Среда, 08.05.2024, 12:30 Вы вошли как Гость · Группа "Гости" · RSS
Новости Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость

Основное меню
Категории новостей
Святой Престол. Мир
Украина СНГ
Литургические чтения Толкование литургических чтений
Воскресная школа для детей Евангелизация
Новости сайта Публикации
Архив новостей
Мини - чат
Помогите ребёнку
Facebook



добавить на Яндекс
 
Главная » 2012 » Август » 12 » Літургійні читання на неділю, 12 серпня
07:13
Літургійні читання на неділю, 12 серпня
Римо-кат.: ХІХ Неділя звичайна

Греко-кат.: Апп. Сили і Силуана, і тих, що з ними

Римо-католицький календар

ХІХ Неділя звичайна

Перше читання
1 Цар 19, 4-8

Читання з Першої Книги Царів

Тими днями Ілля пішов у пустиню, день ходи; прийшов та й сів під ялівцем і почав просити собі смерті, кажучи: «Буде з мене! Тепер, Господи, візьми мою душу, бо я не ліпший від моїх батьків». Ліг він та й заснув під ялівцем. Аж ось торкнувся його ангел і сказав йому: «Вставай, їж!» Дивиться він, аж у головах у нього печений на камені корж і жбан з водою. З’їв він, напився та й ліг знов спати. Та ангел Господній прийшов удруге, торкнувся його й сказав: «Уставай та їж, бо далека тобі дорога». Встав він, з’їв, напився і силою тієї їжі йшов сорок днів і сорок ночей аж до Божої Хорив-гори.

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 34, 2-3. 4-5. 6-7. 8-9

Скуштуйте й взнайте, як Господь наш добрий

Величатиму Господа в кожному часі, – *
хвала Його на моїх устах постійно.
Господом хвалитися душа моя буде, *
нехай почують лагідні й розвеселяться.

Звеличуйте Господа зі мною, *
тож разом прославимо Його Ім’я.
Я шукав Господа, і Він до мене відізвався, *
і визволив мене від усіх моїх страхів.

Погляньте на Нього і просвітіться, *
і не будуть засоромлені обличчя ваші.
Цей убогий заволав – і почув Господь, – *
Він спас його від всякого лиха.

Господній ангел отабориться навкруги тих, які Його бояться, – *
і їх порятує.
Скуштуйте й побачите, як добрий Господь, *
блаженний чоловік, що покладає на Нього надію.

Друге читання
Еф 4, 30 — 5, 2

Читання з Послання святого апостола Павла до ефесян

Брати! Не засмучуйте Святого Божо¬го Духа, яким ви запечатані на день викуплення. Усяка гіркота, гнів, лють, крик і зневага хай відда¬лять¬ся від вас разом з усякою зло¬бою. Будьте ж добрими один до од¬ного, милосердними, прощаючи одне одному, як і Бог через Христа вам про¬стив! Отже, наслідуйте Бога, як улюблені діти, та ходіть у любові, як і Христос по¬любив нас і видав себе за нас як дар і жертву Богові, як приємні па¬хо¬щі.

Слово Боже

Спів перед Євангелієм
Йн 6, 51

Алілуя, алілуя, алілуя
Я – хліб живий, що зійшов із неба;
якщо хто хліб цей буде їсти, житиме повіки.
Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Йн 6, 41-51

+Читання святого Євангелія від Йоана

Того часу нарікали на Ісуса юдеї, бо Він сказав: «Я – хліб, який зійшов з неба», – і казали: «Хіба це не Ісус, син Йосифа, батька й матір якого ми знаємо? Як же тепер каже: "Я зійшов з неба?”» У відповідь Ісус сказав їм: «Не ремствуйте між собою. Ніхто не може прийти до Мене, коли Отець, який Мене послав, не притягне його, – і Я воскрешу його останнього дня. Написано в пророків: "І всі будуть навчені Богом!” Кожний, хто чув Отця і навчився, приходить до Мене. Не тому, що Отця хтось бачив; хіба лише Той, хто є від Бога, – Він і бачив Отця. Воістину, воістину кажу вам: той, хто вірить, має вічне життя. Я – хліб життя! Ваші батьки їли манну в пустелі, – і повмирали. Цей же – хліб, який сходить із неба, аби той, хто його їсть, не помер. Я – хліб живий, який зійшов з неба; якщо хто буде їсти цей хліб, житиме вічно. Хліб, який Я дам, – це Моє тіло для життя світу!»

Слово Господнє

Греко-католицький календар:

Апп. Сили і Силуана, і тих, що з ними

Ап. – 1 Кор. 131 зач.; 4, 9-16.

9. Мені бо так здається, що Бог поставив нас, апостолів, останніми, немов призначених на страту; ми бо стали видовищем і світові, й ангелам, і людям. 10. Ми нерозумні Христа ради, ви ж у Христі розумні; ми немічні, ви ж - міцні; ви славні, ми ж без чести. 11. До сього часу ми голодуємо і спраглі і нагі; нас б'ють, і ми скитаємось. 12. Ми трудимося, працюючи власними руками; нас ображають, а ми благословляємо; нас гонять, а ми терпимо; 13. нас ганьблять, а ми з любов'ю відзиваємося; ми мов те сміття світу стали, покидьки всіх аж досі. 14. Не щоб осоромити вас я це пишу, але щоб як дітей моїх улюблених навести на розум. 15. Бо хоч би ви мали тисячі учителів у Христі, та батьків не багато; бо я вас породив через Євангелію в Христі Ісусі. 16. Отож благаю вас: Будьте моїми послідовниками.

Єв. – Мт. 72 зач.; 17, 14-23.

14. Коли ж прийшли до народу, тоді приступив до нього один чоловік і, припавши йому до ніг, 15. каже: "Господи, змилуйся над моїм сином, бо він причинний і тяжко нездужає: часто кидається в огонь, часто й у воду. 16. Я був привів його до твоїх учнів, та вони не могли його зцілити.” 17. "Роде невірний та розбещений”, – відповів Ісус, – "доки мені з вами бути? Приведіть мені його сюди!” 18. Ісус погрозив йому, і біс вийшов з хлопця; тож видужав юнак тієї ж миті. 19. Тоді підійшли учні до Ісуса насамоті й спитали: "Чому ми не могли його вигнати?” 20. Ісус сказав їм: "Через вашу малу віру; бо, істинно кажу вам: Коли матимете віру, як зерно гірчиці, то скажете оцій горі: Перенесися звідси туди – і вона перенесеться; і нічого не буде для вас неможливого. 21. А щодо цього роду бісів, то його виганяють лише молитвою і постом.” 22. Як вони зібралися в Галилеї, Ісус мовив до них: "Син Чоловічий має бути виданий у руки людям, 23. і вони його уб'ють, але третього дня він воскресне.” І вони тяжко зажурились.



http://www.credo-ua.org

Категория: Литургические чтения | Просмотров: 629 | Добавил: Andrii40 | Пожалуйста проголосуйте за эту новость  Рейтинг: 0.0/0
Copyright Сatholic-info. © 2024
Поиск
...
Опрос
Какой праздник для вас самый главный?
Всего ответов: 530
Мы на You Tube
Радио Мария ОнЛайн
Праздники
НАША КНОПКА


...
Block contentТелебачення Віковічного Слова
eXTReMe Tracker Маранафа: Библия, словарь, каталог сайтов, форум, чат и многое другое. Твоя Библия: Библия, ответы на вопросы, христианская библиотека. Рейтинг Francis.ru
 

Бесплатный хостинг uCoz