Пятница, 26.04.2024, 06:36 Вы вошли как Гость · Группа "Гости" · RSS
Новости Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость

Основное меню
Категории новостей
Святой Престол. Мир
Украина СНГ
Литургические чтения Толкование литургических чтений
Воскресная школа для детей Евангелизация
Новости сайта Публикации
Архив новостей
Мини - чат
Помогите ребёнку
Facebook



добавить на Яндекс
 
Главная » 2013 » Март » 10 » Літургійні читання на неділю, 10 березня
23:44
Літургійні читання на неділю, 10 березня

IV неділя Великого Посту (Laetare), рік В

Перше читання

І Н 5, 9а. 10-12

Читання з Книги Ісуса Навина

Господь сказав Ісусові: «Сьогодні зняв Я з вас єгипетський сором».

І отаборилися сини Ізраїля в Гілгалі; на чотирнадцятий день першого місяця ввечорі вони святкували Пасху на степах єрихонських. На другий день Пасхи їли вони з урожаю тієї землі: неквашений хліб та пражене зерно. Того самого дня, як вони стали їсти з урожаю землі, перестала падати манна; не було в синів Ізраїля більш манни, і вони харчувались у цім році з плодів Ханаан-землі.

Слово Боже

Псалом респонсорійний 

Пс 34(33), 2-3. 4-5. 6-7 (П.: 9а)

Всі хай скуштують, який Господь добрий

Благословлю Господа повсякчасно, *

завжди хвала Його в устах у мене.

Душа моя нехай Господом хвалиться; *

нехай покірні чують те й веселяться.

 

Величайте Господа зо мною, *

і вознесімо ім’я Його вкупі.

Я шукав Господа, і Він почув мене; *

і звільнив мене від усіх моїх страхів.

 

Гляньте на Нього й розвеселіться, *

обличчя ваше нехай не соромиться.

Ось візвав бідолаха, і Господь почув, *

і врятував його від усіх його напастей.

 

Друге читання

2 Кор 5, 17-21

Читання з Другого послання святого Павла Апостола до корінтян

Брати:

Якщо хтось у Христі, той - нове створіння. Старе минуло, настало нове. Усе ж від Бога, який примирив нас із собою через Христа і дав нам службу примирення. Бо то Бог у Христі примирив собі світ, не враховуючи людям їхніх переступів, поклавши в нас слово примирення. Ми ж посли замість Христа, немов би сам Бог напоумлював через нас.

Ми вас благаємо замість Христа: Примиріться з Богом! Того, хто не знав гріха, Він за нас зробив гріхом, щоб ми стали Божою праведністю в Ньому.

Слово Боже

Спів перед Євангелієм

Лк 15, 18

Слава Тобі, царю віків

Встану та й піду до батька мого й скажу йому:

«Отче, я прогрішився проти неба й проти тебе».

 

Євангеліє

Лк 15, 1-3. 11-32

+ Слова Євангелія від святого Луки

Усі митарі й грішники приходили до Ісуса, щоб Його почути. А фарисеї з книжниками нарікали: «Цей грішників приймає і їсть разом з ними».

Тоді Ісус сказав до них цю притчу:

«В одного чоловіка було два сини. Молодший з них сказав батькові: "Тату, дай мені ту частину маєтку, що мені припадає”. І батько розділив між ними свій маєток. Кілька днів потім, молодший, зібравши все, подавсь у край далекий і там розтратив свій маєток, живши розпусно.

І от як він усе прогайнував, настав великий голод у тім краю, і він почав бідувати. Пішов він і найнявся до одного з мешканців того краю, і той послав його на своє поле пасти свині. І він бажав би був наповнити живіт свій стручками, що їх їли свині, та й тих ніхто не давав йому.

Опам’ятавшись, він сказав до себе: "Скільки то наймитів у мого батька мають подостатком хліба, а я тут з голоду конаю. Встану та й піду до батька мого і скажу йому: Отче, я прогрішився проти неба й проти тебе! Я недостойний більше зватися твоїм сином. Прийми мене як одного з твоїх наймитів”. І встав він і пішов до батька свого.

І як він був іще далеко, побачив його батько його й, змилосердившись, побіг, на шию йому кинувся і поцілував його. Тут син сказав до нього: "Отче, я прогрішився проти неба й проти тебе. Я недостойний більше зватись твоїм сином”.

А батько кликнув до слуг своїх:

"Притьмом принесіть найкращу одіж, одягніть його, дайте йому на руку перстень і сандалі на ноги. Та приведіть годоване теля і заріжте, і їжмо, веселімся, бо цей мій син був мертвий, і ожив, пропав був, і знайшовся”. І вони заходились веселитися.

А старший його син був у полі; коли ж він, повертаючись, наблизився до дому, почув музику й танці. Покликав він одного із слуг і спитав, що воно таке було б. Той же сказав йому: "Брат твій повернувся, і твій батько зарізав годоване теля, бо знайшов його живим-здоровим”.

Розгнівався той і не хотів увійти. І вийшов тоді батько і почав його просити. А той озвався до батька: "Ось стільки років служу тобі й ніколи не переступив ні однієї заповіді твоєї, і ти не дав мені ніколи козеняти, щоб з друзями моїми повеселитись. Коли повернувся цей син твій, що проїв твій маєток з блудницями, ти зарізав для нього годоване теля”.

Батько ж сказав до нього: "Ти завжди при мені, дитино, і все моє - твоє. А веселитись і радіти треба було, бо оцей брат твій був мертвий і ожив, пропав був і знайшовся».

Слово Господнє



Источник: Credo

Категория: Литургические чтения | Просмотров: 702 | Добавил: Andrii40 | Теги: Притча о блудном сыне, возвращение блудного сына | Пожалуйста проголосуйте за эту новость  Рейтинг: 0.0/0
Copyright Сatholic-info. © 2024
Поиск
...
Опрос
Какой праздник для вас самый главный?
Всего ответов: 530
Мы на You Tube
Радио Мария ОнЛайн
Праздники
НАША КНОПКА


...
Block contentТелебачення Віковічного Слова
eXTReMe Tracker Маранафа: Библия, словарь, каталог сайтов, форум, чат и многое другое. Твоя Библия: Библия, ответы на вопросы, христианская библиотека. Рейтинг Francis.ru
 

Бесплатный хостинг uCoz