь, каталог сайтов, форум, чат и многое другое. Твоя Библия: Библия, ответы на вопросы, христианская библиотека. Рейтинг Francis.ru
 

Бесплатный хостинг uCoz