Суббота, 18.05.2024, 16:48 Вы вошли как Гость · Группа "Гости" · RSS
Новости Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость

Основное меню
Категории новостей
Святой Престол. Мир
Украина СНГ
Литургические чтения Толкование литургических чтений
Воскресная школа для детей Евангелизация
Новости сайта Публикации
Архив новостей
Мини - чат
Помогите ребёнку
Facebook



добавить на Яндекс
 
Главная » 2010 » Октябрь » 10 » 10 ЖОВТНЯ, НЕДІЛЯ
09:05
10 ЖОВТНЯ, НЕДІЛЯ

(зел) ХХVIІІ Неділя звичайна

ПЕРШЕ ЧИТАННЯ
2 Цар 5, 14-17
Читання з Другої Книги Царів
Тими днями Нааман, начальник війська арамійського царя, який був прокажений, поринув сім разів у Йордані, за словом Божого чоловіка, і тіло його знов стало, мов у малого хлопця, і він став чистий. І повернувся він з усім своїм почетом до Божого чоловіка, а прибувши, став перед ним та й каже: "Тепер я зрозумів, що нема Бога на всій землі, тільки в Ізраїлі. Тож прийми гостинець від свого слуги”. Єлисей же каже: "Так певно, як живе Господь, в якого я стою на службі: не прийму нічого”. І хоч як той наполягав, він не хотів брати. Тоді Нааман сказав: "Коли не хочеш, то дозволь, нехай мені, слузі твоєму, дадуть землі, скільки можуть повезти два мули, бо твій слуга не приноситиме більш ні всепалення, ні жертви іншим богам, крім Господа”. Слово Боже.

ПСАЛОМ РЕСПОНСОРІЙНИЙ
Пс 98(97)
Серед народів Бог явив спасіння.

Співайте Господеві нову пісню, *
бо Він учинив чуда.
Його правиця і Його святе рамено *
супроти дому Ізраїля.

Усі кінці землі побачили, *
як наш Бог спасає.
Ликуйте перед Господом, уся земле, *
радійте й веселіться, і псалми співайте!

ДРУГЕ ЧИТАННЯ
2 Тим 2, 8-13
Читання з Другого послання святого Павла апостола до Тимотея
Любий! Пам’ятай про воскреслого з мертвих Ісуса Христа, Який з нащадків Давида – згідно з моєю Доброю Звісткою, за яку я переношу злигодні – до кайданів включно, наче злочинець. Але Боже Слово не ув’язнити! Тому все терплю заради вибраних, щоб і вони отримали спасіння в Ісусі Христі з вічною славою. Вірне слово: якщо ми з Ним померли, то з Ним і житимемо; якщо терпимо, то будемо з Ним і царювати; якщо відречемося, то й Він відречеться від нас; якщо ми невірні, то Він залишиться вірним, бо Себе зректися не може. Слово Боже.

СПІВ ПЕРЕД ЄВАНГЕЛІЄМ
Мт 5, 3
Алілуя, алілуя, алілуя.
За все дякуйте Богу,
така бо воля Божа щодо вас у Христі Ісусі.

ЄВАНГЕЛІЄ
Лк 17, 11-19
† Читання святого Євангелія від Луки
І сталося, як ішов Ісус до Єрусалима, то проходив через Самарію і Галілею. І як входив Він до одного села, зустріли Його десять прокажених мужів, які стали здалека. Вони піднесли голос, гукаючи: «Ісусе, Наставнику, помилуй нас!» Побачивши їх, Він сказав: «Підіть і покажіться священикам». І сталося так, що коли вони йшли, – очистилися. Один з них, побачивши, що видужав, повернувся, прославляючи Бога гучним голосом, упав обличчям до ніг Його, дякуючи Йому; це був самарянин. У відповідь Ісус сказав: «Хіба не десять очистилося? А де ж дев’ять? Не здогадалися повернутися, щоб віддати славу Богові, а тільки цей чужинець?» І сказав Він йому: «Підведися і йди; твоя віра тебе спасла». Слово Господнє.


http://www.liturgia.alfaomega.org.ua/

Категория: Литургические чтения | Просмотров: 633 | Добавил: Andrii40 | Пожалуйста проголосуйте за эту новость  Рейтинг: 0.0/0
Copyright Сatholic-info. © 2024
Поиск
...
Опрос
Какой праздник для вас самый главный?
Всего ответов: 530
Мы на You Tube
Радио Мария ОнЛайн
Праздники
НАША КНОПКА


...
Block contentТелебачення Віковічного Слова
eXTReMe Tracker Маранафа: Библия, словарь, каталог сайтов, форум, чат и многое другое. Твоя Библия: Библия, ответы на вопросы, христианская библиотека. Рейтинг Francis.ru
 

Бесплатный хостинг uCoz