Понедельник, 29.04.2024, 16:48 Вы вошли как Гость · Группа "Гости" · RSS
Новости Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость

Основное меню
Категории новостей
Святой Престол. Мир
Украина СНГ
Литургические чтения Толкование литургических чтений
Воскресная школа для детей Евангелизация
Новости сайта Публикации
Архив новостей
Мини - чат
Помогите ребёнку
Facebook



добавить на Яндекс
 
Главная » 2012 » Март » 17 » Літургійні читання на суботу, 17 березня
23:56
Літургійні читання на суботу, 17 березня
Римо-кат.: Св. Патрика (необов’язковий спомин)

Греко-кат.: Прп. Герасима, що на Йордані

Римо-католицький календар

Субота ІІІ тижня Великого Посту

Перше читання
Ос 6, 1-6

Читання з Книги пророка Осії

Ходіть, до Господа повернімося: бо Він розірвав, Він і загоїть; Він ударив, Він і рани перев’яже. Через два дні Він оживить нас, на третій день на ноги поставить, і будемо перед ним жити. І спізнаваймо, намагаймось Господа спізнати; Його прибуття певне, як зірниця, як дощ, Він до нас прийде; немов весняний дощ, який зрошує землю. "Що Мені діяти з тобою, Ефраїме? Що Мені діяти з тобою, Юдо? Та ж любов ваша, немов уранці мряка, мов та роса, що притьмом геть проходить. Тому Я їх навчав через пророків, грозив їм уст моїх словами, і суд мій виходить, наче світло. Бо Я бажаю милості, а не жертви; і знання Бога – над всепалення”.

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 51(50)

Жертви не прагну, лише милосердя

Помилуй м’я, Боже, з милості Твоєї; *
з великого милосердя Твого зітри мої провини.
Обмий мене повнотою від вини моєї, *
очисть мене від гріха мого.

Ти бо не любиш жертви, *
і всепалення, коли б я й дав, Ти не хочеш.
Жертви Богові – дух сокрушенний: *
серцем сокрушенним і смиренним Ти, Боже, не нехтуєш.

Щасти Сіонові, о Боже, Твоєю благою волею, *
і відбудуй єрусалимські мури.
Тоді приймеш прихильно законні жертви, *
приносини й всепальні жертви.

Спів перед Євангелієм
Пс 95(94), 8аб

Слава Тобі, Слово Боже
Не будьте тверді серцем,
але слухайте голос Господа.
Слава Тобі, Слово Боже

Євангеліє
Лк 18, 9-14

† Читання святого Євангелія від Луки

Того часу Ісус для тих, які надіються на себе, ніби вони праведні й за ніщо мають інших, розповів таку притчу: "Два чоловіки увійшли до храму помолитися: один фарисей, а другий митник. Фарисей, ставши, про себе так молився: "Боже, дякую Тобі, що я не такий, як інші люди, – грабіжники, несправедливі, перелюбники або як оцей митник; я пощу двічі на тиждень, даю десятину з усього, що надбаю”. А митник, здалека стоячи, не смів навіть очей звести до неба, але бив себе в груди, промовляючи: "Боже, будь милосердний до мене, грішного!” Кажу вам, що цей, на відміну від іншого, повернувся до свого дому оправданий більше, ніж той, бо кожний, хто підноситься, – буде понижений, а хто себе понижує, – піднесений буде!”

Слово Господнє


Греко-католицький календар:

Прп. Герасима, що на Йордані

Євр. 325 зач.; 10, 32-38.

32. Згадайте перші дні, коли ви, тількищо просвітлені, перенесли терпляче таку велику боротьбу страждань: 33. ви були чи то самі виставлені прилюдно на зневаги та на знущання, чи то ставши спільниками тих, що того зазнали. 34. Ви бо й разом із в'язнями страждали і грабунок вашого майна ви з радістю приймали, знаючи, що маєте багатство краще і постійне. 35. Не покидайте, отже, цього вашого довір'я, бо воно має велику нагороду. 36. Вам бо треба терпеливости, щоб ви, виконуючи Божу волю, одержали обітницю. 37. Ще бо трохи, дуже мало часу, і той, хто має прийти, прийде, не забариться. 38. А праведник мій з віри буде жити; коли ж він відступить, моя душа не матиме вподобання у ньому.

Мр. 8 зач.; 2, 14-17

14. А йдучи повз, побачив він Леві, сина Алфея, що сидів на митниці, й до нього каже: "Іди за мною!" Той устав і пішов слідом за ним. 15. І коли він сидів за столом у його домі, багато митарів і грішників сіли з Ісусом та його учнями, бо їх було чимало, - тих, що за ним ішли. 16. І коли книжники, що були з фарисеїв, побачили, що він їсть із митарями та грішниками, то сказали його учням: "Чого він їсть і п'є з митарями та грішниками?" 17. Ісус, почувши те, сказав їм: "Лікаря треба не здоровим, а хворим. Я не прийшов кликати праведних, а грішних."

За упокій: Ап. – 1 Сол. 270 зач.; 4, 13-17.

13. Не хочемо, брати, залишати вас у незнанні щодо померлих, - щоб ви не сумували, як інші, що не мають надії. 14. Бо коли ми віруємо, що Ісус умер і воскрес, тож так і тих, які поснули в Ісусі, Бог приведе з ним. 15. Бо це ми вам кажемо словом Господнім: Ми, що живемо, що залишимося до приходу Господа, - не випередимо тих, що поснули. 16. Бо сам Господь на даний знак, на голос архангела та при сурмі Божій, зійде з неба, і найперше воскреснуть ті, що вмерли в Христі. 17. Потім же ми, що живемо, що лишимось, будемо разом з ними вхоплені на хмарах у повітря назустріч Господеві і так будемо з Господом завжди.

Єв. – Йо. 16 зач.; 5, 24-30.

24. Істинно, істинно говорю вам: Хто слухає моє слово й у того вірує, хто послав мене, - живе життям вічним, і на суд не приходить, бо від смерти перейшов у життя. 25. Істинно, істинно говорю вам: Надходить час, - ба, вже й тепер він, - коли померлі вчують Сина Божого голос, а вчувши - оживуть. 26. Бо як Отець має життя у собі, так і Синові дав, щоб мав життя у собі. 27. І владу йому дав суд чинити, він бо - Син Чоловічий. 28. І не дивуйтеся з того, бо надходить час, коли всі, хто у гробах, голос його вчують, 29. і вийдуть ті, що чинили добро, на воскресіння життя. А ті, що зло чинили, - воскреснуть на суд. 30. Не спроможен я нічого діяти від себе самого. Суджу я так, як чую, і суд мій справедливий, бо шукаю я не своєї волі, лише волі того, хто послав мене.


http://www.credo-ua.org

Категория: Литургические чтения | Просмотров: 584 | Добавил: Andrii40 | Пожалуйста проголосуйте за эту новость  Рейтинг: 0.0/0
Copyright Сatholic-info. © 2024
Поиск
...
Опрос
Какой праздник для вас самый главный?
Всего ответов: 530
Мы на You Tube
Радио Мария ОнЛайн
Праздники
НАША КНОПКА


...
Block contentТелебачення Віковічного Слова
eXTReMe Tracker Маранафа: Библия, словарь, каталог сайтов, форум, чат и многое другое. Твоя Библия: Библия, ответы на вопросы, христианская библиотека. Рейтинг Francis.ru
 

Бесплатный хостинг uCoz