Пятница, 29.03.2024, 17:18 Вы вошли как Гость · Группа "Гости" · RSS
Новости Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость

Основное меню
Категории новостей
Святой Престол. Мир
Украина СНГ
Литургические чтения Толкование литургических чтений
Воскресная школа для детей Евангелизация
Новости сайта Публикации
Архив новостей
Мини - чат
Помогите ребёнку
Facebook



добавить на Яндекс
 
Главная » 2012 » Сентябрь » 7 » Літургійні читання на п’ятницю, 7 вересня
06:01
Літургійні читання на п’ятницю, 7 вересня
Римо-кат.: П’ятниця ХХІІ звичайного тижня

Греко-кат.: Повернення мощів св. ап. Вартоломея ап. Тита

Римо-католицький календар

П’ятниця ХХІІ звичайного тижня

Перше читання
1 Кор 4, 1-5

Читання з Першого Послання святого апостола Павла до корінтян

Брати! Нехай кожний вважає нас слугами Христовими та управителями Божих таємниць. А від управителів вимагається, щоб кожний був вірний. Тож мені найменше залежить, як про мене судите ви або який взагалі людський суд, бо я і сам себе не суджу. І хоч я ні в чому не відчуваю себе винним, але цим я не є виправданий. Адже Той, хто мене судить, то Господь. Тому передчасно нічого не судіть, доки не прийде Господь, який і освітить таємниці пітьми, і виявить задуми сердець, – тоді кожному буде похвала від Бога.

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 37, 3-4. 5-6. 27-28. 39-40

Праведним серцем Бог дає спасіння

Надійся на Господа, добро твори, *
населяй землю і плекай вірність.
Веселися в Господі, *
й Він задовольнить прохання твого серця.

Вручи Господу свою дорогу, *
покладися на Нього, а Він подбає:
виведе твою правду, наче світло, *
і, наче полудень, твою справедливість.

Відвертайся від зла, роби добро – і живи навіки! *
Адже Господь любить справедливість,
і Він не залишить своїх праведних – вони будуть бережені повіки. *
А нащадки безбожних вигублені будуть.

Спасіння ж праведних – від Господа, *
Він – їхня твердиня в час скрути.
Господь допоможе їм, визволить їх, від грішників їх врятує; *
спасе їх, бо вони надіялися на Нього.

Спів перед Євангелієм
Йн 8, 12

Алілуя, алілуя, алілуя
Я - світло світу, хто йде за Мн
ою,
матиме світло життя. Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Лк 5, 33-39

† Читання святого Євангелія від Луки

У той час фарисеї та книжники сказали до Ісуса: "Учні Йоана часто постять і моляться, учні фарисеїв також, а Твої їдять і п’ють!” Він промовив до них: "Чи можете ви змусити постити весільних гостей, доки молодий з ними? Але прийдуть дні, коли молодого заберуть від них, тоді в ті дні й поститимуть!” І Він розповів їм притчу, що ніхто, відірвавши кусок нового одягу, не пришиває до старого одягу, бо і нове порве, і до старого не згодиться латка з нового. І ніхто не вливає молодого вина в старі бурдюки, бо молоде вино прорве бурдюки – і само виллється, і бурдюки пропадуть. Але молоде вино треба вливати до нових бурдюків, тоді те й друге збережеться. І ніхто, покуштувавши старого, не схоче молодого, бо скаже: "Старе краще!”

Слово Господнє


Греко-католицький календар

Повернення мощів св. ап. Вартоломея
ап. Тита

Ряд.: Ап. – Гал. 201 зач.; 2, 6-10.

6. Щождо тих, які вважалися за знатних, - якими вони тоді були, мені байдуже; Бог не дивиться на обличчя людини, - мені ті знатні нічого не добавили. 7. Навпаки, побачивши, що проповідь Євангелії для необрізаних повірена мені, як Петрові для обрізаних, - 8. бо той, хто допомагав Петрові в апостольстві між обрізаними, допомагав і і мені між поганами, - 9. і визнавши дану мені благодать, Яків, Кифа та Йоан, що вважалися стовпами, на знак єдности дали мені й Варнаві правиці, щоб ми йшли до поган, вони ж до обрізаних; 10. тільки щоб ми про вбогих пам'ятали, що я власне і намагався робити.

Єв. – Мр. 20 зач.; 5,22-24, 35-6,1.

22. Аж ось приходить один із старшин синагоги, Яір на ім'я, а побачивши його, упав йому до ніг 23. і благав його вельми, кажучи: "Дочка моя вже на сконі. Прийди, поклади лишень на неї руки, щоб видужала й жила." 24. Тож пішов з ним. Слідом же за ним ішло багато люду, що тиснувся до нього. 35. Коли він ще говорив, приходять від старшини синагоги й кажуть: "Дочка твоя померла, навіщо клопочеш Учителя?" 36. Але Ісус, почувши слово, що ті сказали, промовив до старшини синагоги: "Не бійся! Тільки віруй." 37. І не дозволив іти нікому з собою, окрім Петра, Якова та Йоана, брата Якова. 38. Приходять вони до старшини синагоги в хату, - бачить він метушню і тих, що ридали й голосили вельми. 39. Увійшов же й каже: "Чого метушитесь і плачете? Не померло дівча, спить воно!" 40. І насміхались з нього. Він же відсторонив усіх, узяв батька дівчати та матір і тих, що з ним були, та й увійшов, де дівча лежало. 41. Взявши ж дівча за руку, сказав до нього: "Таліта кум" - що значить у перекладі: "Дівчино, кажу тобі, встань!" 42. І притьмом устало дівча й почало ходити, - років же дванадцять мало, - і нараз охоплені були всі дивом-дивенним. 43. Та повелів їм суворо, щоб ніхто про те не довідався, - і наказав дати їй їсти. 1. І вийшовши звідти, прибув у свою батьківщину, а слідом за ним пішли й його учні.


http://www.credo-ua.org

Категория: Литургические чтения | Просмотров: 644 | Добавил: Andrii40 | Пожалуйста проголосуйте за эту новость  Рейтинг: 0.0/0
Copyright Сatholic-info. © 2024
Поиск
...
Опрос
Какой праздник для вас самый главный?
Всего ответов: 529
Мы на You Tube
Радио Мария ОнЛайн
Праздники
НАША КНОПКА


...
Block contentТелебачення Віковічного Слова
eXTReMe Tracker Маранафа: Библия, словарь, каталог сайтов, форум, чат и многое другое. Твоя Библия: Библия, ответы на вопросы, христианская библиотека. Рейтинг Francis.ru
 

Бесплатный хостинг uCoz