Четверг, 02.05.2024, 07:13 Вы вошли как Гость · Группа "Гости" · RSS
Новости Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость

Основное меню
Категории новостей
Святой Престол. Мир
Украина СНГ
Литургические чтения Толкование литургических чтений
Воскресная школа для детей Евангелизация
Новости сайта Публикации
Архив новостей
Мини - чат
Помогите ребёнку
Facebook



добавить на Яндекс
 
Главная » 2010 » Апрель » 15 » Римсько-Католицька Церква в Україні глибоко сумує з приводу авіакатастрофи під Смоленськом.
11:23
Римсько-Католицька Церква в Україні глибоко сумує з приводу авіакатастрофи під Смоленськом.

Римсько-Католицька Церква в Україні глибоко сумує з приводу авіакатастрофи під Смоленськом, яка 10 квітня забрала життя президента Польщі Лєха Качинського і його дружини та супроводжуючих осіб, котрі прагнули віддати молитовну шану співвітчизникам, закатованим 70 років тому в Катині. Від імені Конференції Римсько-Католицького Єпископату України висловлюю наше щире співчуття родинах загиблих і всьому польському народу.

Загинули добре знані нам державні, церковні і громадські діячі сусідньої держави, з котрими ми зустрічалися, спілкувалися і разом дбали про духовні скарби й добрі взаємини між братніми народами. Щоразу. Кожного разу, ступаючи на землю Української держави, вони передусім приходили до католицьких святинь, щоби із молитви розпочинати добрі справи.

З вдячністю згадуємо незабутній день 1 квітня 2006 року, коли президент Лєх Качинський розділив нашу радість відзначення 350-ліття присяги короля Яна Казимира перед чудотворним образом Матері Божої Ласкавої в львівській латинській катедрі. Згодом, 30 вересня 2006 року, був на святкуванні 750-ліття міста Львова, а 28 лютого 2009 року взяв участь в поминальній церемонії в Гуті Пеняцькій. Під патронатом світлої пам’яті Марії Качинської 1 червня минулого року юні українці та поляки спільно святкували у Львові Міжнародний День дитини.

Серед наших друзів і доброчинців не стало також пана Мацєя Плажинського, голови «Спільноти Польської» і колишнього Маршалка Сейму Речі Посполитої, котрий від імені польського парламенту гідно дбав про поляків за східним кордоном Польщі. З свого боку, ми вдячні йому за допомогу для нашої Церкви в Україні.

Споглядаючи на відновлені храми, монастирі й пам’ятники на могилах предків чи беручи до рук книги, згадуємо і завжди згадуватимемо всіх загиблих доброчинців, завдяки яким мають можливість духовно збагачуватися покоління наших земляків.

Нехай Милосердний Господь розрадить і втішить родини, близьких і знайомих загиблих в авіаційній катастрофі та дасть їм терпіння для перенесення Христових страждань, а біль і горе, що краять нині наші серця, нехай тісніше всіх нас згуртують для осягнення тих світлих мрій, заради яких жили, творили і віддали своє життя жертви трагедії під Смоленськом.


Архієпископ Мечислав Мокшицький 

Митрополит Львівський,

Глава Конференції

Римсько-Католицьких Єпископів України


Категория: Мир | Просмотров: 840 | Добавил: Andrii40 | Пожалуйста проголосуйте за эту новость  Рейтинг: 0.0/0
Copyright Сatholic-info. © 2024
Поиск
...
Опрос
Какой праздник для вас самый главный?
Всего ответов: 530
Мы на You Tube
Радио Мария ОнЛайн
Праздники
НАША КНОПКА


...
Block contentТелебачення Віковічного Слова
eXTReMe Tracker Маранафа: Библия, словарь, каталог сайтов, форум, чат и многое другое. Твоя Библия: Библия, ответы на вопросы, христианская библиотека. Рейтинг Francis.ru
 

Бесплатный хостинг uCoz