Среда, 15.05.2024, 19:03 Вы вошли как Гость · Группа "Гости" · RSS
Новости Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость

Основное меню
Категории новостей
Святой Престол. Мир
Украина СНГ
Литургические чтения Толкование литургических чтений
Воскресная школа для детей Евангелизация
Новости сайта Публикации
Архив новостей
Мини - чат
Помогите ребёнку
Facebook



добавить на Яндекс
 
Главная » 2010 » Август » 12 » Дівчата біля вівтарів
14:32
Дівчата біля вівтарів
Дівчатка, які прислуговують біля вівтаря, це кінець нерівності в Церкві – оголошує «L'Osservatore Romano». В Церкві зростає кількість міністранток.

Окрім подолання нерівності в Церкві, допуск дівчат до вівтарів дозволяє їм пережити ту формуючу силу, яка випромінюється з участі в таємниці Євхаристії і становить саму суть християнської віри – підкреслює «L'Osservatore Romano».

Асистування священикові під час Святої Літургії – це одночасно служіння і привілей. Це глибокий і відповідальний спосіб вираження своєї християнської тотожності – читаємо в публікації з 7 серпня розміщеної на ламах «L'Osservatore Romano».

Виключення дівчаток тільки тому, що вони дівчатка, завжди сильно тяжіло на Церкві і творило глибоку нерівність в католицькій освіті – визнає ватиканська газета. Багато парафіян сприймає присутність дівчат при вівтарі лише тоді, коли забракне хлопців, які можуть виконувати це служіння. Подолання цього бар’єру дуже важливе для молодих жінок. Допуск дівчат до служіння при вівтарі означає кінець ідеї нечистоти з огляду на саму лише стать – підкреслює газета.

Поява публікації збіглася у часі з зустріччю Бенедикта XVI з 53 тисячами міністрантів з цілої Європи. Вона відбулася 4 серпня під час генеральної аудієнції на площі святого Петра. Більшість молодих паломників була у віці 14-25 років. 60 відсотків з них, як подають організатори, становили дівчата.

Ватиканська Конгрегація у справах Божого Культу та Таїнств видала у 1994 році офіційний припис, силою якого локальні єпископи можуть вирішувати про допуск дівчат до служіння при вівтарі.


http://www.credo-ua.org




Категория: Мир | Просмотров: 616 | Добавил: Andrii40 | Пожалуйста проголосуйте за эту новость  Рейтинг: 0.0/0
Copyright Сatholic-info. © 2024
Поиск
...
Опрос
Какой праздник для вас самый главный?
Всего ответов: 530
Мы на You Tube
Радио Мария ОнЛайн
Праздники
НАША КНОПКА


...
Block contentТелебачення Віковічного Слова
eXTReMe Tracker Маранафа: Библия, словарь, каталог сайтов, форум, чат и многое другое. Твоя Библия: Библия, ответы на вопросы, христианская библиотека. Рейтинг Francis.ru
 

Бесплатный хостинг uCoz