Понедельник, 06.05.2024, 06:43 Вы вошли как Гость · Группа "Гости" · RSS
Новости Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость

Основное меню
Категории новостей
Святой Престол. Мир
Украина СНГ
Литургические чтения Толкование литургических чтений
Воскресная школа для детей Евангелизация
Новости сайта Публикации
Архив новостей
Мини - чат
Помогите ребёнку
Facebook



добавить на Яндекс
 
Главная » 2012 » Февраль » 10 » Літургійні читання на п’ятницю, 10 лютого
10:23
Літургійні читання на п’ятницю, 10 лютого

Римо-католицький календар

Св. Схоластики (обов’язковий спомин)

П’ятниця V звичайного тижня, рік Б

Перше читання
1 Цар 11, 29-32; 12, 19

Читання з Першої Книги Царів

Сталося того часу: коли Єровоам вийшов з Єрусалиму, то зустрів його в дорозі пророк Ахія з Шіло. Був він у новім плащі, і було їх лише двоє у полі. Вхопив Ахія нового плаща, що мав на собі, роздер його на дванадцять шматків і сказав до Єровоама: «Візьми собі десять шматків; так бо говорить Господь, Бог Ізраїля: "Ось Я вирву з руки Соломона царство і дам тобі десять колін. Він матиме одне лише коліно заради слуги Мого Давида й заради Єрусалиму, міста, яке Я вибрав з-поміж усіх колін Ізраїля”». Так відпав Ізраїль від Давидового дому – аж по цей день.

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 81, 10-11аб. 12-13. 14-15

Я – Господь Бог твій, слухай же Мій голос

В тебе не буде чужого бога, – *
ти не поклонятимешся чужому богові!
Бо Я є твій Господь Бог, *
який з Єгипетської землі тебе вивів.

Та Мій народ не послухався голосу Мого, – *
Ізраїль не звернув уваги на Мене.
І Я відпустив їх через впертість їхнього серця; *
вони живуть за забаганками своїми.

Якщо би Мій народ Мене послухав, *
якщо б Ізраїль ходив дорогами Моїми, –
Я скоро впокорив би ворогів їхніх, – *
наклав би Мою руку на тих, хто їх утискає.

Спів перед Євангелієм
Пор. Діян 16, 14б

Алілуя, алілуя, алілуя
Господи, відкрий нам серце,
щоб сприйняти нам слово Твого Сина.
Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Мк 7, 31-37

Читання святого Євангелія від Марка

Того часу, залишивши околиці Тира й Сидона, Ісус знову прийшов до Галілейського моря, на територію Десятимістя. І привели до Нього глухого й німого, і просили Його, щоби поклав на нього руку. Відвівши його вбік від натовпу, Він вложив свої пальці в його вуха і, плюнувши, доторкнувся до його язика, та звернувши погляд до неба, зітхнув і каже йому: «Еффата!» тобто: «Відкрийся!» І враз відкрилися його вуха, і розв’язалися пута його язика, і він заговорив виразно. Ісус звелів їм, аби нікому про це не говорили. Та чим більше Він їм забороняв, тим більше вони розголошували. І надзвичайно дивувалися, кажучи: «Він добре все робить: глухим дає слух, а німим – мову».

Слово Господнє

Біблійні роздуми

Греко-католицький календар:

Прп. Єфрема Сирина

Ап. – 1 Йо. 70 зач.; 2, 7-17.

7. Любі! Не нову заповідь вам пишу, але давню, що ви одержали спочатку. Ця давня заповідь - слово, що ви чули. 8. Проте, нову заповідь пишу, - це правдиве в вас і в ньому, - бо темрява проминає, і правдиве світло вже світить. 9. Хто каже, що він у світлі, а ненавидить брата свого, той у темряві й досі. 10. Хто ж любить брата свого, той у світлі перебуває, і в ньому нема причини до падіння. 11. Хто ж ненавидить брата свого, той у темряві, і в темряві він ходить, і куди йде, не знає, бо темрява у нього засліпила очі. 12. Пишу вам, дітоньки, бо ваші гріхи відпущені вам із-за його імени. 13. Пишу вам, батьки, бо ви спізнали того, хто споконвіку. Пишу вам, юнаки, бо ви перемогли лукавого. 14. Писав вам, дітоньки, бо ви Отця спізнали. Писав вам, батьки, бо ви спізнали того, хто споконвіку. Писав вам, юнаки, бо ви сильні, і слово Боже у вас перебуває, і ви перемогли лукавого. 15. Не любіть світу, ні того, що у світі. Коли хтось любить світ, в того немає любови Отця; 16. бо все, що у світі, - пожадливість тіла, пожадливість очей і гординя життя, - не від Отця, а від світу. 17. А світ проминає, і його пожадливість; той же, хто чинить волю Божу, перебуває повіки.

Єв. – Мр. 63 зач.; 14, 3-9.

3. І як був у Витанії, в домі Симона прокаженого, і коли він був за столом, то підійшла жінка з алябастровою посудиною щирого дорогоцінного нарду й, розбивши ту посудину, вилила йому на голову. 4. Деякі обурилися між собою: "Навіщо, мовляв, така втрата мира! 5. Таж її можна було продати більш, ніж за триста динаріїв, а гроші бідним дати!" І вони ремствували на неї. 6. Але Ісус сказав: "Лишіть її. Чого її бентежите? Вона зробила супроти мене добрий вчинок. 7. Бідних бо ви завжди маєте з собою і, коли захочете, можете їм добро чинити; мене ж не завжди маєте. 8. Що могла, те зробила; вона заздалегідь намастила моє тіло на похорон. 9. Істинно кажу вам: По цілім світі, скрізь, де тільки буде проповідувана ця Євангелія, оповідатимуть і те, що вона зробила, на пам'ятку про неї."


http://www.credo-ua.org



Категория: Литургические чтения | Просмотров: 598 | Добавил: Andrii40 | Пожалуйста проголосуйте за эту новость  Рейтинг: 0.0/0
Copyright Сatholic-info. © 2024
Поиск
...
Опрос
Какой праздник для вас самый главный?
Всего ответов: 530
Мы на You Tube
Радио Мария ОнЛайн
Праздники
НАША КНОПКА


...
Block contentТелебачення Віковічного Слова
eXTReMe Tracker Маранафа: Библия, словарь, каталог сайтов, форум, чат и многое другое. Твоя Библия: Библия, ответы на вопросы, христианская библиотека. Рейтинг Francis.ru
 

Бесплатный хостинг uCoz