Пятница, 03.05.2024, 11:19 Вы вошли как Гость · Группа "Гости" · RSS
Новости Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость

Основное меню
Категории новостей
Святой Престол. Мир
Украина СНГ
Литургические чтения Толкование литургических чтений
Воскресная школа для детей Евангелизация
Новости сайта Публикации
Архив новостей
Мини - чат
Помогите ребёнку
Facebook



добавить на Яндекс
 
Главная » 2011 » Ноябрь » 10 » Літургійні читання на четвер, 10 листопада
10:05
Літургійні читання на четвер, 10 листопада

Римо-кат.: Святого Лева Великого, Папи і Вчителя Церкви
(спомин)

Греко-кат.: мчч. Терентія й Неоніли
прп. Стефана, Савваїта
мчц. Параскеви, що в Іконії, названої П'ятниця

Римо-католицький календар

Святого Лева Великого, Папи і Вчителя Церкви
(спомин)

Перше читання
Мудр 7, 22 - 8, 1

Читання з Книги Мудрості

Є бо у мудрості дух розумний, святий, однорідний, многовидний, витончений, діяльний, проникливий, неоскверненний, ясний, недіткненний, добролюбний, бистрий, нестримний, доброчинний, чоловіколюбний, постійний, певний, безжурний, всемогутній, вседоглядний, що пронизує всі духи розумні, чисті, щонайніжніші. Мудрість бо понад усякий рух рухливіша: чистою вона крізь усе проходить, усе пронизує. Вона – подув Божої сили і чистий виплив слави Вседержителя; тому нічого заплямленого не впаде на неї. Вона – вічного світла відблиск, безплямне дзеркало Божого діяння і образ Його доброти. Хоч і одна, вона все може; і, залишившись сама в собі, вона все відновлює; вона з роду в рід у святі душі сходить і робить з них друзів Божих та пророків. Бо Бог лиш того любить, хто з мудрістю живе. Вона ж над сонце краща, понад увесь зоряний світ. У порівнянні зо світлом вона з’являється перша, бо світло поступається ночі, а мудрості зло не подолає. Могутньо простягається вона від краю і до краю і керує усім доладно.

Cлово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 119(118)

Господнє слово незмінне повіки

Повіки, Господи, *
слово Твоє твердо стоїть на небі.
Від роду й до роду Твоя правда. *
Ти укріпив землю, і вона стоїть твердо.

За Твоїми присудами усе стоїть сьогодні, *
усе бо Тобі служить.
Слова Твої, відкрившись, просвітлюють, *
дають розуму простим.

Світи Твоїм обличчям на слугу Твого *
і навчи мене Твоїх установ.
Нехай моя душа живе й Тебе хвалить, *
і Твої присуди нехай мені допоможуть.

Спів перед Євангелієм
Лк 21, 36

Алілуя, алілуя, алілуя
Будьте чуйні, і кожного часу моліться,
щоб могли стати перед Чоловічим Сином.
Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Лк 17, 20-25

† Читання святого Євангелія від Луки

Того часу фарисеї запитали Ісуса: «Коли прийде Боже Царство?» – Він відповів їм і сказав: «Боже Царство не прийде помітно, і не скажуть: "Ось тут” або: "Там”. Адже Боже Царство всередині вас». І сказав учням: «Настануть дні, коли забажаєте побачити один із днів Людського Сина, – та не побачите. І скажуть вам: "Ось тут!” – або: "Ось там!” – не виходьте і не біжіть слідом. Адже як блискавка, блиснувши, світить від краю до краю неба, – так буде і Людський Син cвого дня. Та спершу Він має багато постраждати і бути відкинутим цим родом».

Cлово Господнє

Роздуми до Слова Божого на четвер ХХХІІ звичайного тижня

Греко-католицький календар:

мчч. Терентія й Неоніли
прп. Стефана, Савваїта
мчц. Параскеви, що в Іконії, названої П'ятниця

Ап. – Кол. 260 зач.; 4, 2-9.

2. Будьте в молитві витривалі й чувайте на ній в подяці. 3. Моліться рівночасно і за нас, щоб Бог відчинив нам двері проповіді, щоб ми могли звістувати тайну Христову, за котру я в кайданах, 4. щоб я її оголосив, як мені треба говорити. 5. Поводьтеся мудро з тими, що назовні, використовуючи нагоду. 6. Ваша розмова нехай завжди буде люб'язна та приправлена сіллю, щоб знали, як треба вам кожному відповідати. 7. Щодо мене, то вас повідомить про все Тихик, любий брат, вірний слуга і співробітник у Господі. 8. Його я до вас, власне, на те й вислав, щоб ви довідалися про наші справи та щоб він утішив серця ваші, 9. разом з Онисимом, вірним та любим братом, котрий є з-між вас. Вони скажуть вам про все, що діється тут.

Єв. – Лк. 48 зач.; 9, 49-56.

49. Озвався Йоан і каже: "Наставниче, ми бачили одного, що твоїм ім'ям виганяв бісів, і ми йому заборонили, бо він не ходить з нами.” 50. Ісус же сказав до нього: "Не бороніть, бо хто не проти вас, той з вами.” 51. А як наблизився час, коли Ісус мав бути взятий (з цього світу), він постановив пуститися в дорогу до Єрусалиму. 52. Отож вислав посланців перед собою. Пішли вони й увійшли в якесь село самарянське, щоб йому приготувати. 53. Та самаряни його не прийняли, бо він подорожував до Єрусалиму. 54. Бачивши це учні Яків та Йоан, сказали: "Господи, хочеш - ми скажем, щоб вогонь зійшов з неба і пожер їх.” 55. Ісус, обернувшись, почав їм докоряти. 56. І вони пішли в інше село.



http://www.credo-ua.org

Категория: Литургические чтения | Просмотров: 775 | Добавил: Andrii40 | Пожалуйста проголосуйте за эту новость  Рейтинг: 0.0/0
Copyright Сatholic-info. © 2024
Поиск
...
Опрос
Какой праздник для вас самый главный?
Всего ответов: 530
Мы на You Tube
Радио Мария ОнЛайн
Праздники
НАША КНОПКА


...
Block contentТелебачення Віковічного Слова
eXTReMe Tracker Маранафа: Библия, словарь, каталог сайтов, форум, чат и многое другое. Твоя Библия: Библия, ответы на вопросы, христианская библиотека. Рейтинг Francis.ru
 

Бесплатный хостинг uCoz