Понедельник, 29.04.2024, 15:32 Вы вошли как Гость · Группа "Гости" · RSS
Новости Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость

Основное меню
Категории новостей
Святой Престол. Мир
Украина СНГ
Литургические чтения Толкование литургических чтений
Воскресная школа для детей Евангелизация
Новости сайта Публикации
Архив новостей
Мини - чат
Помогите ребёнку
Facebook



добавить на Яндекс
 
Главная » 2012 » Апрель » 19 » Літургійні читання на четвер, 19 квітня
07:07
Літургійні читання на четвер, 19 квітня
Римо-кат.: Четвер ІІ Великоднього тижня

Греко-кат.: Світлий четвер, Переставлення св. Методія, учителя слов’янського Євтихія, архиєп. Царгородського

Римо-католицький календар

Четвер ІІ Великоднього тижня

Перше читання
Діян 5, 27-33

Читання з Діянь Апостолів

Коли слуги привели апостолів, поставили їх у синедріоні. І первосвященик запитав їх, кажучи: "Чи не з погрозою заборонили ми вам навчати в це Ім’я? А ви наповнили Єрусалим вашою наукою і хочете навести на нас кров цього Чоловіка?” Та Петро й апостоли у відповідь сказали: "Потрібно більше слухатися Бога, ніж людей! Бог батьків наших воскресив Ісуса, якого ви вбили, повісивши на дереві. Бог підняв Його своєю правицею як Князя і Спасителя, щоби дати Ізраїлеві покаяння і прощення гріхів. І ми та Дух Святий, якого дав Бог тим, хто кориться Йому, є Його свідками щодо цих слів!” Почувши це, вони лютували і змовлялися їх убити.

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 34(33)

Бідний покликав й був почутий Богом
Або: Алілуя

Благословлю Господа повсякчасно, *
завжди хвала Його в устах у мене.
Спробуйте й подивіться, який добрий Господь. *
Блаженний, хто до Нього прибігає.

А обличчя Господнє проти злочинців, *
щоб знищити з землі їхню пам’ять.
Візвали праведні, і Господь почув їх *
і з усіх скорбот Їхніх врятував їх.

Близький Господь до тих, у кого розбите серце; *
прибитих духом Він спасає.
Багато в праведника злиднів, *
але з усіх них Господь його рятує.

Спів перед Євангелієм
Йн 20, 29

Алілуя, алілуя, алілуя
Віруєш, Томо, бо Мене побачив;
щасливі ті, які, не бачивши, увірували.
Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Йн 3, 31-36

† Читання святого Євангелія від Йоана

Хто приходить згори, Той над усіма. Хто із землі, той земний і по-земному говорить. Хто приходить з неба, Той над усіма. Те, що Він побачив і почув, про це і свідчить; але Його свідчення ніхто не приймає. Хто ж прийняв Його свідчення, той підтвердив, що Бог правдивий. Бо Кого Бог послав, Той говорить Божі слова, тому що Бог дає Духа без міри. Отець любить Сина і передав усе в Його руку. Хто вірить у Сина, той має вічне життя, а хто в Сина не вірить, той життя не побачить, але Божий гнів перебуває на ньому.

Слово Господнє

Греко-католицький календар:

Світлий четвер
Переставлення св. Методія, учителя слов’янського
Євтихія, архиєп. Царгородського

Ап. – Ді. 6 зач.; 2, 38-43

38. Петро ж до них: «Покайтесь», каже, «і нехай кожний з вас охриститься в ім'я Ісуса Христа на відпущення гріхів ваших, і ви приймете дар Святого Духа. 39. Для вас бо ця обітниця і для дітей ваших та й для всіх тих, що далеко, скільки б їх покликав Господь, наш Бог.» 40. І ще іншими багатьма словами він свідчив їм та умовляв їх: «Рятуйтеся від цього лукавого поріддя.» 41. Ті ж, що прийняли його слово, охристились, і того дня до них пристало яких три тисячі душ. 42. Вони постійно перебували в апостольській науці та спільності, на ламанні хліба й молитвах. 43. І страх напав на кожну душу: багато було чудес і знаків, що їх апостоли робили.

Єв. – Йо. 8 зач.; 3, 1-15

1. З фарисеїв один чоловік був, Никодим на ймення, зверхник серед юдеїв. 2. Прийшов він до Ісуса вночі й каже до нього: «Равві, ми знаємо, що прийшов єси вчитилем від Бога: ніхто бо, з ким немає Бога, не спроможен такі чуда творити, що ти їх твориш.» 3. Озвався де Ісус і мовив до нього: «Істинно, істинно кажу тобі: Коли хтось не вродиться з висоти, не бачити йому Божого Царства.» 4. Никодим же йому: «Як може чоловік уродитись, коли вже старий? Чи спроможен же він увійти знову в утробу матері своєї та й народитись?» 5. Відрік Ісус: «Істинно, істинно кажу тобі: Коли хтось не вродиться з води та Духа, не спроможен увійти у Царство Боже. 6. Що народжується від тіла - тіло, а що народжується від Духа - дух. 7. Не дивуйся, що я сказав тобі: Треба вам уродитися з висоти. 8. Вітер віє, куди забажає, і шум його чуєш, а не відаєш, звідки приходить і куди відходить. Так бо і з кожним, хто народжується від Духа.» 9. Озвався Никодим і мовив до нього: «Як воно може статись?» 10. Ісус же до нього у відповідь: «Ти вчитель Ізраїля, а того й не знаєш? 11. Істинно, істинно кажу тобі: Ми говоримо про те, що знаємо, а свідчимо про те, що бачили, - ви ж свідчення нашого не берете до уваги. 12. Говорив я вам про земне, а ви не віруєте, - як же увіруєте, коли вам про небесне говоритиму? 13. Ніхто не ввійшов у небо, крім того, хто зійшов з неба: Син Чоловічий! 14. Тож так, як Мойсей змія підняв у пустині, - так треба Синові Чоловічому бути піднесеним, 15. щоб кожен, хто вірує у нього, жив життям вічним.

http://www.credo-ua.org

Категория: Литургические чтения | Просмотров: 592 | Добавил: Andrii40 | Пожалуйста проголосуйте за эту новость  Рейтинг: 0.0/0
Copyright Сatholic-info. © 2024
Поиск
...
Опрос
Какой праздник для вас самый главный?
Всего ответов: 530
Мы на You Tube
Радио Мария ОнЛайн
Праздники
НАША КНОПКА


...
Block contentТелебачення Віковічного Слова
eXTReMe Tracker Маранафа: Библия, словарь, каталог сайтов, форум, чат и многое другое. Твоя Библия: Библия, ответы на вопросы, христианская библиотека. Рейтинг Francis.ru
 

Бесплатный хостинг uCoz