Воскресенье, 05.05.2024, 19:23 Вы вошли как Гость · Группа "Гости" · RSS
Новости Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость

Основное меню
Категории новостей
Святой Престол. Мир
Украина СНГ
Литургические чтения Толкование литургических чтений
Воскресная школа для детей Евангелизация
Новости сайта Публикации
Архив новостей
Мини - чат
Помогите ребёнку
Facebook



добавить на Яндекс
 
Главная » 2011 » Август » 5 » Літургійні читання на п’ятницю, 5 серпня
08:36
Літургійні читання на п’ятницю, 5 серпня

Римо-кат.: П’ятниця XVIII звичайного тижня

Греко-кат.: мчч. Трофима, Теофіла і тих, що з ними

Римо-католицький календар

П’ятниця XVIII звичайного тижня

Перше читання
Втор 4, 32-40

Читання з Книги Второзаконня

Мойсей сказав до народу: «Спитай лише про давні часи, що були перед тобою, з того дня, коли створив Бог людину на землі та й від одного краю небес аж до другого, чи сталося колись щось таке велике або чи було колись чути щось подібне! Хіба чув якийсь народ голос Божий що промовляв із полум’я, як ти це чув, а зоставсь живим? Або хіба пробував якийсь бог прийти, щоб вибрати собі народ з-поміж іншого народу, досвідом, дивами й чудесами, війною та потужною рукою і простягнутим рам’ям та великими страхіттями, як оце все вчинив для вас Господь, Бог ваш, перед вашими очима в Єгипті? Тобі воно було показане, щоб ти знав, що Господь - то Бог, що нема другого, крім Нього. З небес Він дав тобі почути свій голос, щоб тебе навчити, і показав тобі на землі свій великий вогонь і з-посеред полум’я ти чув Його слова. Тому що Він любив твоїх батьків, Він вибрав їхнє потомство після них і сам своєю присутністю та своєю великою силою вивів тебе з Єгипту, щоб прогнати з-перед тебе народи, куди більші й куди сильніші від тебе, щоб привести тебе й дати тобі у властність їхню землю, як це й є сьогодні. Тож затям тепер добре й візьми собі до серця, що Господь - то Бог, на небесах угорі й на землі внизу, та й іншого немає, крім Нього. Пильнуй же Його установи і Його заповіді, які заповідав тобі сьогодні, щоб добре було тобі й твоїм синам та щоб довгий був твій вік на землі, яку Господь, Бог твій, дає тобі навіки».

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 77(76), 12-13. 14-15. 16 і 21 (П.: пор. 12)

Згадую, Боже, давні Твої чуда

Пригадую собі діла Господні, *
пригадую чуда Твої днедавні.
Роздумую й над усіма ділами Твоїми, *
і міркую над учинками Твоїми.

Боже! Свята Твоя дорога: *
який бог так великий, як наш Бог?
Ти єси Бог, що чуда чинить, *
Ти між народам явив свою потугу.

Ти відкупив Твоїм раменом народ Твій, *
синів Якова та Йосифа.
Ти вивів народ Твій, як отару, *
рукою Мойсея та Арона.

Спів перед Євангелієм
Мт 5, 10

Алілуя, алілуя, алілуяБлаженні переслідуванні за правду,
бо вони синами Божими назвуться.
Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Мт 16, 24-28

+ Слова Євангелія від святого Матея

Ісус сказав до своїх учнів: «Коли хтось хоче йти за Мною, нехай зречеться себе самого, візьме хрест свій і йде за Мною. Хто хоче спасти своє життя, той його погубить; а хто своє життя погубить ради Мене, той його знайде. Яка користь людині, як світ цілий здобуде, а занапастить власну душу? Що може людина дати взамін за свою душу? Син Чоловічий має прийти в славі Отця свого з ангелами своїми й тоді віддасть кожному згідно з його ділами. Істинно кажу вам: Є деякі між тут присутніми, що не зазнають смерти, аж поки не побачать Сина Чоловічого, що йде у своєму Царстві».

Слово Господнє

Греко-католицький календар:

мчч. Трофима, Теофіла і тих, що з ними

Ап. – 1 Кор. 148 зач.; 11, 8-22.

8. бо не чоловік від жінки, а жінка від чоловіка, 9. і не чоловіка створено для жінки, а жінку для чоловіка. 10. Тому жінка мусить мати на голові знак влади (над нею) заради ангелів. 11. Одначе, в Господі ні чоловік без жінки, ні жінка без чоловіка, 12. бо так, як жінка від чоловіка, так само й чоловік через жінку, а все від Бога. 13. Розсудіть самі: Чи ж воно личить жінці непокритій молитися до Бога? 14. Хіба сама природа вас не вчить, що коли чоловік запускає волосся, то це для нього сором. 15. А коли жінка запускає довге волосся, то це для неї слава, бо довге волосся дано їй замість покривала. 16. Коли ж хто сперечатися хоче, - то ми такого звичаю не маємо, ані Церкви Божі. 17. Робивши ж вам оці зауваження, не можу я вас похвалити за те, що ваші сходини виходять вам не на добро, а на зло. 18. Найперше бо зачуваю, що коли сходитеся на збори, - роздори постають між вами; і я цьому почасти вірю, 19. бо мусять бути у вас єресі, щоб виявилися випробувані між вами. 20. Ваші сходини не є - споживання вечері Господньої. 21. Бо кожен поспішає їсти свою вечерю: дехто ж голоден, а дехто п'яний. 22. Хіба не маєте домів, щоб їсти - пити? Чи може хочете зневажати Божу церкву, і засоромлювати тих, які нічого не мають? Що маю вам сказати? Чи похвалю вас? За це не похвалю.



http://www.credo-ua.org

Категория: Литургические чтения | Просмотров: 591 | Добавил: Andrii40 | Пожалуйста проголосуйте за эту новость  Рейтинг: 0.0/0
Copyright Сatholic-info. © 2024
Поиск
...
Опрос
Какой праздник для вас самый главный?
Всего ответов: 530
Мы на You Tube
Радио Мария ОнЛайн
Праздники
НАША КНОПКА


...
Block contentТелебачення Віковічного Слова
eXTReMe Tracker Маранафа: Библия, словарь, каталог сайтов, форум, чат и многое другое. Твоя Библия: Библия, ответы на вопросы, христианская библиотека. Рейтинг Francis.ru
 

Бесплатный хостинг uCoz