Воскресенье, 28.04.2024, 23:41 Вы вошли как Гость · Группа "Гости" · RSS
Новости Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость

Основное меню
Категории новостей
Святой Престол. Мир
Украина СНГ
Литургические чтения Толкование литургических чтений
Воскресная школа для детей Евангелизация
Новости сайта Публикации
Архив новостей
Мини - чат
Помогите ребёнку
Facebook



добавить на Яндекс
 
Главная » 2011 » Сентябрь » 22 » Літургійні читання на четвер, 22 вересня
07:12
Літургійні читання на четвер, 22 вересня

Римо-кат.: Четвер ХХV звичайного тижня

Греко-кат.: Свв. і праведних богоотців Йоакима й Анни мч. Северіяна

Римо-католицький календар

Четвер ХХV звичайного тижня

Перше читання
Аг 1, 1-8

Початок Книги пророка Аггея

Другого року царя Дарія, першого дня шостого місяця, надійшло через пророка Аггея до Зоровавела, сина Шалтієла, правителя Юдеї, і до Ісуса, сина Йоцадака, первосвященика, таке слово Господнє: "Так говорить Господь Сил: Цей народ каже: „Не настав ще час відбудувати дім Господній"”. І надійшло через пророка Аггея таке слово Господнє: "То це вам сидіти час у ваших вигідних домах, тоді як дім цей лежить у руїнах? Оце ж так каже Господь Сил: „Розважте добре путі ваші! Ви сіяли багато, але зібрали мало; їсте, але не до наситу, п’єте, та не впиваєтесь, вдягаєтесь, та вам не тепло і заробітчанин заробляє в гаманець дірявий". Так говорить Господь Сил: „Розважте добре путі ваші! Йдіть у гори, приносьте дерево й будуйте дім, він буде Мені до вподоби, і Я звеличений буду", – каже Господь”.

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 149, 1-2. 3-4. 5-6а і 96 (П.: пор. 4а)

Благоволить Бог своєму народу

Співайте Господеві нову пісню, *
а хвалу Йому на зборі праведників.
Нехай Ізраїль своїм Творцем радіє, *
нехай своїм царем сини Сіону веселяться!

Хай хвалять Його Ім’я танком, *
при бубні й при гарфі хай Йому співають.
Господь бо благоволить народові своєму, *
оздоблює перемогою покірних.

Хай торжествують праведні у славі, *
на своїх ложах хай ликують.
Хай хвала Божа буде на устах у них. *
Це слава всіх Його преподобних.

Спів перед Євангелієм
Йн 14, 6

Алілуя, алілуя, алілуя
Я – путь, істина і життя!
Ніхто не приходить до Отця, як тільки через Мене.
Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Лк 9, 7-9

† Читання святого Євангелія від Луки

У той час Ірод, тетрарх, почув про все, що сталося через Ісуса, і бентежився, бо дехто казав, ніби це Йоан встав із мертвих; інші – що це Ілля з’явився; ще інші – що воскрес один із давніх пророків. Тоді Ірод сказав: "Йоанові я відтяв голову; хто ж такий Оцей, про кого я чую таке?” І намагався побачити Його.

Слово Господнє

Греко-католицький календар:

Свв. і праведних богоотців Йоакима й Анни мч. Северіяна

Ап. – Гал. 208 зач.; 3, 23-4, 5.

23. Раніш, ніж прийшла віра ми були замкнені під охороною закону очікуючи віри, що мала відкритися, 24. так що закон був нашим вихователем, аж до Христа, щоб вірою ми оправдалися. 25. А як прийшла віра, ми вже не під вихователем. 26. Бо всі ви сини Божі через віру в Христа Ісуса. 27. Всі бо ви, що у Христа христилися, у Христа одягнулися. 28. Нема юдея ані грека, нема невільника ні вільного, немає ні чоловіка ані жінки, бо всі ви одно у Христі Ісусі. 29. А коли ви Христові, то ви потомство Авраама, спадкоємці за обітницею. 1. Кажу бо: Доки спадкоємець малоліток, він нічим не відрізняється від слуги, хоч він і пан усього, 2. але під опікунами та домоправителями перебуває до призначеного батьком часу. 3. Отак і ми, як були малолітками, були підневолені первням світу. 4. Якже сповнився час, Бог послав свого Сина, що народився від жінки, народився під законом, 5. щоб викупити тих, які під законом, щоб ми прийняли усиновлення.

Єв. – Мр. 25 зач.; 6, 39-45.

39. Тоді він повелів їм посадити всіх гуртками на моріжку. 40. І посідали гуртками по сотнях та півсотнях. 41. Узяв він п'ять хлібів і дві риби та й, поглянувши на небо, поблагословив, розломив хліби й став роздавати учням, щоб клали перед тими. А й дві риби розділив між усіма. 42. І їли всі - й наситились. 43. І назбирали кусків хліба повних дванадцять кошиків, ще й рештки риби. 44. Тих же, що їли хліби, було п'ять тисяч чоловік! 45. І відразу ж спонукав своїх учнів сідати в човен і плисти поперед нього на той бік до Витсаїди, - поки він відпустить народ.



http://www.credo-ua.org

Категория: Литургические чтения | Просмотров: 575 | Добавил: Andrii40 | Пожалуйста проголосуйте за эту новость  Рейтинг: 0.0/0
Copyright Сatholic-info. © 2024
Поиск
...
Опрос
Какой праздник для вас самый главный?
Всего ответов: 530
Мы на You Tube
Радио Мария ОнЛайн
Праздники
НАША КНОПКА


...
Block contentТелебачення Віковічного Слова
eXTReMe Tracker Маранафа: Библия, словарь, каталог сайтов, форум, чат и многое другое. Твоя Библия: Библия, ответы на вопросы, христианская библиотека. Рейтинг Francis.ru
 

Бесплатный хостинг uCoz