Вторник, 07.05.2024, 14:19 Вы вошли как Гость · Группа "Гости" · RSS
Новости Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость

Основное меню
Категории новостей
Святой Престол. Мир
Украина СНГ
Литургические чтения Толкование литургических чтений
Воскресная школа для детей Евангелизация
Новости сайта Публикации
Архив новостей
Мини - чат
Помогите ребёнку
Facebook



добавить на Яндекс
 
Главная » 2012 » Август » 20 » Літургійні читання на понеділок, 20 серпня
00:12
Літургійні читання на понеділок, 20 серпня


Римо-католицький календар

Св. Бернарда Понеділок ХХ звичайного тижня

Перше читання
Єз 24, 15-24

Читання з Книги пророка Єзикиїла

Надійшло до мене таке слово Господнє: «Сину людський! Ось я візьму в тебе втіху очей твоїх раптом; та ти не лементуй, не плач, не рони сліз. Мовчки зітхай, жалоби по мертвих не справляй, обвивай собі голову тюрбаном, узуй ноги в сандалі, не закривай бороди й хліба скорботи не їж». Уранці говорив я до людей, а ввечері померла моя жінка. На другий день уранці зробив я, як мені було заповідано. І питали в мене люди: «Чи то ж ти нам не скажеш, що воно значить те, що ти робиш?» А я відповів їм: «До мене надійшло таке слово Господнє: "Скажи домові Ізраїля: Так говорить Господь Бог: Ось Я віддаю на опоганення мою святиню, вашу зухвалу гординю, утіху очей ваших, відраду душі вашої. Сини ваші й дочки ваші, що ви їх позоставляли, поляжуть від меча”. Ви будете робити так, як я робив: не будете закривати собі бороду й хліба скорботи не будете їсти. Тюрбани ваші зостануться у вас на головах і ваші сандалі в вас на ногах. Ви не будете лементувати й плакати. Ви будете знемагати у злочинах ваших, і одні з одними будете стогнати. "Єзекиїл буде вам знаком. Ви будете чинити точнісінько так само, як він чинив, і як те все станеться, взнаєте, що Я – Господь Бог”».

Слово Боже

Псалом респонсорійний
Втор 32, 18-19. 20. 21

Забув ти Бога, а це Він – Творець твій

Скелю, що привела тебе на світ, ти занехаяв, *
про Бога, який породив тебе, забувся.
Побачив те Господь і відкинув у гніві *
власних синів і дочок власних.

Та й промовив: «Лице Моє від них сховаю, *
і побачу, який кінець їх буде;
вони бо – рід розбещений, *
діти, що вірності не мають.

Вони збудили ревнощі Мої тим, що не є Богом, *
розгнівали Мене бовванами своїми;
а Я збуджу їх ревнощі тим, що не є народом, *
Я роздратую їх – людом нетямущим».

Спів перед Євангелієм
Мт 5, 3

Алілуя, алілуя, алілуя
Блаженні убогі духом,
бо їхнє Царство Небесне.
Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Мт 19, 16-22

Читання святого Євангелія від Матея

Того часу один, підійшовши, сказав Ісусові: «Учителю, що доброго я маю робити, аби мати вічне життя?» Ісус сказав йому: «Чому питаєш Мене про добре? Добрий тільки Один. А як хочеш увійти до життя, дотримуйся заповідей». Той питає Його: «Яких?» Ісус відповів: «Не вбивай, не чини перелюбу, не кради, не свідчи неправдиво, шануй батька та матір і люби ближнього свого, як самого себе». Каже Йому юнак: «Це все зберіг я, чого ще мені бракує?» Ісус відповів йому: «Якщо хочеш бути досконалим, піди та продай, що маєш, роздай бідним і матимеш скарб на небесах, а тоді приходь і йди за Мною». Почувши слово, юнак зі сумом відійшов, бо мав великі маєтки.

Слово Господнє

Греко-католицький календар:

Прпмч. Дометія

Ряд.: Ап. – 2 Кор. 179 зач.; 5, 10-15.

10. Всім бо нам треба з'явитися перед судом Христовим, щоб кожний прийняв згідно з тим, що зробив, як був у тілі: чи добре, чи зле. 11. Знаючи, отже, що таке острах Господній, ми переконуємо людей; Богові ж ми стали явні, та надіюся, що й у ваших сумліннях ми - явні. 12. Не хочемо самих себе вам знову поручати, але даємо вам нагоду хвалитися нами, щоб ви мали що відповісти тим, які хваляться видимим, - не тим, що в серці. 13. Бо коли ми не при собі, то для Бога; а коли розсудливі, то для вас. 14. Бо любов до Христа спонукує в нас цю думку: Коли один умер за всіх, то всі вмерли. 15. А він умер за всіх, щоб ті, що живуть, жили вже не для самих себе, а для того, хто за них умер і воскрес.

Єв. – Мр. 2 зач.; 1, 9-15.

9. Тими днями прийшов Ісус із Назарету, що в Галилеї; і був хрищений Йоаном у Йордані. 10. І коли виходив з води, то побачив, як небо розкрилось, і Духа, що як голуб сходив на нього. 11. І голос ізлинув з неба: "Ти єси Син мій любий, у тобі - моє уподобання." 12. І відразу Дух повів його в пустиню; 13. і він перебував у пустині сорок день, спокушуваний сатаною, і був із дикими звірями, а ангели йому служили. 14. А коли видано Йоана, Ісус прийшов у Галилею і проповідував там Божу Євангелію, 15. кажучи: "Сповнився час, і Царство Боже близько; покайтеся і вірте в Євангелію.

http://www.credo-ua.org



Категория: Литургические чтения | Просмотров: 633 | Добавил: Andrii40 | Пожалуйста проголосуйте за эту новость  Рейтинг: 0.0/0
Copyright Сatholic-info. © 2024
Поиск
...
Опрос
Какой праздник для вас самый главный?
Всего ответов: 530
Мы на You Tube
Радио Мария ОнЛайн
Праздники
НАША КНОПКА


...
Block contentТелебачення Віковічного Слова
eXTReMe Tracker Маранафа: Библия, словарь, каталог сайтов, форум, чат и многое другое. Твоя Библия: Библия, ответы на вопросы, христианская библиотека. Рейтинг Francis.ru
 

Бесплатный хостинг uCoz