Вторник, 23.04.2024, 20:41 Вы вошли как Гость · Группа "Гости" · RSS
Новости Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость

Основное меню
Категории новостей
Святой Престол. Мир
Украина СНГ
Литургические чтения Толкование литургических чтений
Воскресная школа для детей Евангелизация
Новости сайта Публикации
Архив новостей
Мини - чат
Помогите ребёнку
Facebook



добавить на Яндекс
 
Главная » 2012 » Сентябрь » 4 » Літургійні читання на вівторок, 4 серпня
00:50
Літургійні читання на вівторок, 4 серпня
Римо-кат.: Вівторок ХХІ звичайного тижня

Греко-кат.: Мч. Агатоніка і тих, що з ним


Римо-католицький календар

Вівторок ХХІІ звичайного тижня

Перше читання
1 Кор 2, 10б-16

Читання з Першого Послання святого апостола Павла до корінтян

Брати! Дух досліджує все, навіть глибини Божі. Бо хто з людей знає те, що є в людині, як не дух людини, який живе в ній? Так само й Божого ніхто не пізнав, хіба тільки Дух Божий. Ми ж одержали не духа світу, але Духа, який від Бога, щоби знати те, що дароване нам Богом; про що й говоримо не вченими словами людської мудрості, але навченими Духом, зіставляючи духовне з духовним. Адже душевна людина не приймає того, що від Божого Духа, бо для неї це безумство й вона не може цього зрозуміти, тому що це досліджується духовно. Духовна ж людина про все судить, а її саму ніхто не судить. Бо хто пізнав розум Господа, хто повчатиме Його? Ми ж маємо розум Христа!

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 145, 8-9. 10-11. 12-13аб. 13вг-14

Бог справедливий в кожнім своїм ділі

Щедрий Господь і милосердний, *
довготерпеливий і милостивий дуже.
Господь до всіх добрий; *
Його щедроти – на кожному Його ділі

Тебе, Господи, усі Твої діла будуть прославляти, *
Тебе усі Твої праведники будуть благословляти.
Вони розголошуватимуть славу Твого Царства *
і розповідатимуть про Твою могутність.

Щоб об’явити людським синам про Твою силу *
та славу величі Твого царства.
Твоє царство – царство на всі віки, *
Твоє панування – на всі роди і покоління.

У своїх словах Господь вірний *
і праведний – в кожному своєму ділі.
Господь підтримує всіх, які падають, *
і усіх повалених підносить.

Спів перед Євангелієм
Лк 7, 16

Алілуя, алілуя, алілуя
Великий пророк устав між нами,
і Бог навідався до народу свого.
Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Лк 4, 31-37

† Читання святого Євангелія від Луки

Того часу прийшов Ісус у Капернаум, місто галілейське, і навчав їх щосуботи. І дивувалися з Його вчення, бо слова Його мали владу. А в синагозі був чоловік, який мав духа нечистого – демона. І він закричав гучним голосом: «Облиш! Що Тобі до нас, Ісусе Назарянине? Чи Ти прийшов вигубити нас? Я знаю, хто Ти, – Святий Божий!» Та Ісус заборонив йому, кажучи: «Замовкни і вийди з нього!» І демон, кинувши його на саму середину, вийшов з нього, зовсім не заподіявши йому шкоди. І всіх охопив жах. І вони говорили один одному, кажучи: «Що це за вчення, яке владою і силою наказує нечистим духам, і вони виходять?» І розходилася чутка про Нього по всіх місцях околиці.

Слово Господнє


Греко-католицький календар

Мч. Агатоніка і тих, що з ним

Ап.- 2 Кор.196 зач.; 12, 20-13,2.

20. Бо як прийду, боюся, що не знайду вас такими, як хочу, та й ви не знайдете мене таким, яким хотіли б; щоб не було між вами суперечок, заздрощів, гніву, сварок, обмов, нашептів, зарозумілости, безладдя, 21. щоб, коли я знову прийду, мій Бог задля вас не принизив мене, і щоб я не оплакував тих багатьох, які раніше згрішили й не покаялись у нечистоті, розпусті та в безсоромності, яких були допустилися. 1. Оце втретє йду до вас. «Кожна справа рішиться за словом двох або трьох свідків.» 2. Я вже перед тим сказав і ще раз повторюю, як за другої моєї присутности, так і тепер у відсутності: Як прийду знову, то не щадитиму тих, які раніш згрішили, й усіх інших.

Єв. – Мр. 17 зач.; 4, 24-34.

24. І казав їм: "Вважайте, що чуєте! Якою мірою міряєте, такою й вам відміряють, та ще й причинять вам, що слухаєте. 25. Бо хто має, тому дасться, а в того, хто не має, заберуть і те, що має." 26. І казав: "Із Царством Небесним так, як з отим чоловіком, що кидає насіння в землю: 27. чи спить він, чи встає, чи то вночі, а чи вдень, - насіння те кільчиться й росте. А як - він сам не знає. 28. Сама від себе земля плід приносить: спершу стебельце, потім колос, а потім повну в колосі пшеницю. 29. А коли плід доспіє, він зараз же з серпом посилає, бо жнива настали." 30. І мовив: "До чого прирівняємо Царство Боже - або у якій притчі ми його появимо? 31. Воно - немов зерно гірчичне, що, коли сіється у землю, найменше від усіх насінь, що на землі. 32. А як, посіявши, виростає, стає більшим над усю городину, а віття пускає таке велике, що й небесне птаство в його тіні може сховатись." 33. І багатьма такими притчами він проповідував їм слово, оскільки вони могли зрозуміти. 34. Без притчі не говорив він їм; насамоті ж пояснював усе своїм учням.



http://www.credo-ua.org

Категория: Литургические чтения | Просмотров: 604 | Добавил: Andrii40 | Пожалуйста проголосуйте за эту новость  Рейтинг: 0.0/0
Copyright Сatholic-info. © 2024
Поиск
...
Опрос
Какой праздник для вас самый главный?
Всего ответов: 530
Мы на You Tube
Радио Мария ОнЛайн
Праздники
НАША КНОПКА


...
Block contentТелебачення Віковічного Слова
eXTReMe Tracker Маранафа: Библия, словарь, каталог сайтов, форум, чат и многое другое. Твоя Библия: Библия, ответы на вопросы, христианская библиотека. Рейтинг Francis.ru
 

Бесплатный хостинг uCoz