Четверг, 09.05.2024, 06:27 Вы вошли как Гость · Группа "Гости" · RSS
Новости Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость

Основное меню
Категории новостей
Святой Престол. Мир
Украина СНГ
Литургические чтения Толкование литургических чтений
Воскресная школа для детей Евангелизация
Новости сайта Публикации
Архив новостей
Мини - чат
Помогите ребёнку
Facebook



добавить на Яндекс
 
Главная » 2011 » Февраль » 1 » Вівторок, 1 лютого
08:36
Вівторок, 1 лютого
Римо-кат.: Вівторок IV звичайного тижня

Греко-кат.: Прп. Макарія Єгипетського

Римо-католицький календар

Вівторок IV звичайного тижня

Перше читання
Євр 12, 1-4

Читання з Послання до євреїв

Брати: Маючи навколо себе таку велику хмару свідків, відкиньмо всякий тягар і гріх, що так легко обмотує, і біжімо витривало до змагання, що призначене нам, вдивляючись пильно в Ісуса, засновника й завершителя віри, який, замість радости, що перед Ним була, витерпів хрест, на сором не звертаючи уваги, і який возсів праворуч Божого престолу. Тож думайте про Того, хто витерпів від грішників таке велике проти себе противенство, щоб ви, ізнемігшись, не впали духом. Ви ще не протиставились до крови в боротьбі проти гріха.

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 22(21), 26б-27. 28 і 30аб. 30в-32аб (П.: пор. 27б)

Хай славлять Бога ті, що Його прагнуть.

Обітниці мої виконаю перед тими, що Його бояться. *
Нехай споживають покірні, нехай будуть ситі,
хай хвалять Господа ті, що Його шукають. *
Нехай серце ваше живе повіки!

Усі кінці землі згадають і навернуться до Господа. *
І впадуть ниць перед Тобою усі сім’ї народів;
Йому одному поклоняться всі тії, що в землі спочивають; *
перед Ним упадуть ниць усі тії, що сходять у могилу.

І душа моя для Нього житиме; *
моє потомство буде Йому служити,
і розповість про Господа прийдешньому родові; *
прийдуть, оповістять про його добрість народові, що має народитись.

Спів перед Євангелієм
Мт 8, 17

Алілуя, алілуя, алілуя
Ісус узяв наші недуги
й поніс наші хвороби.
Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Мк 5, 21-43

+ Слова Євангелія від святого Марка

Коли Ісус переплив човном знову на той бік, зібралась до Нього сила народу, і пребував Він над морем. Аж ось приходить один із старшин синагоги, Яір на ім’я, а побачивши Його, упав Йому до ніг і благав Його вельми, кажучи: «Дочка моя вже на сконі. Прийди, поклади лишень на неї руки, щоб видужала й жила». Тож пішов з ним. Слідом же за Ним ішло багато люду, що тиснувся до Нього. А жінка, що дванадцять років страждала на кровотечу, й натерпілася чимало від лікарів численних та витратила все, що мала, а допомоги ніякої не зазнала, - ба, навпаки, ще гірше було їй, - почувши про Ісуса, підійшла в юрмі ззаду та й доторкнулась його одежі. Мовляла бо: «Як доторкнуся до його одежі - видужаю». І всох тієї ж хвилини витік її крови, і вона зчулася тілом, як одужала від хвороби. Ісус же, відчувши негайно у собі, що з Нього вибуло сили, обернувшись до народу, спитав: «Хто доторкнувся до моєї одежі?». Учні ж Його сказали Йому: «Бачиш, як натовп тиснеться до Тебе, а питаєш: «Хто Мене доторкнувся?»». Отож озирнувся навколо себе, щоб побачити ту, що вчинила так. Жінка ж, налякана й тремтяча, - знала бо, що сталося з нею, - приступила, впала перед Ним та й оповіла всю правду. А Він же їй: «Дочко, тебе спасла віра твоя. Іди в мирі й будь здорова від своєї недуги». Коли Він ще говорив, приходять від старшини синагоги й кажуть: «Дочка твоя померла, навіщо клопочеш Учителя?». Але Ісус, почувши слово, що ті сказали, промовив до старшини синагоги: «Не бійся! Тільки віруй!». І не дозволив іти нікому з собою, окрім Петра, Якова та Йоана, брата Якова. Приходять вони до старшини синагоги в хату, - бачить Він метушню і тих, що ридали й голосили вельми. Увійшов же й каже: «Чого метушитесь і плачете? Не померло дівча, спить воно!». І насміхались з Нього. Він же відсторонив усіх, узяв батька дівчати та матір і тих, що з Ним були, та й увійшов, де дівча лежало. Взявши ж дівча за руку, сказав до нього: «Таліта кум» - що значить у перекладі: «Дівчино, кажу тобі, встань!». І притьмом устало дівча й почало ходити, - років же дванадцять мало, - і нараз охоплені були всі дивом-дивенним. Та повелів їм суворо, щоб ніхто про те не довідався, - і наказав дати їй їсти.

Слово Господнє

Греко-католицький календар:

Прп. Макарія Єгипетського

Ап. – Євр. 333 зач.; 12, 25-26; 13, 22-25.

25. Глядіть, не відвертайтеся від того, хто промовляє; бо коли ті, що зреклися того, який говорив на землі, не уникнули кари, то скільки більше ми, коли відвернемося від того, хто говорить з неба. 26. Того, голос якого колись був захитав землю, а нині обіцяв, кажучи: «Ще раз я захитаю не лиш землю, але й небо.» 22. Благаю вас, брати, прийміте це слово попередження, бож я коротко написав вам. 23. Знайте, що наш брат Тимотей уже випущений, і як прибуде скоро, то я з ним вас побачу. 24. Вітайте всіх ваших наставників і всіх святих. Вітають вас ті, що в Італії. 25. Благодать хай буде з усіма вами! Амінь!

Єв. – Мр. 43 зач.; 10, 2-12.

2. Приступили фарисеї і, спокушаючи його, питали: «Чи можна чоловікові відпустити жінку?» 3. А він у відповідь сказав їм: «Що заповів вам Мойсей?» 4. Вони сказали: «Мойсей дозволив написати грамоту розлуки та й відпустити.» 5. «То з-за серця вашого запеклого, - сказав Ісус їм, - написав він вам отой припис. 6. А на початку створення Бог створив їх чоловіком та жінкою. 7. Ось чому чоловік покине свого батька - матір і пристане до жінки своєї, 8. й обоє будуть одним тілом; тому вже не двоє, лише - одне тіло. 9. Що, отже, злучить Бог, людина хай не розлучає.» 10. Удома ж учні знов його про те запитали. 11. А він сказав їм: «Хто відпускає свою жінку й бере другу, чужоложить з нею. 12. І коли жінка покине свого чоловіка й вийде за іншого, - чужоложить.»



http://www.credo-ua.org

Категория: Литургические чтения | Просмотров: 680 | Добавил: Andrii40 | Пожалуйста проголосуйте за эту новость  Рейтинг: 0.0/0
Copyright Сatholic-info. © 2024
Поиск
...
Опрос
Какой праздник для вас самый главный?
Всего ответов: 530
Мы на You Tube
Радио Мария ОнЛайн
Праздники
НАША КНОПКА


...
Block contentТелебачення Віковічного Слова
eXTReMe Tracker Маранафа: Библия, словарь, каталог сайтов, форум, чат и многое другое. Твоя Библия: Библия, ответы на вопросы, христианская библиотека. Рейтинг Francis.ru
 

Бесплатный хостинг uCoz