Понедельник, 29.04.2024, 04:42 Вы вошли как Гость · Группа "Гости" · RSS
Новости Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость

Основное меню
Категории новостей
Святой Престол. Мир
Украина СНГ
Литургические чтения Толкование литургических чтений
Воскресная школа для детей Евангелизация
Новости сайта Публикации
Архив новостей
Мини - чат
Помогите ребёнку
Facebook



добавить на Яндекс
 
Главная » 2011 » Сентябрь » 2 » Літургійні читання на п’ятницю, 2 вересня
07:03
Літургійні читання на п’ятницю, 2 вересня

Римо-кат.: П’ятниця ХХІІ звичайного тижня

Греко-кат.: прор. Самуїла

Римо-католицький календар

П’ятниця ХХІІ звичайного тижня

Перше читання
Кол 1, 15-20

Читання з Послання святого Павла Апостола до колосян

Ісус Христос – образ невидимого Бога, первородний усього творіння. В Ньому створене все, що на небі й на землі, – видиме й невидиме, – чи престоли, чи панування, чи начала, чи влади, – все через Нього і для Нього створене. Він – раніш усього, і все існує в Ньому. Він є Головою тіла – Церкви. Він – початок, первонароджений з мертвих, щоб у всьому Він мав першість. Тому що Бог уподобав, аби в Ньому перебувала вся повнота, щоби через Нього примирити із Собою все, примирити кров’ю Його хреста, – і земне, і небесне.

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 100(99)

3 радістю станьмо перед нашим Богом

Ликуйте перед Господом, уся земле! *
Служіте Господеві з радістю!
Увійдіть перед Його обличчя *
повні радості!

Знайте, що Господь, то Він - Бог; *
Він нас створив,
і ми Йому належимо. *
Його народ ми й вівці Його пасовиська.

Увійдіть із подякою в Його ворота, †
в Його двори з хвалою; *
дякуйте Йому, благословіте Його Ім’я!
Бо добрий Господь, †
повіки Його милість *
і по всі роди Його вірність.

Спів перед Євангелієм
Йн 8, 12

Алілуя, алілуя, алілуя
Я - світло світу, хто йде за Мною,
матиме світло життя.
Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Лк 5, 33-39

† Читання святого Євангелія від Луки

У той час фарисеї та книжники сказали до Ісуса: "Учні Йоана часто постять і моляться, учні фарисеїв також, а Твої їдять і п’ють!” Він промовив до них: "Чи можете ви змусити постити весільних гостей, доки молодий з ними? Але прийдуть дні, коли молодого заберуть від них, тоді в ті дні й поститимуть!” І Він розповів їм притчу, що ніхто, відірвавши кусок нового одягу, не пришиває до старого одягу, бо і нове порве, і до старого не згодиться латка з нового. І ніхто не вливає молодого вина в старі бурдюки, бо молоде вино прорве бурдюки – і само виллється, і бурдюки пропадуть. Але молоде вино треба вливати до нових бурдюків, тоді те й друге збережеться. І ніхто, покуштувавши старого, не схоче молодого, бо скаже: «Старе краще!»

Слово Господнє

Греко-католицький календар:

прор. Самуїла

Ап. – 2 Кор. 184 зач.; 7,10-16.

10. Бо смуток задля Бога чинить спасенне каяття, якого жалувати не треба; а смуток цього світу - смерть спричинює. 11. Ось бо той смуток задля Бога - яку то він спричинив у вас старанність, яке ж виправдання, яке обурення, а який страх, яке палке бажання, яку горливість, яку відплату! Ви в усьому показали свою невинність у цій справі. 12. А коли й написав вам, то не задля того, хто образив, ані ображеного, але щоб виявилася між вами перед Богом ваша про нас дбайливість. 13. Тому ми втішилися. Та, крім цієї особистої втіхи, зраділи ми куди більше радістю Тита, що ви всі заспокоїли його дух. 14. А коли я був перед ним трохи похвалився вами, то я не зазнав сорому. Але, як ми завжди говорили вам правду, так і хвала наша перед Титом виявилась правдивою. 15. Серце його стає до вас ще прихильніше, коли він згадує послух усіх вас і як ви прийняли його з острахом та тремтінням. 16. Радію, що можу на вас покластись у всьому.

Єв. – Мр. 9 зач.; 2, 18-22.

18. Учні ж Йоана й фарисеї постили; і приходять до Ісуса та й кажуть: "Чого учні Йоанові та учні фарисеїв постять, а твої не постять?" 19. Ісус відповів їм: "Чи ж можуть постити весільні гості, доки жених з ними? Доки жених з ними, вони не можуть постити. 20. Але настане час, коли в них візьмуть жениха, й тоді вони поститимуть за тих днів. 21. Ніхто не пришиває латки з сукна сирового до старої одежини, бо інакше нова латка відірветься від старої одежини, і діра стане більша. 22. Ніхто й не наливає нового вина у старі бурдюки, бо інакше вино прорве бурдюки, і пропаде вино, а й бурдюки, лише нове вино - у нові бурдюки!"


http://www.credo-ua.org


Категория: Литургические чтения | Просмотров: 569 | Добавил: Andrii40 | Пожалуйста проголосуйте за эту новость  Рейтинг: 0.0/0
Copyright Сatholic-info. © 2024
Поиск
...
Опрос
Какой праздник для вас самый главный?
Всего ответов: 530
Мы на You Tube
Радио Мария ОнЛайн
Праздники
НАША КНОПКА


...
Block contentТелебачення Віковічного Слова
eXTReMe Tracker Маранафа: Библия, словарь, каталог сайтов, форум, чат и многое другое. Твоя Библия: Библия, ответы на вопросы, христианская библиотека. Рейтинг Francis.ru
 

Бесплатный хостинг uCoz