Пятница, 29.03.2024, 10:29 Вы вошли как Гость · Группа "Гости" · RSS
Новости Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость

Основное меню
Категории новостей
Святой Престол. Мир
Украина СНГ
Литургические чтения Толкование литургических чтений
Воскресная школа для детей Евангелизация
Новости сайта Публикации
Архив новостей
Мини - чат
Помогите ребёнку
Facebook



добавить на Яндекс
 
Главная » 2013 » Сентябрь » 29 » Читання на неділю, 29 вересня, XXVI звичайного тижня
00:09
Читання на неділю, 29 вересня, XXVI звичайного тижня
Перше читання Ам 6, 1а. 4-7

Читання з Книги пророка Амоса.


Так говорить Господь Всемогутній: «Горе безжурним на Сіоні та безпечним на горі самарійській! Вилежуєтесь на слонових ложах і розтягаєтесь на їхніх постелях; їсте собі ягнят з отари та телят із стада. Кричать під звуки арфи, вигадують собі, немов Давид, му­зичне знаряддя. П’ють вино в великих чашах, намащуються ма­зями вельми дорогими і над руїною Йосифа не вболівають. За те ж підуть тепер у полон на чолі полонених, і гульня тих, які виле­жувалися, минеться».

Слово Боже.

 

Респонсорійний псалом Пс 146, 7.8-9а. 9бв-10

Слав, моя душе, Господа святого.

Або: Алілуя.

Гос подь чи нить суд скрив дже ним, * дає поживу голодним.

Господь звільняє в’язнів, *

Господь відкриває сліпим очі.

Господь відкриває сліпим очі, *

Гос подь по ва ле них підно сить,

Господь праведних любить. *

Господь чужинців оберігає.

Си роті та вдові Він по лег шен ня при но сить, * а дорогу грішних Він нищить.

Господь буде царювати навіки, - * твій Бог, Сіоне, із покоління в покоління.

 

Друге читання 1 Тим 6, 11-16

Читання з Першого Послання святого апостола Павла до Тимотея.

Ти, людино Божа, шукай праведності, побожності, віри, любові, терпеливості та лагідності. Борися доброю боротьбою віри, три­майся вічного життя, до якого ти був покликаний, склавши добре визнання перед багатьма свідками. Заповідаю тобі перед Богом, який усе оживляє, та Христом Ісусом, котрий склав добре свідчення при Понтії Пилаті, - щоб ти зберіг заповідь незаплямо- ваною, бездоганною, аж до приходу Господа нашого Ісуса Хрис­та, про який свого часу об’явить блаженний і єдиний сильний, Цар царів і Володар володарів, єдиний, хто має безсмертя і живе в неприступному світлі, якого ніхто з людей не бачив і бачити не може. Йому честь і влада вічна! Амінь.

Слово Боже.

 


Спів перед Євангелієм 2 Кор 8,9

Алілуя, алілуя, алілуя.

Ісус Христос, будучи багатим, заради вас став убогим, аби ви збагатилися Його зубожінням.

 

Євангеліє Лк 16, 19-31

Читання святого Євангелія від Луки.

Того часу Ісус сказав фарисеям: «Один чоловік був багатий, о­дягався в багряницю та вісон і розкішно бенкетував щодня. А другий - бідний, на ім’я Лазар, лежав перед його ворітьми у стру­пах і бажав насититися тим, що падало зі столу багатого; прихо­дили пси й лизали його рани. Сталося, що бідний помер, і віднес­ли його ангели на лоно Авраама; помер же й багатий, і його похо­вали. І в аду він, терплячи муки, звів свої очі й побачив здалека Авраама та Лазаря на його лоні, й закричав, гукаючи: "Батьку Аврааме, змилосердься наді мною і пошли Лазаря, щоби змочив кінчик свого пальця у воді й охолодив мій язик, бо мучуся в цьо­му полум’ї”. Та Авраам промовив: "Сину, згадай, що ти отримав свої блага за свого життя, так як Лазар - лихо. А тепер він тут втішається, ти ж - мучишся. І крім усього цього, між нами й вами лежить велика безодня, щоб ті, які бажають перейти звідси до вас, не змогли, і щоби звідти до нас не переходили”. Той же відказав: "Благаю тебе, батьку, пошли його до дому мого батька, бо маю п’ятьох братів, нехай засвідчить їм, щоб і вони не прий­шли на це місце страждання”. Та Авраам відповів: "Вони мають Мойсея та пророків: хай їх слухають”. А той продовжував: "Ні, батьку Аврааме, коли ж хто з мертвих прийде до них, то пока­ються”. Він же сказав йому: "Якщо Мойсея і пророків не слуха­ють, навіть якби хто з мертвих воскрес, не повірять”».

Слово Господнє.





Джерело: Католицький Медіа-Центр
Категория: Литургические чтения | Просмотров: 624 | Добавил: Andrii40 | Теги: 19-31, Євангеліє Лк 16 | Пожалуйста проголосуйте за эту новость  Рейтинг: 0.0/0
Copyright Сatholic-info. © 2024
Поиск
...
Опрос
Какой праздник для вас самый главный?
Всего ответов: 529
Мы на You Tube
Радио Мария ОнЛайн
Праздники
НАША КНОПКА


...
Block contentТелебачення Віковічного Слова
eXTReMe Tracker Маранафа: Библия, словарь, каталог сайтов, форум, чат и многое другое. Твоя Библия: Библия, ответы на вопросы, христианская библиотека. Рейтинг Francis.ru
 

Бесплатный хостинг uCoz