Среда, 15.05.2024, 16:35 Вы вошли как Гость · Группа "Гости" · RSS
Новости Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость

Основное меню
Категории новостей
Святой Престол. Мир
Украина СНГ
Литургические чтения Толкование литургических чтений
Воскресная школа для детей Евангелизация
Новости сайта Публикации
Архив новостей
Мини - чат
Помогите ребёнку
Facebook



добавить на Яндекс
 
Главная » 2010 » Август » 9 » УКУ протестує проти українофобії Міносвіти
21:39
УКУ протестує проти українофобії Міносвіти
Український католицький університет (УКУ) дав оцінку Постанові № 642 Кабінету Міністрів України від 28 липня 2010 року «Про внесення змін до Положення про підготовку науково-педагогічних і наукових кадрів», відповідно до якої було скасовано норму про обов’язковий екзамен з української мови за професійним спрямуванням при вступі до аспірантури та складання кандидатського іспиту з української мови для здобуття наукового ступеня кандидата наук. У заяві від 9 серпня ректор УКУ від імені спільноти університету висловив рішучу незгоду з такою постановою та наголосив, що в українській вищій школі необхідною передумовою наукової кар’єри має бути належне знання української мови. «Будь-яка інша позиція розминається зі здоровим глуздом і суперечить Конституції України та правам людини», — констатується у документі.

У документі наголошується, що Кабмін своїм затвердженням українофобської ініціативи Міністерства освіти виразно знехтував державними пріоритетами. Про це інформує прес-служба навчального закладу.

Спільнота УКУ у заяві пригадує, що резонансна постанова — не єдиний документ нині чинного уряду, який понижує статус української мови. Теперішній Кабмін, як йдеться у заяві, робить це систематично. Адже вище названій постанові передували накази Міністерства освіти і науки України № 243 від 26 березня 2010 року, № 259 від 29 березня 2010 року, а також Постанова самого Кабінету Міністрів України від 23 червня 2010 року. «Усі ці документи об’єднує одне: методичне пониження статусу української мови, звуження поля її застосування у сфері вищої освіти. В результаті Уряд провокує недіалогічні кола нашого суспільства на обстоювання крайнощів і нетолерантних моделей вирішення мовного питання», — сказано в документі.

Ректорат УКУ закликав ректорів вищих навчальних закладів України, зокрема її південно-східних регіонів, «зайняти чітку громадянську позицію і висловитися за гідне місце української мови у сфері підготовки наукових кадрів для навчальних закладів вищої освіти».



http://www.credo-ua.org

Категория: Украина | Просмотров: 603 | Добавил: Andrii40 | Пожалуйста проголосуйте за эту новость  Рейтинг: 0.0/0
Copyright Сatholic-info. © 2024
Поиск
...
Опрос
Какой праздник для вас самый главный?
Всего ответов: 530
Мы на You Tube
Радио Мария ОнЛайн
Праздники
НАША КНОПКА


...
Block contentТелебачення Віковічного Слова
eXTReMe Tracker Маранафа: Библия, словарь, каталог сайтов, форум, чат и многое другое. Твоя Библия: Библия, ответы на вопросы, христианская библиотека. Рейтинг Francis.ru
 

Бесплатный хостинг uCoz