Воскресенье, 05.05.2024, 16:53 Вы вошли как Гость · Группа "Гости" · RSS
Новости Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость

Основное меню
Категории новостей
Святой Престол. Мир
Украина СНГ
Литургические чтения Толкование литургических чтений
Воскресная школа для детей Евангелизация
Новости сайта Публикации
Архив новостей
Мини - чат
Помогите ребёнку
Facebook



добавить на Яндекс
 
Главная » 2010 » Сентябрь » 19 » 19 ВЕРЕСНЯ, НЕДІЛЯ
07:17
19 ВЕРЕСНЯ, НЕДІЛЯ

(зел) ХХV Неділя звичайна

ПЕРШЕ ЧИТАННЯ
Ам 8, 4-7
Читання з Книги пророка Амоса
Слухайте це, ви, що раді б бідного пожерти і вигубити вбогих краю, кажучи: "Коли мине той новий місяць, щоб нам продати хліб наш? І субота, щоб нам засіки відчинити, і, зменшивши міру й збільшивши ціну шекля, невірною вагою шахрувати? Щоб нам купити бідолах за гроші, вбогого за пару капців, продати висівки пшеничні?” Господь поклявсь гординею Якова: "Повіки не забуду ані одного з їхніх учинків”. Слово Боже.

ПСАЛОМ РЕСПОНСОРІЙНИЙ
Пс 113(112)
Бога хваліте, Він – опора бідних.

Хваліте, слуги Господні, *
хваліте Ім’я Господнє.
Нехай Ім’я Господнє буде благословенне *
віднині і повіки.

Високий над всіма народами Господь, *
над небесами Його слава.
Хто, як Господь, Бог наш, що возсідає на престолі, *
що дивиться униз, на небо і на землю?

Що піднімає з пороху злиденного, *
що з гною бідного підносить,
щоб посадити його з вельможами, *
з вельможами народу свого.

ДРУГЕ ЧИТАННЯ
1 Тим 2, 1-8
Читання з Першого послання святого Павла Апостола до Тимотея.
Улюблений, насамперед прошу, щоби звершувати молитви, благання, прохання, подяки за всіх людей, за царів і за всіх, хто при владі, щоб нам жити тихим і спокійним життям – в усякій побожності та чистоті. Бо це добре і до вподоби нашому Спасителеві, Богові, Який бажає, щоб усі люди спаслися і прийшли до пізнання істини. Адже один є Бог і один Посередник між Богом та людьми – Людина Ісус Христос, Який дав Себе як викуп за всіх, – свідчення свого часу; для цього я був поставлений проповідником і апостолом, – істину кажу в Христі, не ввожу в оману, – учителем язичників у вірі та істині. Тому я хочу, щоби чоловіки молилися на кожному місці, здіймаючи чисті руки – без гніву та сумніву. Слово Боже.

СПІВ ПЕРЕД ЄВАНГЕЛІЄМ
2 Кор 8, 9
Алілуя, алілуя, алілуя.
Ісус Христос задля вас став бідним, бувши багатим,
щоб ви Його вбожеством розбагатіли.

ЄВАНГЕЛІЄ
Лк 16, 1-13
† Читання святого Євангелія від Луки
Того часу Ісус говорив до своїх учнів: «Був один багатий чоловік, котрий мав управителя, якого звинуватили, нібито він розтрачує його майно. Покликавши його, сказав йому: "Що це я чую про тебе? Дай звіт за своє управління, бо більше не зможеш керувати”. Став міркувати собі управитель: "Що маю робити, адже мій пан позбавляє мене управління? Копати не маю сили, жебракувати соромлюся. Знаю, що зроблю, щоб, коли буду усунений від управління, прийняли мене до своїх домів”. І, покликавши кожного з боржників свого пана, запитав першого: "Скільки винен ти моєму панові?” Той відповів: "Сто мірок олії”. І сказав він йому: "Візьми свою розписку, швидко сідай і напиши: п’ятдесят”. Потім запитав другого: "А ти скільки винен?” Той відказав: "Сто мірок пшениці”. Каже йому: "Візьми свою розписку й напиши: вісімдесят”. І похвалив пан нечесного управителя, бо той мудро вчинив. Адже сини цього світу мудріші від синів світла у своєму роді. І Я вам кажу: Набувайте собі друзів з мамони неправди, щоб коли вона зникне, прийняли вас до вічних осель. Вірний у найменшому – і у великому вірний; несправедливий у найменшому – і у великому несправедливий. Тож коли щодо неправедної мамони ви не були вірні, то хто вам довірить справжнє багатство? І коли в чужому ви не були вірні, то хто вам дасть ваше? Жодний слуга не може двом панам служити: або одного буде ненавидіти, а другого любитиме; або одного буде триматися, а другим нехтуватиме. Не можете служити Богові й мамоні». Слово Господнє.



http://www.liturgia.alfaomega.org.ua

Категория: Литургические чтения | Просмотров: 701 | Добавил: Andrii40 | Пожалуйста проголосуйте за эту новость  Рейтинг: 0.0/0
Copyright Сatholic-info. © 2024
Поиск
...
Опрос
Какой праздник для вас самый главный?
Всего ответов: 530
Мы на You Tube
Радио Мария ОнЛайн
Праздники
НАША КНОПКА


...
Block contentТелебачення Віковічного Слова
eXTReMe Tracker Маранафа: Библия, словарь, каталог сайтов, форум, чат и многое другое. Твоя Библия: Библия, ответы на вопросы, христианская библиотека. Рейтинг Francis.ru
 

Бесплатный хостинг uCoz