Суббота, 04.05.2024, 05:37 Вы вошли как Гость · Группа "Гости" · RSS
Новости Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость

Основное меню
Категории новостей
Святой Престол. Мир
Украина СНГ
Литургические чтения Толкование литургических чтений
Воскресная школа для детей Евангелизация
Новости сайта Публикации
Архив новостей
Мини - чат
Помогите ребёнку
Facebook



добавить на Яндекс
 
Главная » 2012 » Август » 26 » Літургійні читання на неділю, 26 серпня
04:30
Літургійні читання на неділю, 26 серпня
Римо-кат.: ХХІ Неділя звичайна

Греко-кат.: Прп. Максима Ісповідника

Римо-католицький календар

ХХІ Неділя звичайна

Перше читання
Іс.Нав 24, 1-2а. 15-17. 18б

Читання з Книги Ісуса Навина

Тими днями зібрав Ісус Навин усі коліна Ізраїля в Сихемі й покликав старших Ізраїля, голів його, суддів його й начальників його, і стали вони перед Богом. Ісус сказав до всього народу: «Коли ж вам не любо служити Господу, то вибирайте собі сьогодні, кому хочете служити: чи богам, яким служили батьки ваші по той бік ріки, чи богам аморіїв, у землі яких ви живете; я ж і мій дім служитимемо Господу». І відповів народ: «Ні! Не буде того, щоб ми покинули Господа, щоб служити богам іншим. Бо Господь – Бог наш; Він вивів нас і батьків наших з Єгипетської землі, з дому неволі, і створив перед нашими очима ці великі чудеса й оберігав нас усюди в дорозі, якою ми ходили, й між усіма народами, через які ми проходили. Тож і ми служитимемо Господу, бо Він – Бог наш».

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 34, 2-3. 16-17. 18-19. 20-21. 22-23

Скуштуйте й взнайте, як Господь наш добрий

Величатиму Господа в кожному часі, – *
хвала Його на моїх устах постійно.
Господом хвалитися душа моя буде, *
нехай почують лагідні й розвеселяться.

Господні очі звернені на праведних, *
а Його вуха – на їхнє благання.
Але обличчя Господнє – проти тих, які зло чинять, *
щоб вигубити із землі про них всяку пам’ять.

Вони закликали – і Господь почув їх *
та визволив їх від всякого лиха.
Господь близький до тих, чиї серця у скорботі, *
і спасе лагідних духом.

Багато скорбот у праведного, *
та від них усіх Господь його звільнить.
Він оберігає всі його кості, *
жодна з них поламана не буде.

Зло заподіє смерть лихому, *
і ті, які ненавидять праведного, – осуджені будуть.
Господь душі своїх рабів відкупить, *
і не будуть осуджені всі ті, котрі на Нього покладають надію.

Друге читання
Еф 5, 21-32

Читання з Послання святого апостола Павла до ефесян

Брати! Підкоряйтеся одне одному в Христовому страху. Дружини, коріться своїм чоловікам, як Господу, адже чоловік є голова дружини, як Христос – Голова Церкви, Він же – Спаситель тіла. Як Церква кориться Христові, так і дружини – чоловікам у всьому. Чоловіки, любіть своїх дружин, як Христос полюбив Церкву й віддав себе за неї, щоб її освятити, очистивши купіллю води в слові, щоби поставити її собі славною Церквою, яка не має ні плями, ні вади, і нічого такого подібного, але щоб вона була свята й непорочна. Так і чоловіки повинні любити своїх дружин, як власні тіла. Хто любить свою дружину, той і себе любить. Адже ніхто ніколи свого тіла не зненавидів, але годує і гріє його, як і Христос Церкву, бо ми – члени Його тіла. Тому чоловік залишить батька й матір та пристане до своєї дружини, і будуть обоє одним тілом. Це велика таємниця, адже я говорю про Христа й Церкву.

Слово Боже

Спів перед Євангелієм
Пор. Йн 6, 63б. 68б

Алілуя, алілуя, алілуя
Слова Твої, Господи, є життям і духом;
Ти слова життя вічного маєш.
Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Йн 6, 54. 60-69

+Читання святого Євангелія від Йоана

Того часу Ісус мовив: «Хто їсть Моє тіло і п’є Мою кров, той має вічне життя, і Я його воскрешу останнього дня». Чимало Ісусових учнів казали на це: «То жорстокі слова! Хто може їх слухати?» Ісус же, знаючи в собі, що Його учні нарікають через це, сказав їм: «Чи це вас спокушує? А що ж буде, як ви побачите, що Син Людський підіймається туди, де був раніше? Дух оживляє, а тіло ніяк не допомагає. Слова, які Я вам сказав, це Дух, і це життя. Але є деякі з вас, які не вірять!» Ісус із самого початку знав, хто є ті, які не вірять, і хто є той, котрий Його зрадить. І Він додав: «Тому Я сказав вам, що ніхто не може прийти до Мене, якщо йому не було дано від Отця». Від того часу багато хто з Його учнів відійшов геть і вже не ходив з Ним. Тоді Ісус сказав Дванадцятьом: «Може, і ви хочете відійти?» А Симон-Петро відповів Йому: «Господи, до кого ми підемо? Ти маєш слова вічного життя; і ми повірили й пізнали, що Ти є Святий Божий!»

Слово Господнє

Греко-католицький календар:

Прп. Максима Ісповідника

Ап. – 1 Кор. 158 зач.; 15, 1-11.

1. Пригадую вам, брати, Євангелію, яку я вам проповідував, яку ви і прийняли, в якій і стоїте. 2. Нею ви також спасаєтеся, коли держите її такою, як я вам проповідував; інакше ви увірували надармо 3. Я бо вам передав найперше те, що й сам прийняв був: що Христос умер за наші гріхи згідно з Писанням; 4. що був похований, що воскрес третього дня за Писанням; 5. що з'явився Кифі, потім дванадцятьом; 6. опісля ж з'явився він більш, як п'ятистам братів разом, більшість яких живе й досі, деякі ж померли. 7. Опісля з'явився Якову, згодом усім апостолам. 8. А наостанку всіх, немов якомусь недоносові, з'явивсь і мені; 9. бо я найменший з апостолів, я недостойний зватись апостолом, бо гонив Церкву Божу. 10. Благодаттю Божою я є те, що є, а благодать його в мені не була марна; бож я працював більше всіх їх, та не я, але благодать Божа, що зо мною. 11. Чи то я, отже, чи то вони, - так ми проповідуємо, і так ви увірували.

Єв. – Мт. 79 зач.; 19, 16-26.

16. Аж ось один приступив до нього й каже: "Учителю! Що доброго маю чинити, щоб мати життя вічне?” 17. Ісус сказав до нього: "Чому мене питаєшся про те, що добре? Добрий є один тільки (Бог). Як хочеш увійти в життя, додержуй заповідей.” 18. "Яких?” – питає його. А Ісус до нього: "Не вбивай, не чини перелюбу, не кради, не свідкуй криво, 19. поважай батька-матір і люби ближнього твого, як себе самого.” 20. Каже юнак до нього: "Все це я зберіг ізмалку. Чого мені ще бракує?” 21. "Якщо хочеш бути досконалим”, – сказав Ісус до нього, – "піди, продай, що маєш, дай бідним, і будеш мати скарб на небі; потім приходь і йди за мною.” 22. Почувши це слово, юнак відійшов смутний, мав бо велике майно. 23. Тоді Ісус сказав до своїх учнів: "Істинно кажу вам: Трудно багатому ввійти в Небесне Царство. 24. Іще кажу вам: Легше верблюдові пройти через вушко в голці, ніж багатому ввійти в Боже Царство.” 25. Почувши це, учні здивувалися вельми і сказали: "Хто ж тоді може бути спасенний?” 26. Ісус глянув на них пильно й мовив: "У людей це неможливо, Богові – все можливо.”



http://www.credo-ua.org


Категория: Литургические чтения | Просмотров: 673 | Добавил: Andrii40 | Пожалуйста проголосуйте за эту новость  Рейтинг: 0.0/0
Copyright Сatholic-info. © 2024
Поиск
...
Опрос
Какой праздник для вас самый главный?
Всего ответов: 530
Мы на You Tube
Радио Мария ОнЛайн
Праздники
НАША КНОПКА


...
Block contentТелебачення Віковічного Слова
eXTReMe Tracker Маранафа: Библия, словарь, каталог сайтов, форум, чат и многое другое. Твоя Библия: Библия, ответы на вопросы, христианская библиотека. Рейтинг Francis.ru
 

Бесплатный хостинг uCoz