Среда, 15.05.2024, 02:41 Вы вошли как Гость · Группа "Гости" · RSS
Новости Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость

Основное меню
Категории новостей
Святой Престол. Мир
Украина СНГ
Литургические чтения Толкование литургических чтений
Воскресная школа для детей Евангелизация
Новости сайта Публикации
Архив новостей
Мини - чат
Помогите ребёнку
Facebook



добавить на Яндекс
 
Главная » 2010 » Август » 8 » Ким є в католицькій Церкві міністранти?
09:43
Ким є в католицькій Церкві міністранти?
Слово «Ministrare» латинською мовою означає "служити", «міністранс» – це той, хто служить. Отож, міністранти прислуговують священикові під час відправи Служби Божої та інших богослужень.

В Італії юних міністрантів називають к’єрікетті, (chierichetti) – здрібніла назва від слова «клир», тобто духовенство.

Міністрантами або також і церковними прислужниками їх називають в римо-католицькій Церкві, де також існує назва «вівтарні дружинники», і саме під такою назвою юні служителі вівтарів діють в Українській греко-католицькій Церкві, входячи у склад «Вівтарної Дружини», а в країнах української діаспори їх найчастіше називають «Євхаристійним Лицарством», бо, в переважній більшості, вони є членами саме цієї молодіжної католицької організації.

У римо-католицькій Церкві в їхні обов’язки входить прислуговування при богослужіннях: вони допомагають священикові одягати ризи, беруть участь у процесійному поході перед відправою, допомагають вмивати руки та виконувати інші чинності під час богослуження, під час освячення один з міністрантів дзвонить у спеціальний дзвінок.

Звичайно міністрантами, після належного приготування є хлопчики та юнаки, але в багатьох країнах за дозволом місцевих єпископів це служіння виконують також і дівчата. Склад міністрантів часто змінюється – рік за роком приходять молодші члени, але й ті, що відійшли не поривають своїх зв’язків і прислуговують під час урочистих відправ. Міністранти та вівтарні дружинники мають власний літургічний одяг.



Radio Vatikani
Категория: Мир | Просмотров: 639 | Добавил: Andrii40 | Пожалуйста проголосуйте за эту новость  Рейтинг: 0.0/0
Copyright Сatholic-info. © 2024
Поиск
...
Опрос
Какой праздник для вас самый главный?
Всего ответов: 530
Мы на You Tube
Радио Мария ОнЛайн
Праздники
НАША КНОПКА


...
Block contentТелебачення Віковічного Слова
eXTReMe Tracker Маранафа: Библия, словарь, каталог сайтов, форум, чат и многое другое. Твоя Библия: Библия, ответы на вопросы, христианская библиотека. Рейтинг Francis.ru
 

Бесплатный хостинг uCoz