Понедельник, 29.04.2024, 06:22 Вы вошли как Гость · Группа "Гости" · RSS
Новости Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость

Основное меню
Категории новостей
Святой Престол. Мир
Украина СНГ
Литургические чтения Толкование литургических чтений
Воскресная школа для детей Евангелизация
Новости сайта Публикации
Архив новостей
Мини - чат
Помогите ребёнку
Facebook



добавить на Яндекс
 
Главная » 2011 » Сентябрь » 23 » Літургійні читання на п’ятницю, 23 вересня
07:03
Літургійні читання на п’ятницю, 23 вересня

Римо-кат.: Св. Піо з П’єтрельчіни
(спомин)

Греко-кат.: Перенесення мощів. св. свщмч. Ігнатія Богоносця

Римо-католицький календар

Св. Піо з П’єтрельчіни
(спомин)

Перше читання
Аг 1, 15б - 2, 9

Читання з Книги пророка Аггея

Другого року царя Дарія, сьомого місяця, двадцять першого дня, надійшло через пророка Аггея таке слово Господнє: "Скажи Зоровавелові, синові Шалтієла, правителеві Юдеї, та Ісусові, синові Иоцадака, первосвященикові й останкові народу: „Хто зоставсь між вами, що бачив дім цей у першій його славі? Яким ви його бачите тепер? Чи не здається він наче ніщо в очах ваших? Та ти, Зоровавеле, кріпися! - слово Господнє; кріпись і ти, Ісусе, сину Иоцадака, первосвященику! Кріпись, увесь народе краю, – слово Господнє. До праці! Я бо з вами, – слово Господа сил. Союз, що я був заключив з вами, як ви виходили з Єгипту, і дух мій перебуває між вами; тож не бійтесь!" Бо так каже Господь сил: "Ще трохи, і я потрясу небом й землею, морем і сушею. Я потрясу всіма народами, і прийдуть скарби всіх народів, і я сповню дім цей славою, – каже Господь Сил. Мені належить срібло, мені - золото, слово Господа Сил. Слава цього останнього дому буде більша, ніж першого, каже Господь сил, і я цьому місцю дам мир, – слово Господа Сил”.

Слово Боже

Псалом респонсорійний Пс 43 (42)

Бог – твій Спаситель, уповай на Нього

Обстань за мною, Боже; *
розсуди мою справу проти нечестивого народу;
від чоловіка лукавого й несправедливого *
мене визволь.

Бо Ти, Боже, моя твердиня. *
Чому мене відкинув?
Чому смутний ходжу я, *
ворогом прибитий?

Пошли світло Твоє і Твою правду: *
вони нехай мене ведуть
і заберуть на святу гору Твою *
й до Твоїх наметів.

І я прийду до жертовника Бога, *
до Бога радости й веселости моєї,
і прославлятиму Тебе на гуслах, *
Боже, мій Боже!

Спів перед Євангелієм
Мк 10, 45

Алілуя, алілуя, алілуя
Син Людський прийшов, щоб служити
і віддати своє життя як викуп за багатьох.
Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Лк 9, 18-22

† Читання святого Євангелія від Луки

І сталося, коли Ісус молився на самоті й з Ним були учні, Він запитав їх, кажучи: «За кого Мене вважають люди?» Вони у відповідь сказали: «За Йоана Хрестителя, інші – за Іллю, а ще інші – за одного з давніх пророків, який воскрес». Він же запитав їх: «А ви за кого Мене вважаєте?» Петро ж у відповідь сказав: «За Христа Божого». Та Він, заборонивши їм, наказав нікому не розповідати цього, кажучи: «Син Людський має багато постраждати, і буде відкинений старшими, первосвящениками й книжниками, і буде вбитий, і воскресне третього дня».

Слово Господнє

Греко-католицький календар:

мчцц. Минодори, Митродори й Німфодори

Ап. – Гал. 210 зач.; 4, 8-21.

8. Колись то ви, не знавши Бога, служили богам, що не були справді богами. 9. Тепер же, коли ви спізнали Бога, чи радше, коли Бог спізнав вас, -як можете ви повертатися знову до немічних та вбогих первнів, яким, як і колись, хочете знову служити? 10. Вважаєте пильно на дні, на місяці, на пори та на роки! 11. Побоююся за вас, чи не трудивсь я коло вас даремно! 12. Благаю вас, брати, будьте як я, бо й я такий, як ви. Ви мене нічим не образили. 13. Ви ж знаєте, як я з-за недуги тіла звістував вам перший раз Євангелію, 14. і, не зважаючи на мою недугу, яка була вам спокусою, ви не погордували мною, ані відіпхнули, але, як ангела Божого, прийняли, як Христа Ісуса. 15. Де ж воно, те ваше щастя? Свідкую вам, що, якби можна було, ви вирвали були б свої очі й мені віддали б! 16. Невже я ворогом став вашим, говоривши вам правду? 17. Вони нещиро за вас побиваються; вони вас хочуть від нас відсторонити, щоб ви про них дбали. 18. Воно добре - ревнувати, але у добрім; завжди, а не лиш тоді, коли я між вами. 19. О мої дітоньки, яких я знову народжую в муках, доки Христос вообразиться у вас! 20. А я хотів би бути серед вас тепер і змінити свій голос, бо й сам не знаю, що з вами робити! 21. Скажіть мені, ви, що хочете бути під законом, чи ж ви не розумієте закону?

Єв. – Мр. 26 зач.; 6, 45-53.

45. І відразу ж спонукав своїх учнів сідати в човен і плисти поперед нього на той бік до Витсаїди, - поки він відпустить народ. 46. Відпустивши ж їх, пішов на гору помолитись. 47. Як настав вечір, човен був посеред моря, а він сам один на землі. 48. Коли ж побачив, як вони, веслувавши, втомились, - вітер бо їм був противний, - то близько четвертої сторожі ночі подався до них, простуючи морем, - хотів обминути їх. 49. Вони ж, побачивши, як він ступає морем, гадали, що то примара, та й закричали. 50. Усі бо уздріли його й занепокоїлись. Він же вмить заговорив до них, мовивши: "Будьте ж мужні: це я, не бійтесь!" 51. І ввійшов до них у човен, - й ущух вітер. І вони в собі вельми здумілись, - понад міру, 52. бо не розуміли чуда з хлібами - серце їхнє було нечуйне. 53. І, перепливши, прибули вони в землю Генезаретську й причалили.




http://www.credo-ua.org

Категория: Литургические чтения | Просмотров: 518 | Добавил: Andrii40 | Пожалуйста проголосуйте за эту новость  Рейтинг: 0.0/0
Copyright Сatholic-info. © 2024
Поиск
...
Опрос
Какой праздник для вас самый главный?
Всего ответов: 530
Мы на You Tube
Радио Мария ОнЛайн
Праздники
НАША КНОПКА


...
Block contentТелебачення Віковічного Слова
eXTReMe Tracker Маранафа: Библия, словарь, каталог сайтов, форум, чат и многое другое. Твоя Библия: Библия, ответы на вопросы, христианская библиотека. Рейтинг Francis.ru
 

Бесплатный хостинг uCoz