Понедельник, 29.04.2024, 08:42 Вы вошли как Гость · Группа "Гости" · RSS
Новости Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость

Основное меню
Категории новостей
Святой Престол. Мир
Украина СНГ
Литургические чтения Толкование литургических чтений
Воскресная школа для детей Евангелизация
Новости сайта Публикации
Архив новостей
Мини - чат
Помогите ребёнку
Facebook



добавить на Яндекс
 
Главная » 2011 » Сентябрь » 4 » Літургійні читання на неділю, 4 вересня
07:52
Літургійні читання на неділю, 4 вересня

Римо-кат.: ХХІІІ Неділя звичайна

Греко-кат.: мч. Агатоніка і тих, що з ним

Римо-католицький календар

ХХІІІ Неділя звичайна

Перше читання
Єз 33, 7-9

Читання з Книги пророка Єзекиїла

Так говорить Господь: "Тебе, сину чоловічий, поставив Я вартовим над домом Ізраїля, щоб ти, як почуєш з моїх уст слово, остеріг їх від Мене. Коли Я скажу безбожникові: ”Безбожнику, ти вмреш!" – і ти не скажеш нічого, щоб відвернути безбожника від його поведінки, то він, безбожник, умре за свою провину, але відповіді за кров його Я буду вимагати від тебе. Коли ж ти остеріг безбожника, щоб він відвернувсь від своєї поведінки, і він від неї не відвернувся, то він умре за свою провину, а ти врятував свою душу".

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 95(94)

Почувши Бога, відкрий своє серце.

Ходіте, заспіваємо Господеві, *
воскликнім Скелі нашого спасіння.
Ходімо перед Нього з хвалою *
і піснями Йому воскликнім.

Ходіте, поклонімся і ниць припадім; *
припадімо на коліна перед Господом, Творцем нашим!
Бо він наш Бог, і ми народ Його пасовиська *
і Його руки отара.

Якби ж то ви послухали вже голос Його сьогодні! †
"Не будьте тверді серцем, як у Меріві, *
як у день Масси в пустині,
де спокушали мене батьки ваші, *
випробовували Мене, хоча й бачили моє діло".

Друге читання
Рим 13, 8-10

Читання з Послання святого Павла Апостола до римлян

Браття: Нікому нічого не будьте винні, за винятком любові одне до одного. Адже хто любить іншого, той виконав Закон. Оскільки: Не чини перелюбу, не вбивай, не кради, не пожадай… та будь-яка інша заповідь міститься в цьому вислові: Люби ближнього свого, як самого себе! Любов не чинить ближньому зла, тож любов – це виконання Закону.

Слово Боже

Спів перед Євангелієм
2 Кор 5, 19

Алілуя, алілуя, алілуя
Бог у Христі примирив собі світ,
поклавши в нас слово примирення.
Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Мт 18, 15-20

† Читання святого Євангелія від Матея

Ісус сказав до своїх учнів: «Якщо згрішить твій брат проти тебе, піди й докори йому віч-на-віч. Коли послухає тебе, ти придбав свого брата, а коли не послухає, візьми із собою ще одного або двох, щоб устами двох або трьох свідків підтвердилося кожне слово; коли не послухає їх, скажи Церкві, а коли й Церкви не послухає, нехай буде тобі як язичник і митник. Воістину кажу вам: усе те, що зв’яжете на землі, буде зв’язане на небі; й усе те, що розв’яжете на землі, буде розв’язане на небі. Знову кажу вам: коли двоє з вас на землі погодяться просити про будь-яку річ, яку лише просять, буде їм дано від Мого Отця Небесного. Адже де двоє або троє зберуться в Ім’я Моє, там і Я серед них!»

Слово Господнє

Роздуми до Слова Божого на ХХІІІ неділю звичайну

Греко-католицький календар:

мч. Агатоніка і тих, що з ним

Ап. – 1 Кор. 158 зач.; 15, 1-11.

1. Пригадую вам, брати, Євангелію, яку я вам проповідував, яку ви і прийняли, в якій і стоїте. 2. Нею ви також спасаєтеся, коли держите її такою, як я вам проповідував; інакше ви увірували надармо 3. Я бо вам передав найперше те, що й сам прийняв був: що Христос умер за наші гріхи згідно з Писанням; 4. що був похований, що воскрес третього дня за Писанням; 5. що з'явився Кифі, потім дванадцятьом; 6. опісля ж з'явився він більш, як п'ятистам братів разом, більшість яких живе й досі, деякі ж померли. 7. Опісля з'явився Якову, згодом усім апостолам. 8. А наостанку всіх, немов якомусь недоносові, з'явивсь і мені; 9. бо я найменший з апостолів, я недостойний зватись апостолом, бо гонив Церкву Божу. 10. Благодаттю Божою я є те, що є, а благодать його в мені не була марна; бож я працював більше всіх їх, та не я, але благодать Божа, що зо мною. 11. Чи то я, отже, чи то вони, - так ми проповідуємо, і так ви увірували.

Єв. – Мт. 79 зач.; 19, 16-26.

16. Аж ось один приступив до нього й каже: "Учителю! Що доброго маю чинити, щоб мати життя вічне?” 17. Ісус сказав до нього: "Чому мене питаєшся про те, що добре? Добрий є один тільки (Бог). Як хочеш увійти в життя, додержуй заповідей.” 18. "Яких?” – питає його. А Ісус до нього: "Не вбивай, не чини перелюбу, не кради, не свідкуй криво, 19. поважай батька-матір і люби ближнього твого, як себе самого.” 20. Каже юнак до нього: "Все це я зберіг ізмалку. Чого мені ще бракує?” 21. "Якщо хочеш бути досконалим”, – сказав Ісус до нього, – "піди, продай, що маєш, дай бідним, і будеш мати скарб на небі; потім приходь і йди за мною.” 22. Почувши це слово, юнак відійшов смутний, мав бо велике майно. 23. Тоді Ісус сказав до своїх учнів: "Істинно кажу вам: Трудно багатому ввійти в Небесне Царство. 24. Іще кажу вам: Легше верблюдові пройти через вушко в голці, ніж багатому ввійти в Боже Царство.” 25. Почувши це, учні здивувалися вельми і сказали: "Хто ж тоді може бути спасенний?” 26. Ісус глянув на них пильно й мовив: "У людей це неможливо, Богові – все можливо.”



http://www.credo-ua.org

Категория: Литургические чтения | Просмотров: 679 | Добавил: Andrii40 | Пожалуйста проголосуйте за эту новость  Рейтинг: 0.0/0
Copyright Сatholic-info. © 2024
Поиск
...
Опрос
Какой праздник для вас самый главный?
Всего ответов: 530
Мы на You Tube
Радио Мария ОнЛайн
Праздники
НАША КНОПКА


...
Block contentТелебачення Віковічного Слова
eXTReMe Tracker Маранафа: Библия, словарь, каталог сайтов, форум, чат и многое другое. Твоя Библия: Библия, ответы на вопросы, христианская библиотека. Рейтинг Francis.ru
 

Бесплатный хостинг uCoz