Пятница, 17.05.2024, 03:42 Вы вошли как Гость · Группа "Гости" · RSS
Новости Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость

Основное меню
Категории новостей
Святой Престол. Мир
Украина СНГ
Литургические чтения Толкование литургических чтений
Воскресная школа для детей Евангелизация
Новости сайта Публикации
Архив новостей
Мини - чат
Помогите ребёнку
Facebook



добавить на Яндекс
 
Главная » 2011 » Январь » 23 » 23 СІЧНЯ, НЕДІЛЯ
11:06
23 СІЧНЯ, НЕДІЛЯ

ПЕРШЕ ЧИТАННЯ

Іс 8, 23б - 9,3

Читання з Книги пророка Ісаї.

Як за минулих часів принизив Господь землю Завулона й землю Нафталі, так у майбутньому прославить приморську дорогу, Зайордання, Галілею поганську. Народ, що в пітьмі ходить, уздрів світло велике; над тими, що живуть у смертній тіні, світло засяяло. Помножив єси їхні радощі, веселощі побільшив єси. Вони радіють перед Тобою, як радіють під час жнив, як веселяться, коли здобич паюють. Ярмо бо розтрощиш, що над ним тяжіло, палицю на плечах у нього і тростину його посіпаки – як за часів Мідіяна. Слово Боже.

 

ПСАЛОМ РЕСПОНСОРІЙНИЙ

Пс 27(26), 1. 4. 13-14 (П.: 1а)

Господь є світлом і моїм спасінням.

 

 

Господь – моє світло й моє спасіння: *

кого маю боятись?

Господь – мого життя твердиня: *

кого маю страхатись?

 

 

Одного в Господа прошу, одного я благаю: *

жити в домі Господнім по всі дні життя мого,

щоб бачити красу Господню *

і віддаватись роздумам у його храмі.

 

 

Леле, якби я не вірив, що побачу *

доброту Господню на землі живучих!

Надійсь на Господа, будь мужній; †

нехай буде відважне твоє серце, *

і надійсь на Господа!

 

ДРУГЕ ЧИТАННЯ

1Кор 1, 10-13. 17

Читання з Першого послання святого Павла Апостола до корінтян

Благаю вас, брати, Ім’ям Господа нашого Ісуса Христа, щоб ви всі говорили те саме, щоб не було між вами поділу, але щоб ви були поєднані однаковим розумінням і однією думкою. Бо посланці від Хлої сказали мені про вас, мої брати, що між вами є суперечки. Маю на увазі те, що кожний з вас каже: я Павлів, а я Аполлосів, а я Кифин,* а я Христів. Невже Христос поділився? Хіба Павло був розп’ятий за вас, чи, може, ви хрестилися в ім’я Павла? Адже Христос не послав мене хрестити, але звіщати Євангеліє, і то не в премудрості слова, щоб не був позбавлений сили хрест Христа. Слово Боже.

 

СПІВ ПЕРЕД ЄВАНГЕЛІЄМ

Мт 4, 23

Алілуя, алілуя, алілуя.

Ісус звіщав Добру Новину про Царство

і лікував всякі хвороби .

 

ЄВАНГЕЛІЄ

Мт 4, 12-23

Мт 4, 12-17

† Читання святого Євангелія від Матея

Почувши, що Йоана ув’язнено, Ісус відійшов у Галілею. І, залишивши Назарет, Він прийшов і оселився в Капернаумі, що біля моря, в околицях Завулонових і Нефталимових, щоби збулося сказане пророком Ісаєю, який сповіщав: «Земле Завулонова й земле Нефталимова, приморський шляху, по інший бік Йордану, Галілеє язичницька! Народ, який сидів у темряві, побачив велике світло; і тим, хто сидить у країні смертної тіні, – їм засяяло світло». Відтоді Ісус почав проповідувати, говорячи: «Покайтеся, бо наблизилось Царство Небесне!»

 

Кінець коротшого фрагменту.

 

Коли Він проходив біля Галілейського моря, то побачив двох братів – Симона, який звався Петром, і Андрія, його брата, – які закидали сіті в море, оскільки були рибалками, і каже їм: «Ідіть за Мною, і зроблю вас ловцями людей».Негайно ж, залишивши сіті, вони пішли за Ним. І, відійшовши звідти, побачив інших двох братів: Якова Зеведеєвого та Йоана, його брата; вони разом зі своїм батьком Зеведеєм лагодили в човні свої сіті, і Він покликав їх. Залишивши човен і батька, вони відразу пішли за Ним. Тож Ісус ходив по всій Галілеї, навчаючи в їхніх синагогах, проповідуючи Євангеліє Царства та зцілюючи всяку недугу і всяку хворобу в народі. Слово Господнє.



http://www.liturgia.alfaomega.org.ua/

Категория: Литургические чтения | Просмотров: 499 | Добавил: Andrii40 | Пожалуйста проголосуйте за эту новость  Рейтинг: 0.0/0
Copyright Сatholic-info. © 2024
Поиск
...
Опрос
Какой праздник для вас самый главный?
Всего ответов: 530
Мы на You Tube
Радио Мария ОнЛайн
Праздники
НАША КНОПКА


...
Block contentТелебачення Віковічного Слова
eXTReMe Tracker Маранафа: Библия, словарь, каталог сайтов, форум, чат и многое другое. Твоя Библия: Библия, ответы на вопросы, христианская библиотека. Рейтинг Francis.ru
 

Бесплатный хостинг uCoz