Суббота, 18.05.2024, 17:25 Вы вошли как Гость · Группа "Гости" · RSS
Новости Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость

Основное меню
Категории новостей
Святой Престол. Мир
Украина СНГ
Литургические чтения Толкование литургических чтений
Воскресная школа для детей Евангелизация
Новости сайта Публикации
Архив новостей
Мини - чат
Помогите ребёнку
Facebook



добавить на Яндекс
 
Главная » 2010 » Октябрь » 31 » 31 ЖОВТНЯ, НЕДІЛЯ
08:57
31 ЖОВТНЯ, НЕДІЛЯ

РІЧНИЦЯ ОСВЯЧЕННЯ ВЛАСНОГО ХРАМУ
(біл) Урочистість

У храмах, дата освячення котрих невідома.

ПЕРШЕ ЧИТАННЯ
1 Цар 8, 22-23. 27-30
Читання з Книги Царів
Тими днями став Соломон перед Господнім жертовником, перед усією громадою Ізраїля, зняв руки до неба і промовив: "Господи, Боже Ізраїля! Нема бога, що був би Тобі рівня, ні на небі вгорі, ні на землі внизу. Ти бережеш завіт і милість слугам Твоїм, що ходять перед Тобою усім серцем. Чи ж Богові бо справді жити на землі? Таже ж небо і небо небес не можуть Тебе вмістити! А що вже цей храм, що я збудував Тобі! Однак зглянься, Господи, мій Боже, на молитву й на благання слуги Твого й вислухай взивання та мольбу, якими слуга Твій оце сьогодні Тебе молить. Нехай очі Твої споглядають уночі й удень на храм цей, на місце, про яке ти сказав: Ім’я Моє буде там! – Вислухай молитву, якою слуга Твій молитиметься на цьому місці! Вислухай благання слуги Твого і народу Твого, Ізраїля, коли вони будуть молитися на цьому місці. Вислухай з місця, де ти перебуваєш, з неба; вислухай і прости. Слово Боже.

ПСАЛОМ РЕСПОНСОРІЙНИЙ
Пс 84(83)
О які любі шатра Твої, Боже.

Знемагає моя душа й прагне до дворів Господніх! *
Серце моє й моє тіло радіють живим Богом.
Навіть пташина знаходить собі хатку, †
і ластівка собі гніздечко, куди кладе своїх писклят: *
а я жертовники Твої, Господи сил, Царю і мій Боже!

Щасливі, що живуть у Твоїм домі; *
вони повіки Тебе хвалять!
О щите наш, поглянь, о Боже! *
Подивися на лице помазаника Твого!

Один бо день у Твоїх дворах ліпший, *
ніж тисяча деінде,
волію стояти на порозі дому Бога мого, *
ніж у наметах беззаконня жити.

ДРУГЕ ЧИТАННЯ
1 Кор 3, 9б-11. 16-17
Читання з Першого послання святого Павла Апостола до коринтян
Брати! Ви є Божою будівлею. Згідно з Божою благодаттю, яка мені дана, я, немов той мудрий будівничий, поклав підвалину, а інший будує на ній. Тож нехай кожний пильнує, як будує! Адже ніхто не може покласти іншої основи, крім уже покладеної, а нею є Ісус Христос. Хіба не знаєте, що ви – храм Божий, і що Божий Дух живе в вас? Якщо хто нищить Божий храм, того знищить Бог, адже Божий храм святий, а ним є ви. Слово Боже.

СПІВ ПЕРЕД ЄВАНГЕЛІЄМ
Алілуя, алілуя, алілуя.
Вибрав та освятив цю святиню,
щоб моя присутність прибувала там повіки.

ЄВАНГЕЛІЄ
Йн 4, 19-24
† Читання святого Євангелія від Йоана
Того часу жінка самарянка каже Ісусові: «Пане, я бачу, що Ти – пророк. Наші предки поклонялися на цій горі, а ви кажете, що в Єрусалимі те місце, де потрібно поклонятися». Ісус промовив до неї: «Жінко, вір Мені, що надходить час, коли ні на цій горі, ні в Єрусалимі не будете поклонятися Отцеві. Ви поклоняєтеся Тому, кого не знаєте; ми ж поклоняємося Тому, кого знаємо, бо спасіння від юдеїв. Але надходить час, – і вже тепер він є, – коли правдиві поклонники будуть поклонятися Отцеві в Дусі та істині, бо Отець шукає собі таких поклонників. Бог є Дух, і хто Йому поклоняється, повинен поклонятися у Дусі та істині». Слово Господнє

Або: (в інших храмах та місцях відправлення Богослужінь)
 (зел) XXХI НЕДІЛЯ ЗВИЧАЙНА

 ПЕРШЕ ЧИТАННЯ
Мудр 11,22 - 12, 2
Читання з Книги Мудрості
Господи, ввесь світ перед Тобою немов та порошина на вазі, наче роси крапля, що вранці падає на землю. Ти милуєш усіх, бо Ти все можеш, і не зважаєш на гріхи людські, щоб дати їм можливість покаяння. Ти любиш усе, що існує, і не бридишся нічим з того, що створив; бо якби Ти щось ненавидів, то й не витворив би. Як же щось могло б продовжувати існування, якби Ти його не забажав був? Або якби щось могло зберегтися, коли б Ти його до існування не покликав? Та Ти щадиш усе, бо воно – Твоє, Господи життєлюбний. Бо Твій дух нетлінний у всьому. Ось чому тих, що падають, Ти караєш легко і, нагадуючи те, чим згрішили, їх остерігаєш, щоб вони, відвернувшись від зла, повірили, Господи, в Тебе. Слово Боже.

ПСАЛОМ РЕСПОНСОРІЙНИЙ
Пс 145(144)
Тебе прославлю, Боже мій і Царю.

Я вознесу Тебе, мій Боже, Царю, *
і благословитиму Ім’я Твоє по віки вічні.
Щодня буду Тебе благословляти, *
і хвалити Ім’я Твоє по віки вічні.

Господь ласкавий і милосердний, *
повільний до гніву й милістю великий.
Добрий Господь до всіх, *
і Його милосердя перед усіма Його ділами.

Хай, Господи, усі діла Твої Тебе славлять *
і святі Твої нехай Тебе благословлять.
Про славу Царства Твого хай оповідають *
і говорять про Твою могутність.

Вірний Господь у всіх своїх глаголах, *
святий у всіх своїх творіннях.
Господь підтримує всіх тих, що падають, *
і всіх зігнутих підводить.

ДРУГЕ ЧИТАННЯ
2 Сол 1, 11 - 2, 2
Читання з Другого послання святого Павла Апостола до солунян
Брати! Молимося завжди за вас, щоб наш Бог зробив вас гідними покликання і наповнив міццю кожне бажання до добра та кожне діло віри, щоб у вас прославилося Ім’я Господа нашого Ісуса, а ви – в Ньому, за благодаттю нашого Бога і Господа Ісуса Христа. Просимо вас, брати, стосовно приходу Господа нашого Ісуса Христа, коли ми зберемося до Нього. Щоб ви не відразу вагалися розумом та не тривожилися ні духом, ні словом, ні посланням, яке нібито від нас, начебто настав Господній день. Слово Боже.

СПІВ ПЕРЕД ЄВАНГЕЛІЄМ
Йн 3, 16
Алілуя, алілуя, алілуя.
Бог так полюбив світ, що Сина свого Єдинородного дав,
щоб кожен, хто вірує в Нього, жив життям вічним.

ЄВАНГЕЛІЄ
Лк 19, 1-10
† Читання святого Євангелія від Луки
Того часу, увійшовши в місто, Ісус переходив через Єрихон. І ось чоловік, якого звали Закхей, – це був старший над митниками і був багатий, – прагнув побачити Ісуса, хто Він, але не міг через натовп, бо був малого зросту. Побігши наперед, він виліз на смоківницю, щоби Його побачити, коли Він там проходитиме. Прийшовши на те місце, Ісус поглянув, побачив його і звернувся до нього: «Закхею, негайно злізай, бо сьогодні потрібно Мені бути в твоєму домі». І він швидко зліз, і прийняв Його, радіючи. А всі, побачивши це, нарікали, кажучи: «До грішної людини зайшов у гостину!». Встав Закхей і сказав Господеві: «Ось, Господи, даю бідним половину свого майна, і якщо кого чим скривдив, повертаю вчетверо». А Ісус промовив до нього: «Сьогодні завітало спасіння до цього дому, бо й він – син Авраама; адже Син Людський прийшов знайти та спасти те, що загинуло». Слово Господнє.

Категория: Литургические чтения | Просмотров: 851 | Добавил: Andrii40 | Пожалуйста проголосуйте за эту новость  Рейтинг: 0.0/0
Copyright Сatholic-info. © 2024
Поиск
...
Опрос
Какой праздник для вас самый главный?
Всего ответов: 530
Мы на You Tube
Радио Мария ОнЛайн
Праздники
НАША КНОПКА


...
Block contentТелебачення Віковічного Слова
eXTReMe Tracker Маранафа: Библия, словарь, каталог сайтов, форум, чат и многое другое. Твоя Библия: Библия, ответы на вопросы, христианская библиотека. Рейтинг Francis.ru
 

Бесплатный хостинг uCoz