Четверг, 09.05.2024, 09:29 Вы вошли как Гость · Группа "Гости" · RSS
Новости Главная Регистрация Вход
Приветствую Вас, Гость

Основное меню
Категории новостей
Святой Престол. Мир
Украина СНГ
Литургические чтения Толкование литургических чтений
Воскресная школа для детей Евангелизация
Новости сайта Публикации
Архив новостей
Мини - чат
Помогите ребёнку
Facebook



добавить на Яндекс
 
Главная » 2011 » Декабрь » 26 » Літургійні читання на понеділок, 26 грудня
00:14
Літургійні читання на понеділок, 26 грудня

Римо-католицький календар

Св. Степана, першомученика, (свято)

Перше читання
Діян 6, 8-10; 7, 54-60

Читання з Діянь Апостолів

Степан, сповнений благодаттю і силою, здійснював у народі великі ознаки й чудеса. Та піднялися деякі зі синагоги, що називалася лібертинською, а також з киринейської та олександрійської, і ті, хто з Килікії й Азії, – і сперечалися зі Степаном, але не могли протистояти мудрості й Духові, яким він говорив. Слухаючи це, вони палали гнівом у своїх серцях і скреготали на нього зубами. Але Степан, сповнений Святого Духа, поглянув на небо, побачив славу Божу й Ісуса, який стояв праворуч Бога, і сказав: Ось я бачу відкриті небеса й Сина Людського, який стоїть праворуч Бога! Голосно закричавши й затуливши свої вуха, вони одностайно накинулися на нього. І, вивівши за місто, вони почали побивати його камінням. А свідки поклали свій одяг біля ніг юнака, якого звали Савлом. І побивали камінням Степана, а він молився і казав: Господи Ісусе, прийми дух мій! Ставши на коліна, він скрикнув голосно: Господи, не зарахуй їм це за гріх! І, промовивши це, він упокоївся.

Слово Боже

Псалом респонсорійний Пс 31(30)

У свої руки прийми мого духа

Будь для мене скелею, *
притулком, укріпленим домом, – щоби спасти мене.
Бо Ти – моя скеля і моє пристановище, *
тож задля свого Імені Ти поведеш мене й опікуватимешся мною.

У Твої руки передаю свій дух. *
Ти викупив мене, Господи, Боже правди.
Я буду радіти й веселитися Твоєю милістю, *
бо Ти побачив моє приниження.

Спаси мене від руки моїх ворогів, *
від моїх гонителів.
Засяй світлом свого обличчя на Твого раба, *
спаси мене у своєму милосерді.

Спів перед Євангелієм
Пс 118(117), 26а і 27а

Алілуя, алілуя, алілуя
Благословенний Той, хто йде в Ім’я Господнє!
Бог – Господь, Він освітив нас.
Алілуя, алілуя, алілуя

Євангеліє
Мт 10, 17-22

† Читання святого Євангелія від Матея

У той час Ісус сказав своїм Апостолам: «Стережіться людей, бо видаватимуть вас на суди і по своїх синагогах будуть вас бичувати; поведуть вас заради Мене до володарів і царів для свідчення і їм, і язичникам. Коли ж видаватимуть вас, не журіться, що і як казати: дасться вам в ту хвилину, що казати, бо не ви будете говорити, а Дух Отця вашого, котрий говорить у вас. Брат брата видаватиме на смерть і батько дитину; і повстануть діти проти батьків, і вбиватимуть їх. Вас будуть усі ненавидіти за Моє Ім’я, але хто вистоїть до кінця, той спасеться».

Слово Господнє


Греко-католицький календар:

мчч. Євстратія, Авксентія, Євгенія, Мардарія й Ореста,
мчц. Лукії, діви

Ап. – Євр. 308 зач.; 3, 5-11; 17-19.

5. Мойсей був вірний у всім його домі, як слуга, на свідчення того, що мало бути сказане, 6. Христос же - як Син у своїм домі. А дім цей - ми, якщо дотримаємо до кінця непохитне довір'я і похвалу надії. 7. Ось чому, як каже Святий Дух: «Коли ви почуєте сьогодні його голос, 8. не твердійте серцями вашими, як то було на місці сварки в день спокуси у пустині, 9. де мене спокушали батьки ваші, виставляли мене на пробу, дарма що 10. сорок років бачили мої діла. Тому я і прогнівався на рід цей і мовив: Вони завжди блудять серцем, вони доріг моїх ніколи не знали! 11. Тому я і поклявсь у своїм гніві: Ні! їм не ввійти в мій відпочинок!» 17. На кого він гнівався сорок років? Хіба не на тих, що згрішили, які лягли кістьми в пустині? 18. Кому ж він клявся, що не ввійдуть у його відпочинок, якщо не тим, що були неслухняні? 19. І бачимо, що не могли ввійти через невірство.

Єв. – Лк. 102 зач.; 20, 27-44.

27. Деякі з садукеїв, що кажуть, ніби нема воскресіння, приступили 28. й спитали його: "Учителю, Мойсей приписав нам: Коли чийсь брат, одружений, умре бездітним, нехай його брат візьме за себе його жінку й відродить потомство братові своєму. 29. Сім ото братів було. Перший узяв жінку й помер бездітним. 30. Потім другий, 31. і третій, і так семеро умерли, не зоставивши дітей по собі. 32. Врешті, померла й жінка. 33. Жінка та, отже, при воскресінні, кому буде за жінку, бож семеро мали її за жінку.” 34. Ісус відповів їм: "Сини цього світу женяться і виходять заміж. 35. Ті ж, що будуть достойні осягнути того віку й воскресіння з мертвих, не женяться і не виходять заміж; 36. бо й вмерти вже не можуть, тому що, до ангелів подібні, вони - сини Божі, бувши синами воскресіння. 37. А що мертві воскресають, - це й Мойсей при кущі дав був зрозуміти, де він назвав Господа Богом Авраама, Богом Ісаака й Богом Якова. 38. Бог же не є Бог мертвих, але живих, усі бо живуть для нього.” 39. Деякі з книжників, озвавшися, заговорили: "Учителю, ти добре сказав.” 40. І не насмілювались вони більше ні про що його питати. 41. І тоді він до них промовив: "Як же це кажуть, що Христос син Давида? 42. Бож сам Давид у книзі Псалмів мовить: Господь сказав Владиці моєму: Сиди праворуч мене, 43. поки я не покладу твоїх ворогів підніжком тобі під ноги. 44. Давид, отже, зве його Господом. Як же він може бути його сином?”

Ап. – Еф. 233 зач.; 6, 10-17.

10. Нарешті кріпіться в Господі та в могутності його сили. 11. Одягніться в повну зброю Божу, щоб ви могли дати відсіч хитрощам диявольським. 12. Нам бо треба боротися не проти тіла й крови, а проти начал, проти властей, проти правителів цього світу темряви, проти духів злоби в піднебесних просторах. 13. Ось чому ви мусите надягнути повну зброю Божу, щоб за лихої години ви могли дати опір і, перемагаючи все, міцно встоятися. 14. Стійте, отже, підперезавши правдою бедра ваші, вдягнувшись у броню справедливости 15. і взувши ноги в готовість, щоб проповідувати Євангелію миру. 16. А над усе візьміть щит віри, яким здолаєте згасити всі розпечені стріли лукавого. 17. Візьміть також шолом спасіння і меч духовний, тобто слово Боже.

Єв. – Лк. 106 зач.; 21, 12-19.

12. Але перед усім цим на вас накладуть руки й переслідувати будуть, і волочитимуть по синагогах та по тюрмах, водитимуть перед царів і правителів з-за імени мого. 13. І це дасть вам нагоду свідчити. 14. Візьміть собі до серця, що вам не треба готуватися наперед, що маєте відповідати, 15. я бо дам вам слово й мудрість, якій ніхто з ваших противників не зможе протиставитись і перечити. 16. Вас видадуть батьки, брати, рідні й друзі, і декому з вас смерть заподіють. 17. Вас будуть ненавидіти всі за моє ім'я. 18. Але волосина з голови у вас не пропаде! 19. Вашим стражданням ви спасете душі свої.



http://www.credo-ua.org

Категория: Литургические чтения | Просмотров: 669 | Добавил: Andrii40 | Пожалуйста проголосуйте за эту новость  Рейтинг: 0.0/0
Copyright Сatholic-info. © 2024
Поиск
...
Опрос
Какой праздник для вас самый главный?
Всего ответов: 530
Мы на You Tube
Радио Мария ОнЛайн
Праздники
НАША КНОПКА


...
Block contentТелебачення Віковічного Слова
eXTReMe Tracker Маранафа: Библия, словарь, каталог сайтов, форум, чат и многое другое. Твоя Библия: Библия, ответы на вопросы, христианская библиотека. Рейтинг Francis.ru
 

Бесплатный хостинг uCoz