Пятница, 03.05.2024, 06:45 Вы вошли как Гость · Группа "Гости" · RSS
Новости Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость

Основное меню
Категории новостей
Святой Престол. Мир
Украина СНГ
Литургические чтения Толкование литургических чтений
Воскресная школа для детей Евангелизация
Новости сайта Публикации
Архив новостей
Мини - чат
Помогите ребёнку
Facebook



добавить на Яндекс
 
Главная » 2011 » Ноябрь » 4 » Літургійні читання на п’ятницю, 4 листопада
10:22
Літургійні читання на п’ятницю, 4 листопада

Римо-кат.: Св. Карла Борромео

Греко-кат.: рівноап. Аверкія, єп. Єрапольського, чудотворця
свв. сімох отроків, що в Ефесі

Римо-католицький календар

Св. Карла Борромео

Перше читання

Рим 15, 14–21

Читання з Послання святого Павла Апостола до римлян

Певний я, мої брати, за вас, що ви сповнені доброти, сповнені всякого знання і можете інших навчити. Написав я вам дещо сміливіше, брати, мовби нагадуючи вам через благодать, дану мені від Бога, що я є служителем Ісуса Христа між язичниками, виконуючи священицьке служіння Божого Євангелія, щоби жертва язичників виявилася прийнятною й була освячена Духом Святим. Тож я маю чим похвалитися в Христі Ісусі щодо Божих справ, бо не смію говорити про те, чого не вчинив Христос через мене для навернення язичників – словом і ділом, силою ознак і чудес, силою Божого Духа. Отже, від Єрусалима та його околиць і аж до Ілірика я завершив Євангеліє Христа. До того ж намагався благовістити не там, де вже було відоме Ім’я Христа, щоб не будувати на чужій основі, як і написано: Ті, кому не сповіщено про Нього, побачать, і ті, які не почули, зрозуміють.

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 98 (97)

Серед народів Бог явив спасіння

Співайте Господеві нову пісню, *
бо Він учинив чуда.
Його правиця і Його святе рамено *
дали Йому перемогу.

Господь явив своє спасіння, *
перед очима в народів явив Він свою справедливість.
Згадав про свою милість і про свою вірність *
супроти дому Ізраїля.

Усі кінці землі побачили, *
як наш Бог спасає.
Ликуйте перед Господом, уся земле, *
радійте й веселіться, і псалми співайте!

Спів перед Євангелієм
Пс 95 (94), 8аб

Алілуя, алілуя, алілуя
Хто береже слова Христа,
в тому любов Божа справді досконала.
Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Лк 16, 1-8

† Читання святого Євангелія від Луки

Того часу Ісус говорив до своїх учнів: «Був один багатий чоловік, котрий мав управителя, якого звинуватили, нібито він розтрачує його майно. Покликавши його, сказав йому: "Що це я чую про тебе? Дай звіт за своє управління, бо більше не зможеш керувати”. Став міркувати собі управитель: "Що маю робити, адже мій пан позбавляє мене управління? Копати не маю сили, жебракувати соромлюся. Знаю, що зроблю, щоб, коли буду усунений від управління, прийняли мене до своїх домів”. І, покликавши кожного з боржників свого пана, запитав першого: "Скільки винен ти моєму панові?” Той відповів: "Сто мірок олії”. І сказав він йому: "Візьми свою розписку, швидко сідай і напиши: п’ятдесят”. Потім запитав другого: "А ти скільки винен?” Той відказав: "Сто мірок пшениці”. Каже йому: "Візьми свою розписку й напиши: вісімдесят”. І похвалив пан нечесного управителя, бо той мудро вчинив. Адже сини цього світу мудріші від синів світла у своєму роді».

Слово Господнє

http://www.credo-ua.org/2011/11/53353

Греко-католицький календар:

рівноап. Аверкія, єп. Єрапольського, чудотворця
свв. сімох отроків, що в Ефесі

Ап. – Кол. 253 зач.; 2, 1-7.

1. Я хочу, щоб ви знали, яка в мене велика боротьба за вас і за лаодікеян та за всіх тих, що не бачили мене особисто, - 2. щоб потішити серця їхні, в любові з'єднані, збагатити повним розумінням для досконалого спізнання Божої тайни - Христа, 3. в якому сховані всі скарби мудрости і знання. 4. А кажу вам це, щоб ніхто не зводив вас обманливими доводами; 5. бо хоч я і відсутній тілом, але духом я з вами, і дивлюся з радістю на порядок у вас та на твердість вашої віри в Христа. 6. Як, отже, ви прийняли Господа Ісуса Христа, так у ньому перебувайте; 7. вкорінені в ньому, збудовані на ньому і зміцнені в тій вірі, якої ви навчились, поступаючи в ній наперед з подякою.

Єв. – Лк. 42 зач.; 9, 12-18.

12. День почав схилятися, і дванадцятеро підійшли до нього та й кажуть: "Відпусти людей: хай ідуть по хуторах та селах, що навколо, і знайдуть собі притулок та поживу, бо тут ми в пустому місці.” 13. А він їм каже: "Дайте ви їм їсти.” Ті відповіли: "У нас усього п'ять хлібів і дві риби. Хіба що підемо та купимо поживи для всього народу цього.” 14. Було бо їх яких п'ять тисяч чоловік. Ісус сказав до своїх учнів: "Розсадіть їх гуртами по п'ятдесят приблизно.” 15. Вони так зробили й усіх розсадовили. 16. А він узяв п'ять хлібів і дві риби, і, звівши вгору очі, поблагословив їх, поламав і давав учням, щоб вони клали перед народом. 17. Усі їли до наситу й зібрали ті кусні, що у них зосталися, дванадцять кошів. 18. Одного разу, коли він молився насамоті, а з ним були й його учні, - він спитав їх: "За кого мене мають люди?”




http://www.credo-ua.org

Категория: Литургические чтения | Просмотров: 619 | Добавил: Andrii40 | Пожалуйста проголосуйте за эту новость  Рейтинг: 0.0/0
Copyright Сatholic-info. © 2024
Поиск
...
Опрос
Какой праздник для вас самый главный?
Всего ответов: 530
Мы на You Tube
Радио Мария ОнЛайн
Праздники
НАША КНОПКА


...
Block contentТелебачення Віковічного Слова
eXTReMe Tracker Маранафа: Библия, словарь, каталог сайтов, форум, чат и многое другое. Твоя Библия: Библия, ответы на вопросы, христианская библиотека. Рейтинг Francis.ru
 

Бесплатный хостинг uCoz