Пятница, 03.05.2024, 06:05 Вы вошли как Гость · Группа "Гости" · RSS
Новости Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость

Основное меню
Категории новостей
Святой Престол. Мир
Украина СНГ
Литургические чтения Толкование литургических чтений
Воскресная школа для детей Евангелизация
Новости сайта Публикации
Архив новостей
Мини - чат
Помогите ребёнку
Facebook



добавить на Яндекс
 
Главная » 2011 » Ноябрь » 6 » Літургійні читання на неділю, 6 листопада
00:01
Літургійні читання на неділю, 6 листопада

Римо-кат.: ХХХІІ Звичайна Неділя

Греко-кат.: мч. Арети і тих, що з ним

Римо-католицький календар

ХХХІІ Звичайна Неділя

Перше читання
Мудр 6, 12-16

Читання з Книги Мудрості

Мудрість пресвітла й нев’януща, – легко ті її лицезрять, які люблять її, і знаходять її ті, які її шукають. Хто її прагне, тим вона наперед дає себе пізнати. Хто вранці вибирається до неї, той не буде трудитись: сидьма її застане під дверима своїми. Над нею роздумувати – обачности вершина. Хто з-за неї не досипляє, той незабаром безтурботний буде. Сама ж вона скрізь ходить та шукає тих, що гідні її, і на стежках з’являється їм приязно та йде назустріч кожній їхній думці.

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 63(62)

Тебе, мій Боже, прагне душа моя

Боже, Ти Бог мій! Тебе шукаю пильно. *
Тебе душа моя прагне,
Тебе бажає тіло моє *
в землі сухій, спраглій і безводній.

Отак і я у святині Тебе виглядаю, – *
побачити силу Твою й Твою славу.
Твоя бо милість ліпша від життя, *
уста мої славитимуть Тебе.

Отак буду Тебе хвалити поки життя мого, *
у Твоїм імені здійматиму мої руки.
Душа моя насититься, немов туком та оливою, *
уста мої веселим голосом хвалитимуть Тебе.

Коли згадаю на моїй постелі Тебе, *
під час нічних чувань розмишлятиму про Тебе.
Бо Ти прийшов мені на допомогу, *
і в тіні крил Твоїх я ликуватиму.

Друге читання
1Сол 4, 13-18

Читання з Першого послання святого Павла до солунян

Не хочемо, щоб ви, брати, не знали про померлих, аби не сумували, як і інші, котрі не мають надії. Бо коли віримо, що Ісус помер і воскрес, то й померлих в Ісусі Бог приведе з Ним. Це говоримо вам Словом Господнім: що ми, живі, які залишимося до приходу Господнього, не випередимо померлих. Адже сам Господь з наказом, при голосі архангела і при Божій сурмі, зійде з неба, – і першими воскреснуть померлі в Христі. Потім ми, живі, які залишимося, разом з ними будемо підхоплені на хмари, на зустріч з Господом у повітрі, – і так завжди будемо з Господом. Тому потішайте одне одного цими словами.

Слово Боже

Спів перед Євангелієм
Мт 24, 42а. 44

Алілуя, алілуя, алілуя
Чувайте і будьте готові,
бо Син Чоловічій прийде тієї години,
що про неї ви й не думаєте.
Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Мт 25, 1-13

† Читання святого Євангелія від Матея

Ісус розповів своїм учням таку притчу: "Царство Небесне буде подібне до десятьох дів, які, взявши свої каганці, вийшли назустріч молодому. П’ять із них були нерозумні, а п’ять – мудрі. Нерозумні, взявши свої каганці, не взяли із собою олії. А мудрі разом зі своїми каганцями в посудинах взяли олію. Оскільки молодий запізнювався, всі задрімали й поснули. А опівночі пролунав крик: "Ось молодий, виходьте йому назустріч!” Тоді всі ті діви встали і приготували свої каганці. Нерозумні сказали мудрим: "Дайте нам вашої олії, бо наші каганці гаснуть!” А мудрі у відповідь сказали: "Щоби часом не забракло і нам, і вам, краще підіть до продавців та й купіть собі”. Коли вони пішли купувати, прийшов молодий, і ті, які були готові, пішли з ним на весілля, і двері замкнули. Потім приходять й інші діви та й кажуть: "Пане, пане, відчини нам!” А він у відповідь сказав: "Воістину кажу вам: я вас не знаю!” Тож пильнуйте, бо не знаєте ні дня, ні години”.

Слово Господнє

Роздуми до Слова Божого на ХХХІІ Неділю звичайну

Греко-католицький календар:

мч. Арети і тих, що з ним

Літ.: Ап. – Гал. 203 зач.; 2, 16-20.

16. а довідавшися, що людина оправдується не ділами закону, а через віру в Ісуса Христа, ми й увірували в Христа Ісуса, щоб оправдатися нам вірою в Христа, а не ділами закону; бо ніхто не оправдається ділами закону. 17. Коли ж, шукаючи оправдання у Христі, виявилося, що й ми самі грішники, - то невже Христос - служитель гріха? Жадним робом! 18. Бо коли я знову відбудовую те, що зруйнував був, то я себе самого оголошую переступником. 19. Я бо через закон для закону вмер, щоб для Бога жити: я -розп'ятий з Христом. 20. Живу вже не я, а живе Христос у мені. А що живу тепер у тілі, то живу вірою в Божого Сина, який полюбив мене й видав себе за мене.

Єв. – Лк. 35 зач.; 8, 5-15.

5. "Вийшов сіяч сіяти своє зерно. І як він сіяв, одне впало край дороги й було потоптане, і птиці небесні його видзьобали. 6. Друге упало на камінь і, зійшовши, висхло, бо вогкости не мало. 7. Інше впало між тернину, і тернина, вигнавшися з ним вкупі, його заглушила. 8. Врешті, інше впало на добру землю і, зійшовши, сторицею вродило.” Кажучи це, Ісус голосно мовив: "Хто має вуха слухати, нехай слухає.” 9. Учні його спитали, що б вона могла значити, оця притча. 10. Він сказав їм: "Вам дано знати тайни Божого Царства; іншим же в притчах, щоб вони, дивлячись, не бачили, і слухаючи, не розуміли. 11. Ось що значить оця притча: зерно це слово Боже. 12. Тії, що край дороги, це ті, що слухають, та потім приходить диявол і вириває геть з їх серця слово, щоб вони не увірували та й не спаслися. 13. Ті ж, що на камені, це тії, що, почувши, з радістю приймають слово, але не маючи коріння, вірують дочасу й під час спокуси відпадають. 14. А те, що впало між тернину, це ті, що вислухавши, ідуть, та клопоти, багатства і життєві розкоші їх душать, і вони не дають плоду. 15. Нарешті, те, що на землі добрій, це ті, що чувши слово серцем щирим, добрим, його держать і дають плід у терпінні.

Роздуми до Слова Божого на неділю, 6 листопад



http://www.credo-ua.org/
Категория: Литургические чтения | Просмотров: 731 | Добавил: Andrii40 | Пожалуйста проголосуйте за эту новость  Рейтинг: 0.0/0
Copyright Сatholic-info. © 2024
Поиск
...
Опрос
Какой праздник для вас самый главный?
Всего ответов: 530
Мы на You Tube
Радио Мария ОнЛайн
Праздники
НАША КНОПКА


...
Block contentТелебачення Віковічного Слова
eXTReMe Tracker Маранафа: Библия, словарь, каталог сайтов, форум, чат и многое другое. Твоя Библия: Библия, ответы на вопросы, христианская библиотека. Рейтинг Francis.ru
 

Бесплатный хостинг uCoz