Четверг, 09.05.2024, 17:07 Вы вошли как Гость · Группа "Гости" · RSS
Новости Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость

Основное меню
Категории новостей
Святой Престол. Мир
Украина СНГ
Литургические чтения Толкование литургических чтений
Воскресная школа для детей Евангелизация
Новости сайта Публикации
Архив новостей
Мини - чат
Помогите ребёнку
Facebook



добавить на Яндекс
 
Главная » 2011 » Декабрь » 31 » Літургійні читання на суботу, 31 грудня
01:45
Літургійні читання на суботу, 31 грудня

Римо-католицький календар

Св. Сильвестра (необов’язковий спомин)

Перше читання
1 Йн 2, 18-21

Читання з Першого Послання святого апостола Йоана

Дітоньки, це остання година; так, як ви чули, що антихрист надходить, так нині з’явилося багато антихристів. З цього дізнаємося, що це остання година. Вони вийшли від нас, але не були з наших, бо якби були з наших, то залишилися би з нами; вони вийшли, щоб виявилося, що не всі вони є з наших. Та ви маєте помазання від Святого, і всі ви знаєте. Я написав вам не тому, що ви не знаєте правди, але тому, що ви її знаєте, і що всякий обман не від істини.

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 96(95)

Земля і небо хай розвеселяться

Заспівайте Господу нову пісню! *
Співай Господу, вся земле!
Співайте Господу, благословляйте Його Ім’я, *
день у день сповіщайте про Його спасіння.

Нехай веселиться небо, *
нехай земля радіє!
Нехай збуриться море і все, що його наповняє. *
Нехай рівнина і все, що на ній, радіє!

Тоді радітимуть усі дерева в лісі перед обличчям Господа: *
бо Він йде – бо йде Він судити землю!
Він справедливо судитиме Всесвіт, *
і народи – за правдою своєю.

Спів перед Євангелієм
Йн 1, 14.12

Алілуя, алілуя, алілуя
Слово стало тілом, і оселилося між нами.
Всім тим, які прийняли Його, дав владу дітьми Божими стати.
Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Йн 1, 1-18

† Початок святого Євангелія від Йоана

На початку було Слово, і Слово було в Бога, і Слово було Бог. Воно на початку було в Бога. Все через Нього постало, і без Нього не постало нічого з того, що постало. У Ньому було життя, – і життя було Світлом людей. І Світло світить у темряві, й темрява Його не огорнула. З’явився чоловік, посланий від Бога; ім’я йому Йоан. Він прийшов ради свідчення, аби свідчити про Світло, щоб усі повірили через нього. Не був він Світлом, а прийшов засвідчити про Світло. То було справжнє Світло, яке освічує кожну людину, котра приходить у світ. У світі Він був, і світ через Нього постав, але світ Його не пізнав. До своїх Він прийшов, та свої Його не прийняли. А тим, які прийняли Його, дав владу стати Божими дітьми, – тим, які вірять у Його Ім’я. Вони ні від крові, ні через тілесне бажання, ні через бажання чоловіка, але народилися від Бога. І Слово стало тілом, і оселилося між нами, і ми побачили славу Його, – славу як Єдинородного від Отця, повного благодаті й істини. Йоан свідчить про Нього і закликає, промовляючи: «Він Той, про кого я говорив, що Він іде за мною, та Він був переді мною, оскільки був раніше від мене!» Адже з Його повноти ми всі одержали благодать на благодать, оскільки Закон був даний через Мойсея, а благодать та істина з’явилися через Ісуса Христа. Бога ніхто ніколи не бачив, та Єдинородний Бог, який у лоні Отця, – Він явив.

Слово Господнє


Греко-католицький календар:

мч. Севастіяна і дружини його

Ряд.: Ап. – Еф. 220 зач.; 2, 11-13.

11. Тож пам'ятайте, ви, колись погани тілом, - яких звуть "необрізанням” ті, що звуться "обрізанням”, довершеним рукою на тілі, - 12. що ви того часу були без Христа, відлучені від прав ізраїльського громадянства й чужі заповітам обітниці, без надії і без Бога в цьому світі. 13. Тепер же а Христі Ісусі, ви, що колись були далекі, стали близькі кров'ю Христовою.

Єв. – Лк. 72 зач.; 13, 18-29.

18. Далі промовив: "На що схоже Царство Боже? До чого б мені його прирівняти? 19. Воно схоже на зерно гірчичне, що чоловік узяв та й кинув у город свій, і воно вигналось і стало деревом великим, і небесне птаство гніздиться у його гілляках. 20. І знову промовив: "До чого мені прирівняти Царство Боже? 21. Воно схоже на закваску, що жінка взяла й поклала в три мірки борошна, аж поки все не скисне.” 22. Ісус проходив через міста та через села, навчаючи й простуючи до Єрусалиму. 23. Аж ото сказав хтось до нього: "Господи, чи мало буде тих, що спасуться?” Він відповів їм: 24. "Силкуйтеся ввійти через тісні ворота, багато бо, кажу вам, силкуватимуться ввійти, але не зможуть. 25. І як господар устане й замкне двері, а ви, зоставшися знадвору, почнете стукати у двері та казати: Господи, відчини нам! - він відповість вам: Не знаю вас, звідкіля ви. 26. Тоді ви почнете казати: Ми їли й пили перед тобою, і ти навчав нас на майданах наших. 27. Та він відповість: Кажу бо вам: Не знаю вас, звідкіля ви; геть від мене всі ви, що чините неправду! 28. Там буде плач і скрегіт зубів, коли побачите Авраама, Ісаака та Якова й усіх пророків у Царстві Божім, себе ж самих викинутих назовні. 29. Прийдуть тоді від сходу й від заходу, від півночі й від півдня й возсядуть (на бенкеті) в Царстві Божім.

Категория: Литургические чтения | Просмотров: 782 | Добавил: Andrii40 | Пожалуйста проголосуйте за эту новость  Рейтинг: 0.0/0
Copyright Сatholic-info. © 2024
Поиск
...
Опрос
Какой праздник для вас самый главный?
Всего ответов: 530
Мы на You Tube
Радио Мария ОнЛайн
Праздники
НАША КНОПКА


...
Block contentТелебачення Віковічного Слова
eXTReMe Tracker Маранафа: Библия, словарь, каталог сайтов, форум, чат и многое другое. Твоя Библия: Библия, ответы на вопросы, христианская библиотека. Рейтинг Francis.ru
 

Бесплатный хостинг uCoz