Воскресенье, 05.05.2024, 19:46 Вы вошли как Гость · Группа "Гости" · RSS
Новости Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость

Основное меню
Категории новостей
Святой Престол. Мир
Украина СНГ
Литургические чтения Толкование литургических чтений
Воскресная школа для детей Евангелизация
Новости сайта Публикации
Архив новостей
Мини - чат
Помогите ребёнку
Facebook



добавить на Яндекс
 
Главная » 2011 » Август » 14 » Літургійні читання на неділю, 14 серпня
07:46
Літургійні читання на неділю, 14 серпня

Римо-кат.: ХХ Неділя звичайна

Греко-кат.: сімох мчч. Макавеїв, і матері їх Соломії, і старця Єлеазара
Похід із чесним Древом чесного і животворящого Хреста
Початок Спасового посту

Римо-католицький календар

ХХ Неділя звичайна

Перше читання
Іс 56, 1. 6-7

Читання з Книги пророка Ісаї

Так говорить Господь: "Пильнуйте суду й чиніть справедливість, бо Моє спасіння готове прийти, Моя справедливість відкритися! Чужинців, що приступлять до Господа, щоб Йому служити та Ім’я Господа любити і бути Його слугами, усіх, що пильнують суботу, щоб не сквернилася, та міцно тримаються мого союзу, Я приведу на мою святу гору і звеселю їх у моїм домі молитви; всепалення їхні та жертви їхні будуть Мені любі на моїм жертовнику, бо дім мій буде названий домом молитви для всіх народів”. Слово Боже.

Псалом респонсорійний
Пс 67(66), 2-3. 5 і 8 (П.: пор. 4а)

Хай всі народи славлять Тебе, Боже

Нехай Бог змилосердиться над нами й благословить нас; *
нехай засяє лице Його над нами,
щоб знали на землі Його дорогу, *
між усіма народами Його спасіння.

Нехай радіють племена й веселяться, *
Ти-бо правиш народами по правді і племенами на землі керуєш.
Хай Бог благословить нас, *
і хай усі краї землі Його бояться!

Друге читання
Рим 11, 13-15. 29-32

Читання з Послання святого Павла Апостола до римлян

Брати! Кажу вам, язичникам: оскільки я є апостол для язичників, то прославляю моє служіння; може, цим я викличу ревність своїх рідних за тілом і спасу декого з них. Бо коли їхнє відкинення є примиренням світу, то чим же є їхнє прийняття, як не життям із мертвих? Адже Боже покликання та дари – непохитні. Бо як ви колись не корилися Богові, а тепер помилувані через їхній непослух, так і вони нині не покорилися задля милосердя над вами, щоб тепер і вони самі були помилувані. Тож Бог замкнув усіх у непокорі, щоб усіх помилувати. Слово Боже.

Спів перед Євангелієм Мт 4, 23

Алілуя, алілуя, алілуя
Ісус звіщав Добру Новину про Царство
і лікував всякі хвороби в народі.
Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Мт 15, 21-28

† Читання святого Євангелія від Матея

Того часу Ісус відійшов до околиць Тира й Сидона. Жінка-ханаанка з тих околиць вийшла й кричала, гукаючи: «Господи, Сину Давидів, помилуй мене! Мою доньку тяжко мучить біс».Але Він не відповів їй ані слова. Підійшли Його учні та почали просити Його, кажучи: «Відпусти її, бо вона кричить нам услід». У відповідь Він сказав: «Я посланий тільки до загиблих овець з дому Ізраїля». Вона ж підійшла, поклонилася Йому й каже: «Господи, допоможи мені!» А Він у відповідь промовив: «Не годиться брати хліб у дітей і кидати щенятам». Вона сказала: «Так, Господи, але й щенята їдять крихти, які падають зі столу їхніх панів». Тоді Ісус сказав їй у відповідь: «О жінко, велика твоя віра! Нехай буде так, як ти хочеш!» І видужала її дочка тієї ж миті. Слово Господнє.

Греко-католицький календар:

сімох мчч. Макавеїв, і матері їх Соломії, і старця Єлеазара
Похід із чесним Древом чесного і животворящого Хреста
Початок Спасового посту

Ап. – 1 Кор. 128 зач.; 3, 9-17.

9. Ми бо співробітники Божі, ви - Божа нива, Божа будівля. 10. За благодаттю Божою, даною мені, я, мов мудрий будівничий, поклав основу, а інший на ній будує. Нехай же кожний вважає, як він будує. 11. Іншої бо основи ніхто не може покласти, крім покладеної, якою є Ісус Христос. 12. Коли ж хтось на цій основі будує з золота, срібла, самоцвітів, дерева, сіна, соломи, - 13. кожного діло стане явне; день бо Господній зробить його явним; бо він відкривається в огні, і вогонь випробовує діло кожного, яке воно. 14. І коли чиєсь діло, що його він збудував, устоїться, той прийме нагороду; 15. а коли чиєсь діло згорить, то він зазнає шкоди; однак він сам спасеться, але наче крізь вогонь. 16. Хіба не знаєте, що ви - храм Божий, і що Дух Божий у вас перебуває? 17. Коли хтось зруйнує храм Божий, Бог зруйнує того, бо храм Божий святий, а ним є ви.

Єв. – Мт. 59 зач.; 14, 22-34.

22. І зараз же спонукав учнів увійти до човна й переплисти на той бік раніше від нього, тим часом як він відпускав народ. 23. І коли відпустив народ, пішов на гору помолитися насамоті. Як звечоріло, він був там сам один. 24. Човен уже був посеред моря і його кидали хвилі, бо вітер був супротивний. 25. О четвертій сторожі ночі (Ісус) прийшов до них, ступаючи морем. 26. Учні, побачивши, що він іде морем, жахнулись. "То привид!” – заговорили й закричали з переляку. 27. Та Ісус тієї ж миті мовив до них: "Заспокойтесь, – це я, не страхайтеся!” 28. Аж тут Петро озвавсь до нього й каже: "Господи, коли це ти, повели мені підійти водою до тебе!” 29. "Підійди!” – сказав Ісус. І вийшов Петро з човна, почав іти по воді і підійшов до Ісуса; 30 але, побачивши, що вітер сильний, злякався, почав потопати й крикнув: "Господи, рятуй мене!” 31. Ісус же притьмом простягнув руку, вхопив його і мовив до нього: "Маловіре; чого засумнівався?” 32. І як увійшли до човна, вітер ущух. 33. А тоді ті, що були в човні, вклонилися йому до ніг, кажучи: "Ти істинно – Син Божий!” 34. І перепливши, прибули в землю генезаретську.



http://www.credo-ua.org

Категория: Литургические чтения | Просмотров: 706 | Добавил: Andrii40 | Пожалуйста проголосуйте за эту новость  Рейтинг: 0.0/0
Copyright Сatholic-info. © 2024
Поиск
...
Опрос
Какой праздник для вас самый главный?
Всего ответов: 530
Мы на You Tube
Радио Мария ОнЛайн
Праздники
НАША КНОПКА


...
Block contentТелебачення Віковічного Слова
eXTReMe Tracker Маранафа: Библия, словарь, каталог сайтов, форум, чат и многое другое. Твоя Библия: Библия, ответы на вопросы, христианская библиотека. Рейтинг Francis.ru
 

Бесплатный хостинг uCoz