Понедельник, 29.04.2024, 07:28 Вы вошли как Гость · Группа "Гости" · RSS
Новости Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость

Основное меню
Категории новостей
Святой Престол. Мир
Украина СНГ
Литургические чтения Толкование литургических чтений
Воскресная школа для детей Евангелизация
Новости сайта Публикации
Архив новостей
Мини - чат
Помогите ребёнку
Facebook



добавить на Яндекс
 
Главная » 2011 » Сентябрь » 25 » Літургійні читання на неділю, 25 вересня
09:53
Літургійні читання на неділю, 25 вересня

Римо-кат.: XXVI Неділя звичайна

Греко-кат.: Св. свщмч. Автонома

Римо-католицький календар

XXVI Неділя звичайна

Перше читання
Єз 18, 25-28

Читання з Книги пророка Єзекиїла

Так говорить Господь Бог: "Ви кажете: ”Несправедлива путь Господня!" Слухайте, доме Ізраїля! Чи ж то моя путь несправедлива? Чи ж то не ваші путі несправедливі? Таж коли праведник відступає від своєї справедливости й чинить кривду, і за те вмирає, то він умирає за кривду, що чинив. Коли ж грішник відвертається від гріхів, що коїв, і чинить суд і правду, він достойний жити. Він роздумався і відвернувсь від усіх своїх переступів, що накоїв; він певно буде жити, він не вмре".

Слово Боже

Псалом респонсорійний Пс 25(24)

Згадай, о Боже, своє милосердя

Вкажи мені, о Господи, Твої дороги, *
навчи мене, де Твої стежки.
Напути мене по Твоїй правді й навчи мене, †
бо Ти Бог, мій Спаситель, *
Тебе очікую ввесь день я.

Згадай про Твоє милосердя, Господи, *
і про Твою милість, бо вона споконвіку.
Гріхів юности моєї і переступів моїх не згадуй, †
з милосердя Твого згадай мене, *
о Господи, доброти Твоєї ради.

Добрий Господь і праведний, *
тому й навчає грішників дороги.
Напоумлює покірливих на правду *
і навчає смиренних путі своєї.

Друге читання
(Флп 2, 1-11)
(Флп 2, 1-5)

Читання з Першого послання святого Павла Апостола до филип’ян

Коли є якась втіха в Христі, коли є якась відрада в любові, коли є якась спільність духа, коли є якесь милосердя і щедрість, доповніть мою радість, щоб ви думали те саме, мали ту саму любов, були однодушні й однієї думки. Нічого не робіть наперекір чи з марнославства, але в покорі вважайте одне одного більшим за себе. Нехай кожний дбає не про себе, а про інших. Плекайте в собі ті самі думки, що й у Христі Ісусі.

Кінець коротшого фрагменту

Він, маючи Божу природу, не вважав посяганням бути рівним Богові, але понизив самого себе, прийнявши образ раба, постав у подобі людини, і з вигляду був як людина; Він упокорив себе, був слухняним аж до смерті, й до смерті хресної. Тому й Бог надзвичайно звеличив Його та дав Йому Ім’я, яке вище всякого іншого імені, аби перед Ім’ям Ісуса поклонилося кожне коліно – і піднебесних, і земних, і підземних; і щоб кожною мовою для слави Бога Отця було визнано, що Ісус Христос – це Господь.

Слово Боже

Спів перед Євангелієм
Йн 10,27

Алілуя, алілуя, алілуя
Вівці мої голосу Мого слухаються,
Я їх знаю: вони за Мною слідують.
Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Мт 21, 28-32

† Читання святого Євангелія від Матея

Ісус сказав до первосвящеників і старших народу: «Як вам здається? Один чоловік мав двох синів. І прийшовши до першого, сказав: "Сину, іди попрацюй сьогодні у винограднику!” Той же у відповідь сказав: "Не хочу!” Та пізніше, розкаявшись, пішов. Підійшовши до другого, сказав так само. А той у відповідь промовив: "Я іду, пане”, – але не пішов. Котрий із двох виконав волю батька?» Кажуть: «Перший!» Промовляє до них Ісус: «Воістину кажу вам: митники й розпусниці випереджають вас до Царства Божого. Бо прийшов до вас Йоан дорогою праведності, та ви не повірили йому, а митники й розпусниці повірили йому; ви ж, побачивши це, не покаялися і після, щоб повірити йому!»

Слово Господнє

Греко-католицький календар:

Св. свщмч. Автонома

Перед Воздв.: Ап. – Гал. 215 зач.; 6, 14-18.

14. Мене ж не доведи, Боже, чимсь хвалитися, як тільки хрестом Господа нашого Ісуса Христа, яким для мене світ розп'ятий, а я - світові; 15. бо ані обрізання, ані необрізання є щось, лише - нове створіння. 16. На тих, які поступають за цим правилом, мир на них і милосердя, а й на Ізраїля Божого. 17. На майбутнє нехай ніхто мені не завдає клопоту, бо я ношу на моїм тілі рани Ісуса. 18. Благодать Господа нашого Ісуса Христа нехай буде з вашим духом, брати! Амінь.

Єв. – Йо. 9 зач.; 3, 13-17.

13. Ніхто не ввійшов у небо, крім того, хто зійшов з неба: Син Чоловічий! 14. Тож так, як Мойсей змія підняв у пустині, - так треба Синові Чоловічому бути піднесеним, 15. щоб кожен, хто вірує у нього, жив життям вічним. 16. Бог бо так полюбив світ, що Сина свого Єдинородного дав, щоб кожен, хто вірує в нього, не загинув, а жив життям вічним. 17. Бо не послав Бог у світ Сина світ засудити, лише ним - світ спасти.

Ап. – 2 Кор. 176 зач.; 4, 6-15.

6. Бо Бог, який сказав: «Нехай із темряви світло засяє», - він освітлив серця наші, щоб у них сяяло знання Божої слави, що на обличчі Ісуса Христа. 7. А маємо цей скарб у глиняних посудинах, щоб було видно, що велич сили є від Бога, а не від нас. 8. Нас тиснуть звідусіль, але ми не пригноблені; ми в труднощах, та ми не втрачаємо надії; 9. нас гонять, та ми не покинуті; ми повалені, та не знищені. 10. Увесь час носимо в тілі мертвоту Ісуса, щоб і життя Ісуса в нашім житті було явним. 11. Нас бо ввесь час живими віддають на смерть із-за Ісуса, щоб і життя Ісуса було явним у нашім смертнім тілі. 12. І так смерть діє в нас, а життя у вас. 13. Та мавши той самий дух віри, про який написано: «Я вірував, тому й говорив», - то й ми віримо, тому й говоримо; 14. бо знаємо, що той, хто воскресив Господа Ісуса, - воскресить і нас з Ісусом і поставить з вами. 15. Бо все це ради вас, щоб розмножена благодать через багатьох збагатила подяку на славу Божу.

Єв. – Мт. 92 зач.; 22, 35-46.

35. І от один із них, законоучитель, спитав його, спокушаючи: 36. "Учителю, котра найбільша заповідь у законі?” 37. Він же сказав до нього: "Люби Господа, Бога твого, всім твоїм серцем, усією твоєю душею і всією думкою твоєю: 38. це найбільша й найперша заповідь. 39. А друга подібна до неї: Люби ближнього твого, як себе самого. 40. На ці дві заповіді ввесь закон і пророки спираються.” 41. Коли фарисеї були вкупі, Ісус спитав їх: 42. "Що ви думаєте про Христа? Чий він син?” Кажуть йому: "Давидів.” 43. Він до них мовить: "Як же Давид у надхненні називає його Господом, 44. кажучи: Господь промовив Владиці моєму: Сідай праворуч мене, доки не покладу твоїх ворогів тобі під ноги. 45. Коли, отже, Давид його Господом називає, то як він може бути його сином?” 46. І ніхто не міг йому відповісти й слова, і від того дня ніхто не важився більше його запитувати.


http://www.credo-ua.org

Категория: Литургические чтения | Просмотров: 701 | Добавил: Andrii40 | Пожалуйста проголосуйте за эту новость  Рейтинг: 0.0/0
Copyright Сatholic-info. © 2024
Поиск
...
Опрос
Какой праздник для вас самый главный?
Всего ответов: 530
Мы на You Tube
Радио Мария ОнЛайн
Праздники
НАША КНОПКА


...
Block contentТелебачення Віковічного Слова
eXTReMe Tracker Маранафа: Библия, словарь, каталог сайтов, форум, чат и многое другое. Твоя Библия: Библия, ответы на вопросы, христианская библиотека. Рейтинг Francis.ru
 

Бесплатный хостинг uCoz