Пятница, 03.05.2024, 16:41 Вы вошли как Гость · Группа "Гости" · RSS
Новости Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость

Основное меню
Категории новостей
Святой Престол. Мир
Украина СНГ
Литургические чтения Толкование литургических чтений
Воскресная школа для детей Евангелизация
Новости сайта Публикации
Архив новостей
Мини - чат
Помогите ребёнку
Facebook



добавить на Яндекс
 
Главная » 2012 » Январь » 29 » Літургійні читання на неділю, 29 січня
08:42
Літургійні читання на неділю, 29 січня

Римо-католицький календар

ІV звичайна неділя, рік Б

Перше читання
Втор 18, 15-20

Читання з Книги Второзаконня

Мойсей промовив до народу, кажучи: «Пророка з-поміж вас, з твоїх братів, такого, як я, Господь, Бог твій, настановить тобі; його маєте слухатися. Точнісінько, як ти благав Господа, Бога твого, на Хорив-горі в день зборів, казавши: "О, коли б я вже більш не чув голосу Господа, Бога мого, й не бачив його великого полум’я, щоб не вмерти”. Тоді сказав Господь до мене: "Добре вони сказали! Я викличу для них з-посеред їхніх братів пророка такого, як ти; Я вкладу Мої слова йому в уста, й він говоритиме до них все, що йому накажу. А хто не послухається Моїх слів, які він у Моє Ім’я промовить до них, то жадатиму від того рахунку. А пророк, який насмілився б вістити в Моє Ім’я щось, чого Я йому не заповідав, або промовляти в ім’я інших богів, – такому пророкові смерть”».

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 95(94)

Хай серце ваше днесь не кам’яніє

Підемо, радісно заспіваємо Господу, *
будемо вигукувати Скелі нашого спасіння.
Прийдемо в Його присутність із хвалою – *
і радісно Йому пісні будемо співати.

Підемо, поклонимося, припадемо, *
і впадемо на коліна перед Господом, який сотворив нас.
Адже Він є наш Бог, ми – Його народ, *
частина Його отари, вівці під Його рукою.

Сьогодні, коли почуєте Його голос: *
«Не робіть закам’янілими ваші серця, як біля Мериви,
в день випробування в пустелі, де спокушали Мене батьки ваші. *
Вони випробували Мене, хоча Мої діла узріли».

Друге читання
1 Кор 7, 32-35

Читання з Першого Послання святого апостола Павла до корінтян

Брати! Я бажаю, щоб ви не мали клопотів. Хто не одружився, турбується про Господнє, як догодити Господу, а хто одружився, турбується про світське, як догодити дружині, і тому він роздвоєний. І незаміжня жінка, і діва турбується про Господнє, щоби бути святою тілом і духом, а та, яка вийшла заміж, турбується про світське, як догодити чоловікові. Кажу це для вашої користі, а не для того, щоб ярмо на вас накласти, але для доброчесності, і щоб ви невідступно трималися Господа.

Слово Боже

Спів перед Євангелієм
Пор. Мт 4, 16

Алілуя, алілуя, алілуя
Народ, який сидів у темряві, побачив велике світло;
і тим, хто сидить у країні смертної тіні, – їм засяяло світло.
Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Мк 1, 21-28

† Читання святого Євангелія від Марка

У місті Капернаумі у суботу Ісус, увійшовши в синагогу, почав навчати. І дивувалися з Його вчення, тому що Він навчав їх як Той, хто має владу, а не як книжники. І якраз був у їхній синагозі один чоловік, одержимий нечистим духом, і він закричав, запитуючи: «Що Тобі до нас, Ісусе Назарянине? Ти прийшов вигубити нас? Знаю, хто Ти є – Святий Божий!» А Ісус погрозив йому, промовивши: «Замовкни і вийди з нього!» Тоді затряс ним нечистий дух і, закричавши гучним голосом, вийшов з нього. І жахнулися всі, так що запитували одне одного, говорячи: «Що це? Нове вчення з владою! Навіть нечистим духам наказує, і вони слухають Його!» І враз розійшлася чутка про Нього всюди, по всій Галілейській околиці.

Слово Господнє

Греко-католицький календар:

Поклін чесним оковам св. ап. Петра

Ап. – 1 Тим. 285 зач.; 4, 9-15.

9. Вірне це слово й повного довір'я гідне. 10. На це бо й трудимося та боремося, тому що ми поклали нашу надію на живого Бога, який є Спасителем усіх людей, особливо ж вірних. 11. Це наказуй і навчай. 12. Ніхто твоїм молодим віком хай не гордує, але будь зразком для вірних у слові, поведінці, любові, вірі й чистоті. 13. Заки я прийду, віддавайся читанню, умовлянню та навчанню. 14. Не занедбуй у собі дару, що був даний тобі через пророцтво з накладанням рук збору пресвітерів. 15. Про це міркуй, будь увесь у цьому, щоб поступ твій усім був очевидний.

Єв. – Лк. 94 зач.; 19, 1-10.

1. Увійшовши в Єрихон, Ісус проходив через (місто). 2. А був там чоловік, Закхей на ім'я; він був головою над митарями й був багатий. 3. Він бажав бачити Ісуса, хто він такий, але не міг із-за народу, бо був малого зросту. 4. Побіг він наперед, виліз на сикомор, щоб подивитися на нього, бо Ісус мав проходити тудою. 5. Прийшовши на те місце, Ісус глянув угору і сказав до нього: "Закхею, притьмом злізай, бо я сьогодні маю бути в твоїм домі.” 6. І зліз той швидко і прийняв його радо. 7. Всі, бачивши те, заходилися нарікати та й казали: "До чоловіка грішника зайшов у гостину.” 8. А Закхей устав і до Господа промовив: "Господи, ось половину майна свого даю вбогим, а коли чимсь когось і покривдив, поверну вчетверо.” 9. Ісус сказав до нього: "Сьогодні на цей дім зійшло спасіння, бо й він син Авраама. 10. Син бо Чоловічий прийшов шукати і спасти те, що загинуло.”


http://www.credo-ua.org



Категория: Литургические чтения | Просмотров: 919 | Добавил: Andrii40 | Пожалуйста проголосуйте за эту новость  Рейтинг: 0.0/0
Copyright Сatholic-info. © 2024
Поиск
...
Опрос
Какой праздник для вас самый главный?
Всего ответов: 530
Мы на You Tube
Радио Мария ОнЛайн
Праздники
НАША КНОПКА


...
Block contentТелебачення Віковічного Слова
eXTReMe Tracker Маранафа: Библия, словарь, каталог сайтов, форум, чат и многое другое. Твоя Библия: Библия, ответы на вопросы, христианская библиотека. Рейтинг Francis.ru
 

Бесплатный хостинг uCoz