Четверг, 09.05.2024, 18:13 Вы вошли как Гость · Группа "Гости" · RSS
Новости Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость

Основное меню
Категории новостей
Святой Престол. Мир
Украина СНГ
Литургические чтения Толкование литургических чтений
Воскресная школа для детей Евангелизация
Новости сайта Публикации
Архив новостей
Мини - чат
Помогите ребёнку
Facebook



добавить на Яндекс
 
Главная » 2011 » Декабрь » 30 » Літургійні читання на п’ятницю, 30 грудня
23:30
Літургійні читання на п’ятницю, 30 грудня

Святого Сімейства (свято)

Перше читання
Сир 3, 2-6. 12-14

Читання з Книги Сираха

Господь звеличив батька у дітях, і право матері на синах закріпив. Хто шанує батька, той гріхів збувається і їх уникне, і його щоденна молитва буде вислухана. Хто звеличує матір свою, той немов скарби збирає. Хто шанує батька, той матиме втіху в дітях, і в день своєї молитви буде вислуханий. Хто звеличує батька – довго житиме; хто Господу слухняний – матір свою заспокоїть. Дитино, допомагай твоєму батькові в старості і не засмучуй його за життя; і коли його розум ослабне, будь поблажливим; не зневажай його тоді, коли ти – повносилий. Бо добродійство батькові не буде забуте: воно принесе прощення гріхів і дім твій відновить.

Слово Боже

Псалом респонсорійний Пс 128(127)

Благословенний, хто боїться Бога

Блаженний кожний, хто Господа боїться, *
хто Його дорогами ходить.
Ти плоди своїх рук споживати будеш. *
Щасливий ти – і буде тобі добре.

Твоя дружина – як родюча лоза виноградна *
при стінах твого дому.
Твої сини – наче нові оливкові галузки *
навколо твого столу:

Ось такою благословенною буде людина, яка Господа боїться. *
Нехай поблагословить тебе Господь із Сіону,
щоби ти бачив добробут Єрусалима *
в усі дні життя свого.

Друге читання
Кол 3, 12-21

Читання з Послання святого апостола Павла до колосян

Брати! Зодягніться, як обрані Богом, святі й улюблені, у щире милосердя, доброту, покірність, лагідність, довготерпіння, терплячи і прощаючи одне одному, коли хто проти кого має якусь скаргу. Як Христос простив вам, так само й ви робіть. А понад усе – любов; вона – узи досконалості. Нехай панує у ваших серцях мир Христа, до якого ви і були покликані в одному тілі, й будьте вдячні. Слово Христове нехай перебуває у вас щедро, в усякій мудрості. Навчайте і напоумляйте одні одних псалмами, гімнами, духовними піснями, з вдячністю співаючи Богові у своїх серцях. І все, що тільки робите, – словом або ділом, – усе робіть в Ім’я Господа Ісуса, дякуючи через Нього Богові Отцеві. Дружини, слухайтеся своїх чоловіків, як личить у Господі. Чоловіки, любіть дружин і не будьте суворі до них. Діти, слухайтеся батьків у всьому, бо це до вподоби Господу. Батьки, не дратуйте ваших дітей, щоб не занепадали духом.

Слово Боже

Спів перед Євангелієм
Кол 3, 15а. 16а

Алілуя, алілуя, алілуя
Нехай панує у ваших серцях мир Христовий,
слово Христове нехай перебуває у вас щедро.
Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Лк 2, 22-40

† Читання святого Євангелія від Луки

Коли, згідно із Законом Мойсея, минули дні їхнього очищення, то Ісусові батьки принесли Його до Єрусалима, щоби поставити перед Господом, як то записано в Господньому Законі: «Кожне немовля чоловічої статі, яке є первородним, назветься святим для Господа». І щоб скласти жертву, згідно зі сказаним у Законі Господнім, – дві горлиці або два молодих голуби. В Єрусалимі був один чоловік на ім’я Симеон, муж праведний й побожний, який очікував утіхи Ізраїля, і Святий Дух був на ньому. І було йому обіцяно Духом Святим, що він не побачить смерті, доки не побачить Христа Господнього. І привів його Дух до храму. Коли батьки внесли Немовля Ісуса, щоби зробити з Ним за законним звичаєм, він узяв Його на руки, віддав хвалу Богові та й сказав: «Нині відпускаєш свого раба, Владико, згідно зі своїм словом, у мирі, бо мої очі побачили Твоє спасіння, яке Ти приготовив перед обличчям усіх народів: Світло для об’явлення язичникам і славу Твого народу – Ізраїля!» І Його батько та мати дивувалися тим, що говорилося про Нього. А Симеон поблагословив їх і сказав Марії, Його матері: «Ось, Цей поставлений на падіння і на піднесення багатьох в Ізраїлі, як знак протиріччя; і тобі самій меч прошиє душу, щоб відкрилися думки багатьох сердець!» І була тут Анна – пророчиця, дочка Фануїла з роду Асира; вона дожила до глибокої старості, а з чоловіком прожила сім років від дівоцтва свого; вдова вісімдесяти чотирьох років, яка не відходила від храму, служачи вдень і вночі постом та молитвами. Прийшовши в той час, вона прославляла Господа і говорила про Нього всім, хто чекав на викуплення Єрусалима. А як виконали все за Законом Господнім, вони повернулися до Галілеї, до свого міста Назарета. Дитина ж росла й міцніла, сповнюючись мудрості, й благодать Божа була на Ній.


Греко-католицький календар:

Пророка Даниїла
трьох отроків, Ананії, Азарії й Мисаїла

Ап. – Євр. 317 зач.; 7, 18-25.

18. Так перша заповідь скасована через її неміч і безкорисність - 19. закон бо не зробив нічого досконалим, - уведено ж кращу надію, яка зближає нас до Бога. 20. Тим більше, що це не сталося без клятви: бо коли інші настановлялися священиками без клятви, 21. то цей мав клятву того, який сказав до нього: «Господь поклявсь, і каятись не буде: Ти - священик повіки.» 22. Ось чому Ісус став запорукою кращого союзу. 23. Крім того: отих священиків було більше, бо смерть не дозволяла їм зоставатися; 24. цей же, тому що перебуває повіки, має священство непроминальне 25. і тому може спасти повіки тих, які через нього до Бога приступають, бо він завжди живий, щоб за них заступатися.

Єв. – Лк. 108 зач.; 21, 37-22, 8.

37. Днями Ісус навчав у храмі, а ночами виходив і перебував на горі, званій Оливна. 38. Зранку ж увесь народ приходив до нього в храм, щоб послухати його. 1. Наближалося свято опрісноків, що зветься Пасха. 2. І первосвященики та книжники шукали, як би його вбити, боялись бо народу. 3. Ввійшов же сатана в Юду, на прізвище Іскаріот, що був з числа дванадцятьох, 4. і він пішов умовитися з первосвящениками та начальниками, як би його видати. 5. Зраділи ті й згодилися дати йому гроші. 6. І він пристав на те й шукав нагоди, щоб видати його без відома народу. 7. Настав день опрісноків, коли треба було жертвувати пасху. 8. Ісус послав Петра та Йоана: "Ідіть”, - сказав, - "та приготуйте нам пасху, щоб ми її спожили.”



http://www.credo-ua.org

Категория: Литургические чтения | Просмотров: 749 | Добавил: Andrii40 | Пожалуйста проголосуйте за эту новость  Рейтинг: 0.0/0
Copyright Сatholic-info. © 2024
Поиск
...
Опрос
Какой праздник для вас самый главный?
Всего ответов: 530
Мы на You Tube
Радио Мария ОнЛайн
Праздники
НАША КНОПКА


...
Block contentТелебачення Віковічного Слова
eXTReMe Tracker Маранафа: Библия, словарь, каталог сайтов, форум, чат и многое другое. Твоя Библия: Библия, ответы на вопросы, христианская библиотека. Рейтинг Francis.ru
 

Бесплатный хостинг uCoz