Понедельник, 29.04.2024, 12:01 Вы вошли как Гость · Группа "Гости" · RSS
Новости Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость

Основное меню
Категории новостей
Святой Престол. Мир
Украина СНГ
Литургические чтения Толкование литургических чтений
Воскресная школа для детей Евангелизация
Новости сайта Публикации
Архив новостей
Мини - чат
Помогите ребёнку
Facebook



добавить на Яндекс
 
Главная » 2012 » Март » 28 » Літургійні читання на середу, 28 березня
09:19
Літургійні читання на середу, 28 березня
Римо-кат.: Середа V тижня Великого Посту

Греко-кат.: Мч. Агапія і з ним шести мучеників

Римо-католицький календар

Середа V тижня Великого Посту

Перше читання
Дан 3, 14-20. 91-92. 95

Читання з Книги пророка Даниїла

Цар Навуходоносор сказав: "Чи ви, Седраху, Мисаху та Авденаго, справді моїм богам не хочете служити й золотому бовванові, що я поставив, не хочете кланятись? Отож тепер, якщо ви готові, скоро почуєте звук сурми, сопілки, цитри, гарфи, гуслів, гудьби та всякого роду музичних приладів, впасти ниць і вклонитись бовванові, що я звелів зробити – гаразд; якщо ж не вклонитесь, умить будете вкинуті в піч, розжарену вогнем, і тоді який бог визволить вас із моєї руки?” Седрах, Мисах та Авденаго у відповідь цареві Навуходоносорові сказали: "Ми не маємо потреби тобі на це відповідати. Коли Бог, якому ми служимо, зможе нас визволити з печі, розжареної вогнем, він визволить нас, царю, й з твоєї руки, а коли ні, то нехай тобі, царю, буде відомо, що ми твоїм богам не служитимемо й золотому бовванові, що ти поставив, не вклонятимемось”. Тоді Навуходоносор запалав люттю, і вигляд його обличчя змінився супроти Седраха, Мисаха й Авденаго. Заговорив він знову й повелів розпалити піч усемеро більше, ніж її звичайно розпалювано, і наказав найдужчим мужам із свого війська зв’язати Седраха, Мисаха та Авденаго та й вкинути їх у піч, розжарену вогнем. Тоді цар Навуходоносор здивувався, встав притьмом і заговорив до своїх радників, мовивши: "Чи не трьох мужів ми вкинули в вогонь зв’язаних?” Ті ж у відповідь цареві: "Справді так, царю!” Знову заговорив він і сказав: "А он я бачу чотирьох мужів незв’язаних, що ходять у вогні, і не видко на них шкоди, а вид четвертого схожий на Сина Божого”. Тоді Навуходоносор заговорив, мовивши: "Благословен Бог Седраха, Мисаха та Авденаго, що послав свого ангела й визволив своїх слуг, які поклались на Нього і не послухалися царського наказу, а віддали своє тіло, аби не служити й не поклонятись ніякому іншому богові, крім свого Бога!”

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс Дан 3, 52. 53-54. 55-56

Ти – достохвальний, віковічний Боже

Благословен єси, Господи, Боже батьків наших, *
і достохвальний і вельми возносимий повіки;
благословенно Ім’я Твоє, святе й славне, *
і вельми достохвальне й возносиме повіки.

Благословен єси у Твоїм святім, славнім храмі *
і вельми хвальний і вельми славний повіки.
Благословен єси на престолі Царства Твого, *
і вельми воспіваний і вельми возносимий повіки.

Благословен єси, що взираєш на безодні *
і возсідаєш на херувимах.
Благословен єси на небесній тверді, *
і хвальний і прославлений повіки.

Спів перед Євангелієм
Йн 3, 16

Слава Тобі, Слово Боже
Бог бо так полюбив світ, що дав Сина свого Єдинородного,
кожен, хто вірує в Нього, має життя вічне.
Слава Тобі, Слово Боже

Євангеліє
Йн 8, 31-42

† Читання святого Євангелія від Йоана

Того часу Ісус промовив до тих юдеїв, які повірили в Нього: Якщо ви будете перебувати в Моєму слові, тоді справді будете Моїми учнями і пізнаєте істину, а істина вас вільними зробить! Вони відповіли Йому: Ми є потомством Авраама і не були ні в кого й ніколи невільниками. То як же Ти кажеш, що станемо вільними? Відповів їм Ісус: Воістину, воістину кажу вам, що кожний, хто чинить гріх, є невільником гріха. Але невільник не залишається в домі навіки; Син же залишається навіки. Отже, якщо Син визволить вас, то справді будете вільні. Знаю, що ви є потомством Авраама, але прагнете Мене вбити, бо Моє слово не вміщається у вас. Я кажу те, що побачив у Мого Отця, а ви чините те, що чули від вашого батька. У відповідь вони Йому сказали: Авраам наш батько! Каже їм Ісус: Якби ви були дітьми Авраама, ви чинили б діла Авраамові; нині ж ви шукаєте вбити Мене – Людину, котра сказала вам істину, яку почула від Бога. Авраам такого не робив. Ви робите діла вашого батька! Тоді вони сказали Йому: Ми народилися не від перелюбу; маємо одного Отця – Бога! Сказав їм Ісус: Якби Бог був вашим Отцем, ви полюбили б Мене, бо Я від Бога вийшов і прийшов, – не сам від себе прийшов, але Він Мене послав.

Слово Господнє

Греко-католицький календар:

Мч. Агапія і з ним шести мучеників
Вечірня з Літургією Напередосвячених Дарів

Іс. 41, 4-14

4. Хто вчинив, хто довершив це? Той, що кличе роди від почину, - я Господь, я перший, я і з останніми той самий. 5. Бачать його острови і бояться, кінці землі трясуться. Вони зближаються, разом на суд приходять. 6. Один одному допомагає й приговорює до брата свого: «Кріпися!» 7. Мистець додає духу золотареві; той, що вигладжує молотком, бадьорить того, хто кує на ковадлі й про споювання говорить: «Воно добре», і цвяхами збиває, щоб не хиталось. 8. Ти ж, Ізраїлю, слуго мій! Ти, Якове, якого я вибрав, потомство Авраама, мого друга! 9. Ти, якого я взяв з кінців землі і покликав з її окраїн, і сказав до тебе: Ти мій слуга, - я тебе вибрав, я тебе не відкинув. 10. Не бійся, бо я з тобою! Не тривожся, бо я - Бог твій! Я додам тобі сили, я тобі допоможу, підтримаю тебе переможною правицею моєю. 11. Стидом і соромом окриються усі ті, що лютують проти тебе. На ніщоту обернуться й загинуть ті, що з тобою сварку заводять. 12. Ти будеш їх шукати, та не знайдеш тих, що на тебе нападають. На ніщо обернуться і зникнуть ті, що воюють проти тебе. 13. Бо я - Господь, твій Бог, я держу тебе за правицю, я тобі говорю: Не бійся, я тобі допомагаю. 14. Не бійся, Якове, мій черв'ячку, - слабосилий Ізраїлю! Я тобі допомагаю, - слово Господнє, Святого Ізраїлевого, твого викупителя.

Бт. 17, 1-9

1. Як Аврамові було дев'ятдесят дев'ять років, з'явився Аврамові Господь і сказав йому: "Я - Бог всемогутній. Ходи зо мною і будь бездоганний. 2. Я зроблю союз мій між мною й тобою й розмножу тебе вельми-вельми." 3. І припав Аврам на лице своє до землі, а Бог сказав до нього: 4. "Ось мій союз із тобою: Ти бо станеш батьком многоти народів. 5. Отож уже більше не зватимешся Аврам, лише Авраам буде твоє ім'я, бо батьком многоти народів я тебе зроблю. 6. Я зроблю тебе дуже-дуже плодовитим, виведу з тебе народи, навіть царі вийдуть із тебе. 7. І встановлю я мій союз між мною й тобою і між твоїми потомками, в їхніх поколіннях, як союз вічний, щоб бути Богом тобі й потомкам по тобі. 8. Я дам тобі і твоїм потомкам край, де ти пробуваєш (як чужинець), увесь Ханаан-край, у вічне посідання, і буду їм Богом." 9. Далі сказав Бог до Авраама: "Ти берегтимеш союз мій, ти й твої потомки, в їхніх поколіннях.

Прип. 15, 20 - 16, 9

20. Розумний син веселить батька, дурний же матір свою зневажає. 21. Дурнота - радість безглуздому; розумний чоловік іде шляхом просто. 22. Без міркування задуми не таланять, а як порадників багато - щастять. 23. Людина рада відповіді своїх уст, і яке любе слово, сказане доречі! 24. Стежка життя веде мудрого вгору, щоб ухилитись від Шеолу долі. 25. Господь розвалить дім гордих й утвердить межу вдовиці. 26. Огидні Господеві задуми погані, слова ж чисті - приємні. 27. Хто жадібний наживи, той руйнує дім свій; а хто гостинці ненавидить, той буде жити. 28. Серце праведного обдумує, що має відповісти; а уста злих зло виливають. 29. Господь від лихих далеко, молитву ж праведних вислуховує. 30. Ласкавий погляд веселить серце; добра новина підкріпляє тіло. 31. Вухо, що слухає спасенного картання, посеред розумних перебуває. 32. Хто напоумлення відкидає, свою душу зневажає; а хто на навчання зважає, той глузду набуває. 33. Острах Господній - мудрости навчання; славу випереджує - покора. 1. Людина робить задуми в серці, але від Господа - відповідь язика. 2. Усі дороги людини чисті в очах власних, Господь же розцінює духа. 3. Здайся на Господа у твоїх справах, і задуми твої здійсняться. 4. Усе зробив Господь для власної мети, ба навіть грішника - на день лиха. 5. Осоружний Господеві - кожен гордий серцем; такий напевне кари не уникне. 6. Милосердям і правдою покутується гріх, а острахом Господнім ухиляється зло. 7. Коли вчинки людини Господеві милі, то він і ворогів його мирить з ним. 8. Ліпше трохи з правдою, ніж з кривдою прибутки великі. 9. Серце людське обмірковує дорогу, та Господь управляє його кроком.


http://www.credo-ua.org

Категория: Литургические чтения | Просмотров: 608 | Добавил: Andrii40 | Пожалуйста проголосуйте за эту новость  Рейтинг: 0.0/0
Copyright Сatholic-info. © 2024
Поиск
...
Опрос
Какой праздник для вас самый главный?
Всего ответов: 530
Мы на You Tube
Радио Мария ОнЛайн
Праздники
НАША КНОПКА


...
Block contentТелебачення Віковічного Слова
eXTReMe Tracker Маранафа: Библия, словарь, каталог сайтов, форум, чат и многое другое. Твоя Библия: Библия, ответы на вопросы, христианская библиотека. Рейтинг Francis.ru
 

Бесплатный хостинг uCoz