Пятница, 03.05.2024, 18:33 Вы вошли как Гость · Группа "Гости" · RSS
Новости Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость

Основное меню
Категории новостей
Святой Престол. Мир
Украина СНГ
Литургические чтения Толкование литургических чтений
Воскресная школа для детей Евангелизация
Новости сайта Публикации
Архив новостей
Мини - чат
Помогите ребёнку
Facebook



добавить на Яндекс
 
Главная » 2012 » Февраль » 3 » Літургійні читання на п’ятницю, 3 лютого
23:29
Літургійні читання на п’ятницю, 3 лютого

Римо-католицький календар

П'ятниця ІV звичайного тижня

Перше читання
Сир 47, 2-11

Читання з Книги Сираха

Так, як сить відокремлюють від жертви, так Давида – з-між синів Ізраїля. Він з левами бавився, як з козенятами, а з ведмедями – мов із ягнятами. Чи ж велетня не вбив він, як був ще хлопцем? Чи не змив же він із народу ганьбу, як ото підняв руку з каменем у пращі та й зламав гординю Голіята? Візвав він тоді до Господа Всевишнього, і Той надав сили правиці його – вбити мужа, у війні потужного, і ріг народу свого піднести. Його прославляли за десятки тисяч, хвалено його з-за благословень Господніх, тож і надягли на нього слави вінець: він бо знищив ворогів навколо, винищив геть супостатів філістимлян, зламавши їхню міць аж по сьогодні. У кожнім своїм ділі воздавав він шану Святому Всевишньому словами прослави, з усього серця співав піснопіння й любив свого Творця. Перед жертовником настановив співаків, і лунав їхнім голосом спів милозвучний. Святам-празникам блиску надав він, досконало прикрасив чини врочисті: хвалили вони Його Ім’я святе, а святиня вже від ранку бриніла. Простив Господь йому його гріхи й підніс навіки його потугу, дав йому царський союз і слави престол в Ізраїлі.

Слово Боже

Респонсорійний псалом
Пс 18, 31. 47 і 50. 51

Благословенний Бог мого спасіння

Він – Бог, – Його дорога бездоганна, *
випробуване вогнем є Господнє слово;
Він – щит для всіх тих, *
хто на Нього покладає надію.

Живий Господь! Благословенна моя Скеля! *
Нехай звеличиться Бог мого спасіння!
За це прославлятиму Тебе, Господи, серед народів, *
оспівуватиму Твоє Ім’я.

Ти посилаєш велику перемогу *
своєму цареві,
своєму помазанцю Давиду виявляєш милосердя –*
та його потомству навіки.

Спів перед Євангелієм
Пор. Лк 8, 15

Алілуя, алілуя, алілуя
Блаженні ті, хто, почувши Слово щирим і добрим серцем,
бережуть і приносять плід у терпінні.
Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Мк 6, 14-29

Читання святого Євангелія від Марка

Того часу почув цар Ірод, оскільки відоме стало Ім’я Ісуса, і люди говорили, що це – Йоан Хреститель устав з мертвих, тому й такі чудеса здійснюються Ним. Інші ж казали, що це – Ілля, ще інші вважали, що це – пророк або один із пророків. А Ірод, почувши, сказав: «Той Йоан, якому я відтяв голову, це він воскреснув!» Адже Ірод, пославши воїнів, схопив Йоана і посадив його у в’язницю через Іродіяду, дружину свого брата Филипа, бо одружився з нею. А Йоан казав Іродові: «Не годиться мати тобі жінку твого брата!» Тож Іродіяда таїла злобу на нього й бажала його вбити, та не могла. Бо Ірод боявся Йоана, знаючи його як чоловіка праведного та святого, й оберігав його, а слухаючи, дуже непокоївся, але слухав з насолодою. Як настав слушний день, коли Ірод з нагоди дня свого народження влаштував бенкет для своїх вельмож, тисяцьких, галілейських старшин, увійшла дочка Іродіяди і, танцюючи, догодила Іродові й тим, які з ним сиділи при столі. Цар же сказав дівчині: «Проси в мене, чого тільки хочеш, і дам тобі!» І він поклявся їй: «Чого тільки попросиш у мене, дам тобі, хоч би й півцарства мого». І вона, вийшовши, запитала в матері: «Що попросити?» Та ж сказала: «Голови Йоана Хрестителя!» І, повернувшись відразу з поспіхом до царя, вона попросила, кажучи: «Хочу, щоб негайно дав ти мені на полумиску голову Йоана Хрестителя!» І цар сильно засмутився, але через клятву й тих, які сиділи при столі, він не захотів їй відмовити. Тож відразу цар послав свого охоронця, наказавши принести його голову. Той пішов, відтяв його голову у в’язниці та приніс його голову на полумиску, дав дівчині, а дівчина віднесла її своїй матері. А коли його учні почули, то прийшли, взяли тіло і поховали його в гробниці.

Слово Господнє

мч. Неофіта
мчч. Євгенія, Кандида, Валеріяна й Акили

Ап. – 1 Пт. 58 зач.; 1,1-2. 10-12; 2, 6-10.

1. Петро, апостол Ісуса Христа, вибраним переселенцям, розсіяним Понту, Галатії, Кападокії, Азії та Вітинії, 2. згідно з передбаченням Бога Отця, освяченням Духа, на послух і на скроплення кров'ю Ісуса Христа: благодать і мир вам хай помножиться! 10. Про це спасіння розвідували й досліджували пророки, що про вашу благодать пророкували. 11. Вони досліджували, на котрий і який час вказував Дух Христа, що був у них, який свідчив наперед про Христові страсті та ту велику славу, яка по них мала настати. 12. І їм було об'явлено, що не самим собі, а вам вони приготували те, що тепер вам оповіщено тими, які через Святого Духа, посланого з неба, вам проповідували; на що навіть і ангели гаряче прагнуть споглядати. 6. Бо в Письмі стоїть: «Ось я кладу в Сіоні камінь наріжний, вибраний, дорогоцінний. Хто вірує в нього, не осоромиться.» 7. Вам, отже, що віруєте, - честь! Для тих же, що не вірять, камінь, що відкинули будівничі, - він став головним на углі, 8. каменем спотикання і скелею падіння. Вони об нього спотикаються, бо не вірять у слово, на що вони й були призначені. 9. Ви ж - рід вибраний, царське священство, народ святий, люд, придбаний на те, щоб звістувати похвали того, хто вас покликав з темряви у дивне своє світло; 10. ви, колись - не народ, а тепер народ Божий, непомилувані, а тепер помилувані.

Єв. – Мр. 53 зач.; 12, 1-12.

1. І почав до них промовляти притчами: "Один чоловік насадив виноградник, обвів його муром, видовбав винотоку, збудував башту, винайняв його виноградарям і від'їхав на чужину. 2. І послав він своєчасно до виноградарів слугу, щоб узяти від виноградарів свою частину плодів виноградних. 3. Вони ж його схопили, побили й відослали ні з чим. 4. І знов послав до них іншого слугу. Але й тому побили голову і зневажили. 5. Ще іншого він послав, а вони того - вбили. Та й багато інших - їх вони або побили, або повбивали. 6. Ще мав єдиного сина улюбленого - і його послав до них наостанку, кажучи: Матимуть пошану до мого сина. 7. Та виноградарі оті казали між собою: Це спадкоємець, нумо вб'ємо і його, то й спадщина буде наша. 8. І схопивши його, вбили та викинули з виноградника. 9. Що, отже, зробить господар виноградника? Прийде, вигубить виноградарів, а виноградник віддасть іншим. 10. Чи ви не читали цього Писання: Камінь, що його знехтували будівничі, став каменем наріжним. 11. Господь зробив це, і воно дивне в очах наших!" 12. І шукали, щоб його впіймати, але боялися народу, бо зрозуміли, що він до них сказав ту притчу. Тож, зоставивши його, відійшли.



http://www.credo-ua.org

Категория: Литургические чтения | Просмотров: 737 | Добавил: Andrii40 | Пожалуйста проголосуйте за эту новость  Рейтинг: 0.0/0
Copyright Сatholic-info. © 2024
Поиск
...
Опрос
Какой праздник для вас самый главный?
Всего ответов: 530
Мы на You Tube
Радио Мария ОнЛайн
Праздники
НАША КНОПКА


...
Block contentТелебачення Віковічного Слова
eXTReMe Tracker Маранафа: Библия, словарь, каталог сайтов, форум, чат и многое другое. Твоя Библия: Библия, ответы на вопросы, христианская библиотека. Рейтинг Francis.ru
 

Бесплатный хостинг uCoz