Пятница, 17.05.2024, 08:08 Вы вошли как Гость · Группа "Гости" · RSS
Новости Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость

Основное меню
Категории новостей
Святой Престол. Мир
Украина СНГ
Литургические чтения Толкование литургических чтений
Воскресная школа для детей Евангелизация
Новости сайта Публикации
Архив новостей
Мини - чат
Помогите ребёнку
Facebook



добавить на Яндекс
 
Главная » 2011 » Январь » 26 » 26 СІЧНЯ, СЕРЕДА
09:42
26 СІЧНЯ, СЕРЕДА

Свв. ТИМОТЕЯ І ТИТА, єпископів

(біл) Обов’язковий спомин

ПЕРШЕ ЧИТАННЯ      2 Тим 1, 1-8

Читання з Другого Послання святого апостола Павла до Тимотея.

Павло, з волі Божої апостол Ісуса Христа, за обітницею життя, що в Ісусі Христі, – до Тимотея, улюбленого сина: благодать, милість і мир, від Бога Отця та Ісуса Христа, Господа нашого.

Дякую Богові, якому від предків служу з чистим сумлінням, що постійно, вдень і вночі, пам’ятаю про тебе в моїх молитвах, бажаючи бачити тебе, згадуючи твої сльози, аби наповнитися радістю. Згадую твою щиру віру, яка спочатку оселилася в твоїй бабусі Лоїді та в твоїй матері Євникії; я впевнений, що вона є і в тобі.

Я тому нагадую тобі це, щоб ти зігрівав Божий дар, який є в тобі через покладання моїх рук. Адже Бог не дав нам духа страху, але духа сили, любові й розсудливості. Тому не соромся свідчити про нашого Господа, ні мене – Його в’язня. Але злигодні за Євангеліє перенось силою Бога.

Слово Боже.

 

Або:

Тит 1, 1-5

Читання з Послання святого апостола Павла до Тита.

Павло, раб Божий, апостол Ісуса Христа, згідно з вірою Божих вибраних і пізнанням істини, згідно з побожністю, в надії на вічне життя, яке обіцяв перед вічними часами Бог, у якому немає неправди. Він же свого часу об’явив своє Слово проповіддю, яка була доручена мені за наказом нашого Спасителя Бога, – до Тита, справжнього сина за спільною вірою: благодать і мир від Бога Отця і Ісуса Христа, нашого Спасителя.

Для того я залишив тебе на Криті, щоб ти впорядкував недокінчене й наставив пресвітерів у містах, як я тобі звелів.

Слово Боже.

 

РЕСПОНСОРІЙНИЙ ПСАЛОМ

Пс 96, 1-2. 3 і 7. 8а і 10 (Р.: пор. 3)

 

Р. Усім звіщайте про діла Господні.

 

Заспівайте Господу нову пісню! *

Співай Господу, вся земле!

Співайте Господу, благословляйте Його Ім’я, *

день у день сповіщайте про Його спасіння.

 

Звістіть між народами Його славу, *

серед усіх племен – дивовижні Його діла.

Покоління народів, принесіть Господу, *

віддайте Господу славу і честь.

 

Віддайте Господу славу Його Імені, *

Сповістіть між народами: «Господь зацарював!»

Адже твердо стоїть світ, – він не захитається. *

Він справедливо буде судити народи!

 

АЛІЛУЯ

Лк 4, 18

Алілуя, алілуя, алілуя.

Господь послав Мене благовістити убогим,

проповідувати полоненим визволення.

 

ЄВАНГЕЛІЄ

Лк 10, 1-9

Читання святого Євангелія від Луки.

У той час призначив Господь інших сімдесят двох і послав їх по два попереду себе до кожного міста й місцевості, куди сам мав іти.

І Він промовив до них: «Жниво велике, а женців мало; тож благайте Господаря жнив, щоби послав робітників на свої жнива. Ідіть: Я посилаю вас, як ягнят між вовків! Не беріть ні торби, ні палиці, ні взуття, і нікого в дорозі не вітайте.

До якого тільки дому ввійдете, спочатку кажіть: "Мир цьому дому!” І коли буде там син миру, спочине на ньому мир ваш; коли ж ні, – до вас повернеться.

В тому ж домі перебувайте, їжте й пийте, що там є, бо робітник гідний своєї платні.

Не переходьте з дому в дім. І в яке тільки місто ввійдете, і де приймуть вас, їжте те, що покладуть вам; оздоровляйте недужих, які там є, кажіть їм: "Наблизилося до вас Боже Царство!”»

Слово Господнє.

 

Можна також взяти сьогодні читання з Середи ІІІ звичайного тижня:

 

ПЕРШЕ ЧИТАННЯ

Євр 10, 11-18

Читання з Послання до євреїв

Кожний священик стояв щоденно на служінні, аби багато разів приносити ті самі жертви, які ніколи не можуть усунути гріхів. Він же, принісши один раз жертву за гріхи, назавжди сів праворуч Бога, далі очікуючи, доки Його вороги не будуть покладені до підніжка Його ніг. Адже одним принесенням Він назавжди вдосконалив тих, які освячуються. Свідчить нам і Дух Святий, згідно зі сказаним: Оце Завіт, який Я укладу з ними по тих днях, – говорить Господь, – дам Мої Закони в їхні серця і запишу їх у їхній розум, і більше не згадаю їхніх гріхів та їхнього беззаконня! А де є прощення їх, там вже немає приношення за гріх. Слово Боже.

 

ПСАЛОМ РЕСПОНСОРІЙНИЙ

Пс 110(109)

Ти є священик, як і Мелхіседек.

 

 

Сказав Господь Владиці моєму: †

"Засядь праворуч Мене, *

доки не покладу ворогів твоїх Тобі підніжком”.

Жезло твоєї сили Господь простягне з Сіону; *

пануй посеред ворогів твоїх!

 

 

З Тобою володарство, †

відколи Ти народився у святій оздобі *

перед зорею Я зродив Тебе, неначе росу.

Клявся Господь і каятись не буде: *

"Ти – Єрей повіки на зразок Мелхіседека”.

 

СПІВ ПЕРЕД ЄВАНГЕЛІЄМ

Алілуя, алілуя, алілуя.

Зерном є слово Боже, а сіячем Христос,

кожен, хто його знайде, буде жити вічно.

 

ЄВАНГЕЛІЄ

Мк 4, 1-20

† Читання святого Євангелія від Марка

І знову почав Ісус навчати біля моря. І зібралося до Нього багато людей, так що Він Сам, увійшовши в човен, перебував на морі, а весь натовп був край моря, на землі. І Він навчав їх багато притчами, і казав їм у Своєму навчанні: Слухайте! Ось вийшов сіяч сіяти. І коли сіяв, одне зерно впало край дороги, і налетіли птахи та визбирали його. А друге впало на кам’янистий ґрунт, де не було достатньо землі, й відразу зійшло, бо земля була неглибока. А як сонце піднялося, – зів’яло і, не маючи коріння, засохло. А інше впало між терня; тож виросло терня і заглушило його, і воно не дало плоду. Ще інше впало на добру землю, зійшло, дало паросток та росло; і принесло врожай: одне – в тридцять, одне – в шістдесят, а одне – в сто разів. І сказав: Хто має вуха, щоби слухати, нехай слухає! А коли Він залишився Сам, ті, які були з Ним разом з дванадцятьма, запитали Його про ці притчі. І Він відповів їм: Вам дарована таємниця Царства Божого, а тим, зовнішнім, усе роз’яснюється в притчах, щоб, дивлячись, бачили – і не побачили; слухаючи, чули – і не зрозуміли; щоб вони не навернулися, аби їхні гріхи були прощені! І каже їм: Невже ви не зрозуміли цієї притчі? А як же зрозумієте всі притчі? Сіяч сіє слово. Ось ті, які при дорозі, де сіється слово; як тільки почують, негайно приходить сатана і забирає слово, посіяне в них. А ті, котрі на кам’янистому ґрунті посіяні, коли почують слово, то відразу з радістю приймають його, але не мають у собі кореня і нестійкі; коли настануть утиски або переслідування за слово, вони відразу спокушуються. А інші є ті, які посіяні в тернях: вони чують слово, але приходять клопоти віку й омана багатства та інших бажань, заглушують слово – і воно залишається без плоду. А ось ті, які посіяні в добру землю: вони чують слово та приймають, і приносять урожай: один – у тридцять, один – у шістдесят, а один – у сто разів! Слово Господнє.



http://www.liturgia.alfaomega.org.ua/

Категория: Литургические чтения | Просмотров: 657 | Добавил: Andrii40 | Пожалуйста проголосуйте за эту новость  Рейтинг: 0.0/0
Copyright Сatholic-info. © 2024
Поиск
...
Опрос
Какой праздник для вас самый главный?
Всего ответов: 530
Мы на You Tube
Радио Мария ОнЛайн
Праздники
НАША КНОПКА


...
Block contentТелебачення Віковічного Слова
eXTReMe Tracker Маранафа: Библия, словарь, каталог сайтов, форум, чат и многое другое. Твоя Библия: Библия, ответы на вопросы, христианская библиотека. Рейтинг Francis.ru
 

Бесплатный хостинг uCoz