Суббота, 27.04.2024, 05:54 Вы вошли как Гость · Группа "Гости" · RSS
Новости Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость

Основное меню
Категории новостей
Святой Престол. Мир
Украина СНГ
Литургические чтения Толкование литургических чтений
Воскресная школа для детей Евангелизация
Новости сайта Публикации
Архив новостей
Мини - чат
Помогите ребёнку
Facebook



добавить на Яндекс
 
Главная » 2012 » Сентябрь » 10 » Літургійні читання на понеділок, 10 вересня
02:19
Літургійні читання на понеділок, 10 вересня
Римо-кат.: Понеділок ХХІІІ звичайного тижня

Греко-кат.: прп. Мойсея Мурина Августина, єп. Іппонського


Римо-католицький календар

Понеділок ХХІІІ звичайного тижня

Перше читання
1 Кор 5, 1-8

Читання з Першого Послання святого апостола Павла до корінтян

Брати! Ходять чутки, що між вами є розпуста, і то така розпуста, якої навіть між язичниками немає, що хтось має за дружину – дружину батька. А ви загорділи, замість того, аби плакати, щоб видалений був з-посеред вас той, хто зробив це діло. Тому, будучи відсутній тілом, але присутній духом, я, немов присутній між вами, так розсудив того, хто таке вчинив: коли в Ім’я Господа нашого Ісуса зберетеся ви і мій дух, із силою Господа нашого Ісуса, – віддати такого сатані на погибель тіла, щоби дух був спасенний в день Господній. Не личить вам хвалитися. Хіба не знаєте, що невелика кількість закваски заквашує все тісто? Усуньте стару закваску, щоби бути новим тістом, бо ви прісні, адже наша Пасха – Христос, принесений у жертву. Тому святкуймо не в старій заквасці й не в заквасці злоби та лукавства, а в опрісноках щирості та істини.

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Пс 5, 3а і 5. 6-7. 12 (Р.: пор. 2б) Боже, веди нас святістю своєю

Прислухайся до голосу мого благання, мій Царю і мій Боже, *
адже Ти – Бог, який не може погодитися з беззаконням,
і не поселиться біля Тебе *
той, хто зло чинить.

Порушники закону не встоять перед Твоїми очима: *
Ти не злюбив усіх, які чинять беззаконня, –
Ти вигубиш тих, хто говорить неправду. *
Кровожерною та підступною людиною Господь гидує.

А всі, які надіються на Тебе, хай відчують радість. *
Вони веселитимуться повік, а Ти будеш їх захищати.
І будуть хвалитися Тобою, *
ті, хто Ім’я Твоє любить.

Спів перед Євангелієм
Йн 10, 27

Алілуя, алілуя, алілуя
Мої вівці слухаються голосу Мого,
Я їх знаю; вони слідують за Мною.
Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Лк 6, 6-11

† Читання святого Євангелія від Луки

І сталося іншої суботи, коли увійшов Ісус до синагоги й навчав, був там чоловік, який мав суху праву руку. Книжники й фарисеї стежили, чи в суботу Він буде оздоровляти, аби знайти звинувачення проти Нього. А Він знав їхні думки й сказав чоловікові, який мав суху руку: "Підведися і стань посередині”. Той підвівся і став. Ісус же промовив до них: "Запитаю вас: що годиться в суботу – добро робити чи зло робити, душу спасти чи погубити?” Поглянувши на них усіх, сказав йому: "Простягни свою руку!” Той зробив, і рука його стала здоровою, як і друга. А вони сповнилися люттю і змовлялися один з одним, що ж зробити з Ісусом.

Слово Господнє


Греко-католицький календар

прп. Мойсея Мурина
Августина, єп. Іппонського

Ряд.: Ап. – Гал. 202 зач.; 2, 11-16.

11. Коли ж Кифа прийшов в Антіохію, я виступив одверто йому в вічі, тому що заслужив на докір. 12. Перше бо ніж прийшли деякі від Якова, він їв з поганами; а як прийшли, то почав таїтися та відлучатися, боявшись обрізаних. 13. Разом з ним лицемірили й інші юдеї, так що й Варнава був зведений їхнім лицемірством. 14. Та коли я побачив, що вони не ходять право за євангельською правдою, то перед усіма сказав Кифі: Коли ти, бувши юдеєм, живеш по-поганському, а не по-юдейському, то як ти можеш силувати поган, щоб жили по-юдейському? 15. Ми - уроджені юдеї, не з отих грішників поган; 16. а довідавшися, що людина оправдується не ділами закону, а через віру в Ісуса Христа, ми й увірували в Христа Ісуса, щоб оправдатися нам вірою в Христа, а не ділами закону; бо ніхто не оправдається ділами закону.

Єв. – Мр. 21 зач.; 5, 24-34.

24. Тож пішов з ним. Слідом же за ним ішло багато люду, що тиснувся до нього. 25. А жінка, що дванадцять років страждала на кровотечу 26. й натерпілася чимало від лікарів численних та витратила все, що мала, а допомоги ніякої не зазнала, - ба, навпаки, ще гірше було їй, - 27. почувши про Ісуса, підійшла в юрмі ззаду та й доторкнулась його одежі. 28. Мовляла бо: "Як доторкнуся до його одежі - видужаю." 29. І всох тієї ж хвилини витік її крови, і вона зчулася тілом, як одужала від хвороби. 30. Ісус же, відчувши негайно у собі, що з нього вибуло сили, обернувшись до народу, спитав: "Хто доторкнувся до моєї одежі?" 31. Учні ж його сказали йому: "Бачиш, як натовп тиснеться до тебе, а питаєш: Хто мене доторкнувся?" 32. Отож озирнувся навколо себе, щоб побачити ту, що вчинила так. 33. Жінка ж, налякана й тремтяча, - знала бо, що сталося з нею, - приступила, впала перед ним та й оповіла всю правду. 34. А він же їй: Дочко, тебе спасла віра твоя. Іди в мирі й будь здорова від своєї недуги."



http://www.credo-ua.org

Категория: Литургические чтения | Просмотров: 599 | Добавил: Andrii40 | Пожалуйста проголосуйте за эту новость  Рейтинг: 0.0/0
Copyright Сatholic-info. © 2024
Поиск
...
Опрос
Какой праздник для вас самый главный?
Всего ответов: 530
Мы на You Tube
Радио Мария ОнЛайн
Праздники
НАША КНОПКА


...
Block contentТелебачення Віковічного Слова
eXTReMe Tracker Маранафа: Библия, словарь, каталог сайтов, форум, чат и многое другое. Твоя Библия: Библия, ответы на вопросы, христианская библиотека. Рейтинг Francis.ru
 

Бесплатный хостинг uCoz