Воскресенье, 28.04.2024, 23:43 Вы вошли как Гость · Группа "Гости" · RSS
Новости Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость

Основное меню
Категории новостей
Святой Престол. Мир
Украина СНГ
Литургические чтения Толкование литургических чтений
Воскресная школа для детей Евангелизация
Новости сайта Публикации
Архив новостей
Мини - чат
Помогите ребёнку
Facebook



добавить на Яндекс
 
Главная » 2012 » Март » 14 » Роздуми до Слова Божого на середу ІІІ тижня Великого Посту
08:21
Роздуми до Слова Божого на середу ІІІ тижня Великого Посту

Не думайте, що Я прийшов усунути закон чи пророків: Я прийшов їх не усунути, а доповнити (виповнити, виконати).

Важливо, щоб ми виконували Слово так, як Його виконує Бог. Він бо не тільки дає нам заповіді, а й сам їх дотримується, сам їх шанує. Як виглядав би чоловік, який би видавав різні накази і сам їх при цьому не вшановував? Тому так важливо читати Старий Завіт у світлі пасхальних подій. Христос виконав пророків, тому що в Ньому виконалося все, що вони заповідали (св.Йоан Злотоустий).

Істинно бо кажу вам: доки перейде небо й земля, ні одна йота, ні одна риска з Закону не перейде, поки все не здійсниться.

У Слові важлива кожна деталь, кожна «дрібничка». Що таке йота? Це найменша літера єврейського алфавіту – (y), але від цієї найменшої літери розпочинається найбільше ім’я: ЯГВЕ ( hw"hy>)!

Чим є риска? Дотягнута або не дотягнута, вона змінює літеру. Наприклад, (h) і (x]). Візьмемо два слова (hwh) – бути, любити (від цього слова походить слово АГА’ВА – любов), а також слово (x:Axª) – щілина, тріщина, тернина. Звернімо увагу: біблійна мова натякає, що інколи один маленький елемент змінює життя, а від однієї «життєвої дрібнички» може залежати, буде моє життя любов’ю чи терниною (прокляттям).

Хто, отже, порушить одну з оцих найменших заповідей і навчить інших так робити, той буде найменшим у Небеснім Царстві. А хто виконає їх і навчить, той буде великим у Небеснім Царстві.

" Заповідь має дуже важливу місію: прив’язати нас до Бога, зв’язати в нас стару людину

В оригіналі дослівно написано, хто розв’яже одну з найменших заповідей. Це дуже важливе слово, тому що «заповідь» (єврейською мовою МІЦВА) походить від слова ЦАВАХ – зв’язувати. Заповідь має дуже важливу місію: прив’язати нас до Бога, зв’язати в нас стару людину. Розв’язує заповідь той, хто навчає їй інших, а сам не виконує. Така позиція робить заповідь неважливою в очах інших людей, перетворює її на щось найменше.

Бути найменшим у Царстві Небесному означає не ввійти в Царство Небесне. Можна лише належати до народу Христового, але не царювати з Христом (св.Йоан Злотоустий)

Мій духовний розвиток залежить від зростання Слова в мені! Слово Боже росте разом із тим, хто його читає (св.Григорій Великий). Коли ми говоримо про найменшу заповідь, то йдеться не так про якусь дрібничку в Біблії, як про наше сприйняття заповіді. Слово Боже завжди величне, але в моєму серці воно буде або великим для мене, або найменшим, чимсь, чим не варто перейматися. Для кращого розуміння наведу приклад: сам предмет, на який ми дивимося крізь лупу, не збільшується і не зменшується. Змінюється тільки наше бачення!!!


о. Роман Лаба OSPPE


http://www.credo-ua.org

Категория: Толкование литургических чтений | Просмотров: 616 | Добавил: Andrii40 | Пожалуйста проголосуйте за эту новость  Рейтинг: 0.0/0
Copyright Сatholic-info. © 2024
Поиск
...
Опрос
Какой праздник для вас самый главный?
Всего ответов: 530
Мы на You Tube
Радио Мария ОнЛайн
Праздники
НАША КНОПКА


...
Block contentТелебачення Віковічного Слова
eXTReMe Tracker Маранафа: Библия, словарь, каталог сайтов, форум, чат и многое другое. Твоя Библия: Библия, ответы на вопросы, христианская библиотека. Рейтинг Francis.ru
 

Бесплатный хостинг uCoz