Пятница, 03.05.2024, 10:38 Вы вошли как Гость · Группа "Гости" · RSS
Новости Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость

Основное меню
Категории новостей
Святой Престол. Мир
Украина СНГ
Литургические чтения Толкование литургических чтений
Воскресная школа для детей Евангелизация
Новости сайта Публикации
Архив новостей
Мини - чат
Помогите ребёнку
Facebook



добавить на Яндекс
 
Главная » 2011 » Ноябрь » 11 » Літургійні читання на п’ятницю, 11 листопада
10:00
Літургійні читання на п’ятницю, 11 листопада

Римо-кат.: Св. Мартина Турського
(обов’язковий спомин)

Греко-кат.: прпмчц. Анастасії Римлянки

Римо-католицький календар

Св. Мартина Турського
(обов’язковий спомин)

Перше читання
Мудр 13, 1-9

Читання з Книги Мудрості

Справді дурні з природи всі ті люди, які не пізнали Бога, які через видимі блага не здолали пізнати Сущого, і, розважаючи над творами, не дійшли до впізнання Майстра, – лише вогонь або вітер, або пливке повітря, або зоряне склепіння, або бистру воду, або світила небесні вважали за богів, правителів світу. А якщо, красою їхньою захоплені, вони взяли їх за богів, то нехай знають, скільки їхній Володар кращий, бо сам Творець краси творив їх. Якщо ж сила та потуга здивувала їх, нехай з того збагнуть, наскільки могутніший Той, хто витворив їх. Бо з величі та краси створінь через уподібнення можна дійти до пізнання Творця їх. Однак, вони лиш на легкий заслуговували докір: можливо бо, що вони блудять, шукаючи Бога й бажаючи його знайти; бо живучи посеред його творів, досліджують їх пильно і стають полоненими їхнього вигляду, бо ж те, що вони бачать, – гарне. Але й вони не є виправдані, бо якщо вони змогли стільки знати, щоб спромогтись досліджувати світ, то чому раніше не знайшли Володаря його?

Cлово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 19 (18), 2-3. 4-5аб (П.: пор. 2а)

Небо співає про Господню славу

Небеса оповідають славу Божу, *
і діло рук Його проголошує твердь небесна.
День дневі передає слово, *
ніч ночі об’являє вістку.

То не слова, не мова, *
яких би голосу не було чути:
По всій землі залунав їх звук, *
на край світу – їхні слова.

Спів перед Євангелієм
Мт 24, 42а. 44

Алілуя, алілуя, алілуя
Чувайте і будьте готові,
бо Син Людський прийде тієї години,
що про неї ви й не думаєте.
Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Лк 17, 26-37

† Читання святого Євангелія від Луки

Того часу Ісус сказав до своїх учнів: «І як було за днів Ноя, так буде і за днів Сина Людського: їли, пили, женилися, виходили заміж – до дня, коли увійшов Ной до ковчега;і настав потоп, і вигубив усіх. Так само, як було за днів Лота: їли, пили, купували, продавали, садили, будували, а того дня, коли Лот вийшов із Содома, вогонь і сірка впали з неба і вигубили всіх. Так буде в день, коли з’явиться Син Людський. Того дня, хто буде на даху, а речі його в домі, хай не сходить взяти їх, а хто на полі, також хай не повертається назад. Згадайте дружину Лота. Хто лише прагнутиме душу свою зберегти, він погубить її, а хто погубить, той оживить її. Кажу вам: тієї ночі будуть двоє на одному ліжку, – одного візьмуть, а другого залишать; будуть дві разом молоти, – одну візьмуть, а другу залишать». Двоє будуть на полі, – одного візьмуть, а другого залишать. І кажуть Йому у відповідь: «Де, Господи?» А Він відповів їм: «Де труп, там зберуться і орли».

Cлово Господнє

Роздуми до Слова Божого на п’ятницю ХХХІІ звичайного тижня

Греко-католицький календар:

прпмчц. Анастасії Римлянки

Ап. Кол. 261 зач.; 4, 10-18.

10. Вітає вас Аристарх, товариш мій у неволі, і Марко, небіж Варнави, - про нього маєте вказівки, -прийміть його, як до вас прийде; - 11. та Ісус, названий Юст. Вони, ті єдині з обрізаних - мої співробітники для царства Божого; вони стали відрадою для мене. 12. Вітає вас і Епафр, що з-між вас, слуга Ісуса Христа. Він завжди змагається за вас у молитвах, щоб ви стояли непохитно в досконалості й виконували волю Божу в усім. 13. Свідчу за нього, що він багато побивається за вами, а й за тими, хто в Лаодікеї та Гієраполі. 14. Вітає вас Лука, любий лікар, та Димас. 15. Вітайте братів у Лаодікеї і Німфана та його домашню Церкву. 16. І як цей лист буде прочитаний у вас, зробіть так, щоб він був прочитаний і в лаодікійській Церкві, а лист Лаодікеї щоб ви також прочитали. 17. Та скажіть Архипові: Вважай на службу, що прийняв від Господа, щоб її виконати. 18. Привіт моєю, Павловою, рукою. Пам'ятайте про мої кайдани. Благодать хай буде з вами!

Єв. – Лк. 50 зач.; 10, 1-15.

1. Після цього Господь призначив сімдесят двох інших і послав їх перед собою в кожне місто й місце, куди сам мав прийти. 2. Він до них промовив: "Жнива великі, а робітників мало. Просіть, отже, Господа жнив, щоб послав робітників на свої жнива. 3. Ідіть, ось я вас посилаю, як ягнят між вовки. 4. Не беріть із собою ні калитки, ні торби, ні сандалів, і нікого в дорозі не вітайте. 5. В який же дім не ввійшли б ви, скажіть перше: Мир домові цьому! 6. І коли там є котрийсь син миру, мир ваш покоїтиметься на ньому; а коли ні, до вас він повернеться. 7. І зоставайтесь у тім домі, споживайте та пийте, що в них є: достоїн бо робітник своєї нагороди. Не переходіть із хати до хати. 8. І в яке місто ви не ввійшли б, і вас приймуть, їжте, що поставлять перед вами; 9. оздоровляйте в ньому хворих і кажіть їм: Наблизилося до вас Царство Боже. 10. Коли ж ви ввійдете в якесь місто, і вас не приймуть, то, вийшовши на їхні вулиці, скажіть: 11. Ми вам обтрушуємо й порох з вашого міста, що прилип до наших ніг; тільки знайте, що Царство Боже близько. 12. Кажу вам: Того дня навіть Содомові буде легше, ніж тому місту. 13. Горе тобі, Хоразине! Горе тобі, Витсаїдо! Бо якби в Тирі та Сидоні сталися ті чуда, що зроблені у вас, вони б давно покаялися, сидячи у веретищі й попелі! 14. Та Тирові й Сидонові легше буде під час суду, ніж вам. 15. Та й ти, Капернауме, невже піднімешся аж до неба? Аж до самого пекла провалишся!




http://www.credo-ua.org

Категория: Литургические чтения | Просмотров: 521 | Добавил: Andrii40 | Пожалуйста проголосуйте за эту новость  Рейтинг: 0.0/0
Copyright Сatholic-info. © 2024
Поиск
...
Опрос
Какой праздник для вас самый главный?
Всего ответов: 530
Мы на You Tube
Радио Мария ОнЛайн
Праздники
НАША КНОПКА


...
Block contentТелебачення Віковічного Слова
eXTReMe Tracker Маранафа: Библия, словарь, каталог сайтов, форум, чат и многое другое. Твоя Библия: Библия, ответы на вопросы, христианская библиотека. Рейтинг Francis.ru
 

Бесплатный хостинг uCoz