Пятница, 10.05.2024, 22:41 Вы вошли как Гость · Группа "Гости" · RSS
Новости Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость

Основное меню
Категории новостей
Святой Престол. Мир
Украина СНГ
Литургические чтения Толкование литургических чтений
Воскресная школа для детей Евангелизация
Новости сайта Публикации
Архив новостей
Мини - чат
Помогите ребёнку
Facebook



добавить на Яндекс
 
Главная » 2012 » Август » 13 » Літургійні читання на понеділок, 13 серпня
06:21
Літургійні читання на понеділок, 13 серпня
Римо-кат.: Св. Понтіана та Іполита (необов’язковий спомин)

Греко-кат.: Св. і праведного Євдокима

Римо-католицький календар

Понеділок ХІХ звичайного тижня

Перше читання
Єз 1, 2-5. 24-28в

Читання з Книги пророка Єзикиїла

На п’ятий день місяця, – це був п’ятий рік вигнання царя Йоахина, надійшло слово Господнє до Єзикиїла, сина Вузі, священика, в землі Халдейській, над Кевар-річкою. І там була рука Господня над ним. Бачив я: ось cхопився хуртовиною вітер з півночі, величезна хмара й вогонь клубом, блиск навколо неї, а з середини щось, немов бурштин з-посеред вогню, і з-посеред нього з’явилось щось, немов подоба чотирьох тварин, що нагадували людські подоби. Як вони йшли, я чув шум їхніх крил, немов шум вод великих, неначе голос Всемогутнього, неначе страшний гомін, немов галас у таборі; а як зупинялись, то спускали крила. І розлягався шум з-понад тверді, що в них над головами. Як вони зупинялись, то спускали крила. Понад твердю, що в них над головами, було щось немов би сапфір-камінь, що виглядав, як престол. А на тому, що здавалося престолом, видно було вгорі подобу чоловіка. І бачив я щось, наче бурштин, щось наче вогонь навкруги нього, починаючи від того, що було схоже на крижі, і вище. А вниз від того, що було подібне до крижів, бачив я немов би вогонь і блиск навкруги нього. Немов веселка, що видніється у хмарах дощового дня, так виглядав навколо блиск той. Так виглядала слава Божа. Побачивши її, упав я лицем до землі.

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 148, 1-2. 11-13аб. 13в-14

Земля і небо повні Його слави

Хваліть Господа з неба, *
хваліть Його на висотах!
Хваліть Його, всі Його ангели. *
Хваліть Його, всі Його сили.

Царі землі й усі народи, усі судді землі і вельможі, *
хлопці й дівчата, старші разом з молодими!
Хай хвалять Господнє Ім’я, *
бо величним є Ім’я Його одного.

Велич Його – на землі й на небі. *
І Він підняв силу свого народу.
Хвала всім Його праведним, – синам Ізраїля, *
народові, що близький до Нього.

Спів перед Євангелієм
Пор. 2 Сол 2, 14

Алілуя, алілуя, алілуя
Бог покликав нас проповіддю Євангелія,
щоб осяг¬нути славу Господа нашого Христа Ісу¬са.
Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Мт 17, 22-27

+Читання святого Євангелія від Матея

Того часу, коли Ісус з учнями зібралися в Галілеї, Він сказав їм: «Син Людський буде ви-даний у руки людям, і вони Його вб’ють, але третьо¬го дня Він воскресне». І учні дуже засмутилися. Коли вони прибули в Капернаум, наблизилися збирачі дидрахм до Петра і запитали: «А ваш Учитель заплатить дидрахму?» Він відповідає: «Так». А коли увійшов до хати, випередив його Ісус, промовивши: «Як тобі здається, Симоне, з кого земні царі беруть данину чи податок: зі своїх синів чи з чужих?» Коли той відповів: «Із чужих», – то Ісус сказав йому: «Отже, сини вільні. Але, щоб ми не спокусили їх, піди до моря, закинь вудку, візьми рибу, яка першою попадеться, і, відкривши їй рота, знайдеш статир; візьми його і дай їм за Мене та за себе».

Слово Господнє

Греко-католицький календар:

Св. і праведного Євдокима

Ряд.: Ап. – 2 Кор. 171 зач.; 2, 4-15.

4. З великого бо горя та туги серця написав я вам і крізь ревні сльози - не щоб ви сумували, а щоб знали мою до вас любов надмірну. 5. Коли ж хтось і засмутив, не мене засмутив, але - щоб не перебільшувати - почасти вас усіх. 6. Досить такому тієї кари, яку наклала більшість; 7. так що, навпаки, краще вам простити та втішити, щоб надто великий смуток не зламав такого. 8. Тому благаю вас: Покажіть йому любов. 9. На те бо я і написав вам, щоб випробувати вас, чи ви слухняні в усьому. 10. Кому, отже, прощаєте, то і я прощаю; бо коли я простив, - оскільки мав я щось прощати, - то ради вас зробив те перед обличчям Христовим, 11. щоб нам не впасти жертвою сатани, бо задуми його нам добре відомі. 12. Прибув ото я в Троаду, щоб проповідувати Євангелію Христову; та хоч двері були мені відчинені в Господі, 13. я не мав спокою для свого духа, бо не знайшов там Тита, брата мого, і, попрощавшися з ними, пішов у Македонію. 14. А Богові подяка, який у Христі завжди веде нас у своїм переможнім почеті й через нас на кожному місці виливає запахущість свого знання. 15. Бо ми для Бога -пахощі Христові серед тих, що спасаються, і серед тих, що гинуть.

Єв. – Мт. 94 зач.; 23, 13-22.

13. Горе вам, книжники та фарисеї, лицеміри, що людям замикаєте Царство Небесне! Самі не входите й не дозволяєте ввійти тим, які бажали б увійти. 14-15. Горе вам, книжники та фарисеї, лицеміри, що проходите море й землю, щоб придбати одного новонаверненого, і коли знайдете, то робите його гідним пекла, подвійно від вас гіршим. 16. Горе вам, сліпі проводирі, що кажете: Хто клянеться храмом, то це нічого; а хто клянеться золотом храму, той винуватий. 17. Нерозумні і сліпі! Що більше – золото чи храм, який освячує те золото? 18. І хто клянеться жертовником, то це нічого; хто ж клянеться тим даром, що на ньому, той винуватий. 19. Сліпі! Що більше? Дар чи жертовник, який освячує той дар? 20. Хто клянеться жертовником, той клянеться ним і всім тим, що на ньому. 21. І хто клянеться храмом, той клянеться ним і тим, хто живе в ньому. 22. І хто клянеться небом, той клянеться Божим престолом і тим, хто сидить на ньому.


http://www.credo-ua.org


Категория: Литургические чтения | Просмотров: 487 | Добавил: Andrii40 | Пожалуйста проголосуйте за эту новость  Рейтинг: 0.0/0
Copyright Сatholic-info. © 2024
Поиск
...
Опрос
Какой праздник для вас самый главный?
Всего ответов: 530
Мы на You Tube
Радио Мария ОнЛайн
Праздники
НАША КНОПКА


...
Block contentТелебачення Віковічного Слова
eXTReMe Tracker Маранафа: Библия, словарь, каталог сайтов, форум, чат и многое другое. Твоя Библия: Библия, ответы на вопросы, христианская библиотека. Рейтинг Francis.ru
 

Бесплатный хостинг uCoz