Четверг, 25.04.2024, 19:50 Вы вошли как Гость · Группа "Гости" · RSS
Новости Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость

Основное меню
Категории новостей
Святой Престол. Мир
Украина СНГ
Литургические чтения Толкование литургических чтений
Воскресная школа для детей Евангелизация
Новости сайта Публикации
Архив новостей
Мини - чат
Помогите ребёнку
Facebook



добавить на Яндекс
 
Главная » 2012 » Сентябрь » 1 » Літургійні читання на суботу, 1 вересня
23:54
Літургійні читання на суботу, 1 вересня
Римо-кат.: Субота ХХІ звичайного тижня

Греко-кат.: Мч. Андрея Стратопедарха сотника і тих, що з ним


Римо-католицький календар

Субота ХХІ звичайного тижня

Перше читання
1 Кор 1, 26-31

Читання з Першого Послання святого апостола Павла до корінтян

Гляньте, брати, на ваше покликання: небагато мудрих за тілом, небагато сильних, небагато шляхетних. Але Бог вибрав немудре світу, щоби засоромити премудрих, і Бог вибрав немічне світу, щоби засоромити сильне; Бог вибрав понижене у світі, погорджене і неіснуюче, щоби позбавити сили існуюче, щоби жодне тіло не хвалилося перед Богом. Від Нього ж і ви є в Христі Ісусі, який став для нас мудрістю від Бога, праведністю, освяченням і викупленням, щоби збулося написане: «Хто хвалиться, нехай хвалиться Господом!»

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 33, 12-13. 18-19. 20-21

Народ блаженний, що його Бог вибрав

Блаженний народ, для якого Господь є Його Богом, – *
народ, якого Він обрав собі у спадок.
Господь поглянув з неба *
і побачив усіх людських синів.

Адже очі Господні на тих, які Його бояться, *
котрі покладають надію на Його милосердя,
щоби спасти їхні душі від смерті, *
прогодувати їх під час голоднечі.

Наша душа очікує Господа – *
Він наш помічник і оборонець.
Адже в Ньому розвеселиться наше серце, *
бо ми надіємося на Його святе Ім’я.

Спів перед Євангелієм
Пор. Еф 1, 17-18

Алілуя, алілуя, алілуя
Нехай Отець Господа нашого, Ісуса Христа,
просвітлить очі нашого серця,
щоб ми пізнали, до якої надії Він нас кличе.
Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Мт 25, 14-30

† Читання святого Євангелія від Матея

Того часу Ісус розповів учням таку притчу: "Один чоловік, відходячи, покликав своїх рабів і передав їм своє майно; одному дав п’ять талантів, другому – два, а третьому – один, кожному згідно з його спроможністю, і відійшов. Той, хто одержав п’ять талантів, негайно пішов, пустив їх в обіг і заробив ще п’ять; так само той, хто взяв два, заробив ще два. А той, хто одержав один, пішов і закопав у землю гроші свого пана. Через тривалий час приходить пан тих рабів і розраховується з ними. Підійшов той, який одержав п’ять талантів, – приніс ще п’ять талантів і каже: "Пане, п’ять талантів ти мені передав. Ось іще п’ять талантів я придбав!”. Сказав йому його пан: "Гаразд, рабе добрий і вірний! У малому був ти вірний, над великим тебе поставлю. Увійди в радість свого пана!”. Підійшов і той, який одержав два таланти, і сказав: "Пане, два таланти ти мені передав. Ось іще два таланти я заробив!” Сказав йому пан: "Гаразд, рабе добрий і вірний! У малому був ти вірний, над великим тебе поставлю. Увійди в радість свого пана!”. Підійшов і той, який одержав один талант, і сказав: "Пане, знав я тебе, що ти жорстока людина: жнеш, де не сіяв, і збираєш, де не розсипав. Я, побоявшись, пішов і сховав твій талант у землю. Ось, бери своє!”. У відповідь його пан сказав йому: "Злий і лінивий рабе! То ти знав, що я жну, де не сіяв, і збираю, де не розсипав? Треба тобі було віддати мої гроші торгівцям, і тепер я взяв би своє з прибутком. Тож візьміть у нього талант і дайте тому, хто має десять талантів. Адже кожному, хто має, дано буде, і матиме ще більше, а від того, який не має, буде забране і те, що має. А нікчемного раба викиньте в зовнішню темряву; там буде плач і скрегіт зубів!”.

Слово Господнє

Греко-католицький календар:

Мч. Андрея Стратопедарха сотника і тих, що з ним

Ап. – 1 Кор. 126 зач.; 2, 6-9.

6. Ми ж говоримо про мудрість між досконалими, - не про мудрість цього віку, ані про мудрість князів цього віку, що загибають; 7. але говоримо про мудрість Божу в тайні, закриту, що її Бог призначив перед віками нам на славу; 8. її ніхто з князів цього віку не спізнав, бо коли б спізнали, то не розп'яли б Господа Слави, 9. але, як написано: «Те, чого око не бачило й вухо не чуло, що на думку людині не спало, те наготував Бог тим, що його люблять.»

Єв. – Мт. 90 зач.; 22, 15-22.

15. Тоді фарисеї пішли й радили раду, як би його впіймати на слові. 16. І вислали до нього своїх учнів разом з іродіянами. "Учителю”, –кажуть ті, – "ми знаємо, що ти щиросердий і що дороги Божої навчаєш по правді й не вважаєш ні на кого, бо не дивишся людям на обличчя. 17. Скажи нам, як тобі здається: Чи дозволено давати кесареві податок, чи ні?” 18. Ісус же, знаючи їхнє лукавство, озвався: "Чого мене спокушаєте, лицеміри? 19. Покажіть мені гріш податковий.” Ті принесли йому динарій. 20. Він спитав їх: "Чий це образ і напис?” 21. Відповідають йому: "Кесарів.” Тоді він до них каже: "Віддайте ж кесареве кесареві, а Боже Богові.” 22. Почувши це, ті здивувались і, полишивши його, відійшли.



http://www.credo-ua.org



Категория: Литургические чтения | Просмотров: 596 | Добавил: Andrii40 | Пожалуйста проголосуйте за эту новость  Рейтинг: 0.0/0
Copyright Сatholic-info. © 2024
Поиск
...
Опрос
Какой праздник для вас самый главный?
Всего ответов: 530
Мы на You Tube
Радио Мария ОнЛайн
Праздники
НАША КНОПКА


...
Block contentТелебачення Віковічного Слова
eXTReMe Tracker Маранафа: Библия, словарь, каталог сайтов, форум, чат и многое другое. Твоя Библия: Библия, ответы на вопросы, христианская библиотека. Рейтинг Francis.ru
 

Бесплатный хостинг uCoz